Skip to main content

Drug-less




Its a non stop!!!! 
Adoiii start from 2nd last week of March until today mmg kerja x putus2.
Bermula dengan perkhemahan badan beruniform, kursus ICTL, then bersambung
dgn bola tampar and yesterday was the action song competition.

Kalau ikutkan mmg flat dah rasa, tp apa blh buat ini tanggungjawab.
And to add some spice to it last night my boy plak demam.
Actually i just found out about it this morning. Around 4am terjaga sbb
rasa cam Afi xdak kat sebelah. Eh heran jugak mana dia p. Tgk2 dah join
abah dia tido kat depan tv. Alaaa nak angkat mmg x larat so just let
him sleep there. And then masa azan subuh en suami bgn n told me Afi demam.


And now he is sleeping on my arm. Balut badan dia dgn waist nipper
and wallah tido jer. Awal td cam merengek2 jugak. Mungkin ada yg
kata ishhh xkan laaa pakai waist nipepr ier blh turunkan suhu badan.
Ok am sharing this based on my own experience.


Org kata x cuba kita tak tahu kan. So basically now am using
my PB not only to shape my body, lose some weight but also as
an alternetive to medicine.

1. Headache - wrap jer WN kat kepala, then rest
2. Back pain - wrap my backlah tp lg sedap kalau dpt pakai.
3. Fever - iena balut jer badan my kid dgn WN.


Insyaallah kita usahakan yg terbaik.
Bukan kata pakai PB blh sembuh penyakit tp kita usahakan agar
ianya berkurang.
Published with Blogger-droid v2.0.3

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…