Skip to main content

kalau ada sakit belakang...



salam semua... selamat hari Ahad semua... so apa plan for today???
hmmm iena mmg ada a few things to do today... tapi alkisahnya
kereta en suami masuk workshop and he need to go somewhere... 
so now aku tersangkut di dalam rumah jer... 

nak gi stokis tadak transport.. and hopefully he is here before noon sebab 
petang dah nak gi Changlun plak.. ada customer nak fitting PB...
ok


actually nak story satu kebaikan pakai Premium Beautiful nih...
sebagaimana yang semua dah tahu Premium Beautiful nih
70% for health n 30% for beauty...

so it shows that pakai PB nih bukan hanya tuk cantik tapi lebih kepada kesihatan kita


salah satu kebaikan pakai PB adalah utk mereka yang mempunyai masalah sakit belakang..
haaaa terbaik kalau dapat pakai sebab mmg boleh kurangkan dan insyaallah kalau 
pakai secara berterusan kita pun tak tahu bila masa sakit tuh ilang...

Back pain (also known as dorsalgia) is pain felt in the back that usually originates from the muscles, nerves, bones, joints or other structures in the spine. - read more here


sesapa yang pernah mengalami sakit belakang nih mmg tahulah camner kan...
alah kita yang biasa2 nih pun kalau dah lama sangat asyik duduk atas kerusi 
tanpa posture yang betul alih2 boleh dapat jugak sakit2 belakang kan...

macam sorang customer iena nih...
she is a teacher too... and she had an accident few years ago..
sejak dari hari accident tuh mmg dia ada masalah dengan back pain... 
gi hospital doc suggest dia pakai apa tuh yang tuk support her back..





so sejak haritu mmg dok pakai lah.. tapi tak selesa katanya sebab ada besi dok support 
tulang belakang tuh... - pendek kata tak selesa laa kan.. dah la nak kena pakai lama..

so one day she contacted me and ask me about Premium Beautiful...
and of coz laaa iena suggest to her tuk pakai PB sebab bila pakai PB 
mmg selesa.. satu lagi tadak besi2 dok support tengah belakang kita kan..


so she did.... alhamdulillah since then asyik dapat good feedback from her...
kalau dulu dia cakap nak gi shopping adalah satu benda yang mmg best tapi tak boleh buat
selalu sebab tak tahan nak berdiri lama2... sakit belakang kan...
but now she can... waaaa dah boleh gi shopping2, blh nak berdiri lama2 and do all her works




so now she is happy and iena lagilah happy kan sebab dapat tolong 
dia... kalau dulu nak pakai 8 hours tuh cam lama sangat tapi sekarang
she can wear it up to 12 hours... sebab sangat selesa n tak rasa panas...


for those yang ada masalah dengan backpain, kalau dah tak tahu lagi apa cara nak buat
boleh cuba pakai Premium Beautiful.. for men you can wear the waist nipper... 
selain dapat kurangkan masalah sakit belakang... hehe.. of coz boleh reduce weight sama..

nak cuba???





FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…