Skip to main content

kalau ada sakit belakang...



salam semua... selamat hari Ahad semua... so apa plan for today???
hmmm iena mmg ada a few things to do today... tapi alkisahnya
kereta en suami masuk workshop and he need to go somewhere... 
so now aku tersangkut di dalam rumah jer... 

nak gi stokis tadak transport.. and hopefully he is here before noon sebab 
petang dah nak gi Changlun plak.. ada customer nak fitting PB...
ok


actually nak story satu kebaikan pakai Premium Beautiful nih...
sebagaimana yang semua dah tahu Premium Beautiful nih
70% for health n 30% for beauty...

so it shows that pakai PB nih bukan hanya tuk cantik tapi lebih kepada kesihatan kita


salah satu kebaikan pakai PB adalah utk mereka yang mempunyai masalah sakit belakang..
haaaa terbaik kalau dapat pakai sebab mmg boleh kurangkan dan insyaallah kalau 
pakai secara berterusan kita pun tak tahu bila masa sakit tuh ilang...

Back pain (also known as dorsalgia) is pain felt in the back that usually originates from the muscles, nerves, bones, joints or other structures in the spine. - read more here


sesapa yang pernah mengalami sakit belakang nih mmg tahulah camner kan...
alah kita yang biasa2 nih pun kalau dah lama sangat asyik duduk atas kerusi 
tanpa posture yang betul alih2 boleh dapat jugak sakit2 belakang kan...

macam sorang customer iena nih...
she is a teacher too... and she had an accident few years ago..
sejak dari hari accident tuh mmg dia ada masalah dengan back pain... 
gi hospital doc suggest dia pakai apa tuh yang tuk support her back..





so sejak haritu mmg dok pakai lah.. tapi tak selesa katanya sebab ada besi dok support 
tulang belakang tuh... - pendek kata tak selesa laa kan.. dah la nak kena pakai lama..

so one day she contacted me and ask me about Premium Beautiful...
and of coz laaa iena suggest to her tuk pakai PB sebab bila pakai PB 
mmg selesa.. satu lagi tadak besi2 dok support tengah belakang kita kan..


so she did.... alhamdulillah since then asyik dapat good feedback from her...
kalau dulu dia cakap nak gi shopping adalah satu benda yang mmg best tapi tak boleh buat
selalu sebab tak tahan nak berdiri lama2... sakit belakang kan...
but now she can... waaaa dah boleh gi shopping2, blh nak berdiri lama2 and do all her works




so now she is happy and iena lagilah happy kan sebab dapat tolong 
dia... kalau dulu nak pakai 8 hours tuh cam lama sangat tapi sekarang
she can wear it up to 12 hours... sebab sangat selesa n tak rasa panas...


for those yang ada masalah dengan backpain, kalau dah tak tahu lagi apa cara nak buat
boleh cuba pakai Premium Beautiful.. for men you can wear the waist nipper... 
selain dapat kurangkan masalah sakit belakang... hehe.. of coz boleh reduce weight sama..

nak cuba???





FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…