Skip to main content

kalau ada sakit belakang...



salam semua... selamat hari Ahad semua... so apa plan for today???
hmmm iena mmg ada a few things to do today... tapi alkisahnya
kereta en suami masuk workshop and he need to go somewhere... 
so now aku tersangkut di dalam rumah jer... 

nak gi stokis tadak transport.. and hopefully he is here before noon sebab 
petang dah nak gi Changlun plak.. ada customer nak fitting PB...
ok


actually nak story satu kebaikan pakai Premium Beautiful nih...
sebagaimana yang semua dah tahu Premium Beautiful nih
70% for health n 30% for beauty...

so it shows that pakai PB nih bukan hanya tuk cantik tapi lebih kepada kesihatan kita


salah satu kebaikan pakai PB adalah utk mereka yang mempunyai masalah sakit belakang..
haaaa terbaik kalau dapat pakai sebab mmg boleh kurangkan dan insyaallah kalau 
pakai secara berterusan kita pun tak tahu bila masa sakit tuh ilang...

Back pain (also known as dorsalgia) is pain felt in the back that usually originates from the muscles, nerves, bones, joints or other structures in the spine. - read more here


sesapa yang pernah mengalami sakit belakang nih mmg tahulah camner kan...
alah kita yang biasa2 nih pun kalau dah lama sangat asyik duduk atas kerusi 
tanpa posture yang betul alih2 boleh dapat jugak sakit2 belakang kan...

macam sorang customer iena nih...
she is a teacher too... and she had an accident few years ago..
sejak dari hari accident tuh mmg dia ada masalah dengan back pain... 
gi hospital doc suggest dia pakai apa tuh yang tuk support her back..





so sejak haritu mmg dok pakai lah.. tapi tak selesa katanya sebab ada besi dok support 
tulang belakang tuh... - pendek kata tak selesa laa kan.. dah la nak kena pakai lama..

so one day she contacted me and ask me about Premium Beautiful...
and of coz laaa iena suggest to her tuk pakai PB sebab bila pakai PB 
mmg selesa.. satu lagi tadak besi2 dok support tengah belakang kita kan..


so she did.... alhamdulillah since then asyik dapat good feedback from her...
kalau dulu dia cakap nak gi shopping adalah satu benda yang mmg best tapi tak boleh buat
selalu sebab tak tahan nak berdiri lama2... sakit belakang kan...
but now she can... waaaa dah boleh gi shopping2, blh nak berdiri lama2 and do all her works




so now she is happy and iena lagilah happy kan sebab dapat tolong 
dia... kalau dulu nak pakai 8 hours tuh cam lama sangat tapi sekarang
she can wear it up to 12 hours... sebab sangat selesa n tak rasa panas...


for those yang ada masalah dengan backpain, kalau dah tak tahu lagi apa cara nak buat
boleh cuba pakai Premium Beautiful.. for men you can wear the waist nipper... 
selain dapat kurangkan masalah sakit belakang... hehe.. of coz boleh reduce weight sama..

nak cuba???





FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...