Skip to main content

Drug-less




Its a non stop!!!! 
Adoiii start from 2nd last week of March until today mmg kerja x putus2.
Bermula dengan perkhemahan badan beruniform, kursus ICTL, then bersambung
dgn bola tampar and yesterday was the action song competition.

Kalau ikutkan mmg flat dah rasa, tp apa blh buat ini tanggungjawab.
And to add some spice to it last night my boy plak demam.
Actually i just found out about it this morning. Around 4am terjaga sbb
rasa cam Afi xdak kat sebelah. Eh heran jugak mana dia p. Tgk2 dah join
abah dia tido kat depan tv. Alaaa nak angkat mmg x larat so just let
him sleep there. And then masa azan subuh en suami bgn n told me Afi demam.


And now he is sleeping on my arm. Balut badan dia dgn waist nipper
and wallah tido jer. Awal td cam merengek2 jugak. Mungkin ada yg
kata ishhh xkan laaa pakai waist nipepr ier blh turunkan suhu badan.
Ok am sharing this based on my own experience.


Org kata x cuba kita tak tahu kan. So basically now am using
my PB not only to shape my body, lose some weight but also as
an alternetive to medicine.

1. Headache - wrap jer WN kat kepala, then rest
2. Back pain - wrap my backlah tp lg sedap kalau dpt pakai.
3. Fever - iena balut jer badan my kid dgn WN.


Insyaallah kita usahakan yg terbaik.
Bukan kata pakai PB blh sembuh penyakit tp kita usahakan agar
ianya berkurang.
Published with Blogger-droid v2.0.3

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...