Skip to main content

Drug-less




Its a non stop!!!! 
Adoiii start from 2nd last week of March until today mmg kerja x putus2.
Bermula dengan perkhemahan badan beruniform, kursus ICTL, then bersambung
dgn bola tampar and yesterday was the action song competition.

Kalau ikutkan mmg flat dah rasa, tp apa blh buat ini tanggungjawab.
And to add some spice to it last night my boy plak demam.
Actually i just found out about it this morning. Around 4am terjaga sbb
rasa cam Afi xdak kat sebelah. Eh heran jugak mana dia p. Tgk2 dah join
abah dia tido kat depan tv. Alaaa nak angkat mmg x larat so just let
him sleep there. And then masa azan subuh en suami bgn n told me Afi demam.


And now he is sleeping on my arm. Balut badan dia dgn waist nipper
and wallah tido jer. Awal td cam merengek2 jugak. Mungkin ada yg
kata ishhh xkan laaa pakai waist nipepr ier blh turunkan suhu badan.
Ok am sharing this based on my own experience.


Org kata x cuba kita tak tahu kan. So basically now am using
my PB not only to shape my body, lose some weight but also as
an alternetive to medicine.

1. Headache - wrap jer WN kat kepala, then rest
2. Back pain - wrap my backlah tp lg sedap kalau dpt pakai.
3. Fever - iena balut jer badan my kid dgn WN.


Insyaallah kita usahakan yg terbaik.
Bukan kata pakai PB blh sembuh penyakit tp kita usahakan agar
ianya berkurang.
Published with Blogger-droid v2.0.3

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…