Skip to main content

tolonglah ibu mengandung ini....

 
 
 
 
 tengah mencari2 baju for maternity yang sedap mata memandang
huhu

yup eventhough am only at my 12 week
tapi my tummy dah nampak..
seriusly da rasa cam 5 mth ++
baju kurung kalau pakai kain mmg dah tak boleh nak kancing..

horror kan....



tapi alkisah iena tak berapa berkenan dengan maternity wear
yang biasa2 jual di kedai tuh..
(my point of view ok)

1, sebab most of it mmg singkat... and iena mmg tak suka nak pakai kain singkat2 nih

2. pattern dia mostly the same jer kan...

3. kaler plak cam tak baper menarik jer..

huhu banyak plak komennya...

tapi mmg since pregnant kan Afi lagi...
mmg iena tak pakai maternity wear (beli pun tak)
cuma masa twin dulu jer pakai...
ntah tak sedap pakai


most of the time now iena pakai
long dress yang iena beli online
kalau long sleeve dress senang ler boleh sarung baju kurung kot atas
tapi kalau sleeveless tuh cam susah sikit...
sbb kalau baju kurung kadang ada yang jarang kat tangan...

so kalau kena pulak pakai inner
then tambah pulak long dress

adoiiiii panas laaaaa





ini dapat dari http://www.getgorgeous.com.my
 agak2 kalau pakai gini boleh tak p sekolah

nmpk cam tak berapa formal kan...
plan to mix n match dengan few long dress yang ada

huhu



...........................................................................................................

FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
 
 
 
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 0194795730

Comments

  1. sis masa time nurul dulu pun byk beli jenis dress @ long dress .. bkn apa lps preggy boleh pakai balik .. yg ok maternity adalah brand scarlet jusco.. time preggy adam dulu beli kat modernmum .. time aidil beli kat V-mum .. semua design maternity now dah jenis moden uptodate ;-)

    ReplyDelete
  2. Nurul, kalau di tmpt byk choice best laaa. Kat sini mana der? Huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…