Skip to main content

tolonglah ibu mengandung ini....

 
 
 
 
 tengah mencari2 baju for maternity yang sedap mata memandang
huhu

yup eventhough am only at my 12 week
tapi my tummy dah nampak..
seriusly da rasa cam 5 mth ++
baju kurung kalau pakai kain mmg dah tak boleh nak kancing..

horror kan....



tapi alkisah iena tak berapa berkenan dengan maternity wear
yang biasa2 jual di kedai tuh..
(my point of view ok)

1, sebab most of it mmg singkat... and iena mmg tak suka nak pakai kain singkat2 nih

2. pattern dia mostly the same jer kan...

3. kaler plak cam tak baper menarik jer..

huhu banyak plak komennya...

tapi mmg since pregnant kan Afi lagi...
mmg iena tak pakai maternity wear (beli pun tak)
cuma masa twin dulu jer pakai...
ntah tak sedap pakai


most of the time now iena pakai
long dress yang iena beli online
kalau long sleeve dress senang ler boleh sarung baju kurung kot atas
tapi kalau sleeveless tuh cam susah sikit...
sbb kalau baju kurung kadang ada yang jarang kat tangan...

so kalau kena pulak pakai inner
then tambah pulak long dress

adoiiiii panas laaaaa





ini dapat dari http://www.getgorgeous.com.my
 agak2 kalau pakai gini boleh tak p sekolah

nmpk cam tak berapa formal kan...
plan to mix n match dengan few long dress yang ada

huhu



...........................................................................................................

FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
 
 
 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

  1. sis masa time nurul dulu pun byk beli jenis dress @ long dress .. bkn apa lps preggy boleh pakai balik .. yg ok maternity adalah brand scarlet jusco.. time preggy adam dulu beli kat modernmum .. time aidil beli kat V-mum .. semua design maternity now dah jenis moden uptodate ;-)

    ReplyDelete
  2. Nurul, kalau di tmpt byk choice best laaa. Kat sini mana der? Huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…