Skip to main content

PINTAR?



Last Wednesday, lepas jee slot Scratch kat Makmal ICT JPNPs, around noon iena gerak ke KL. Huhu a busy week with 2 important events. Satunya kursus ICTL Year 5 and satu lagi mewakili Guru Besar ke taklimat penerangan PINTAR Foundation. 

Our sch was one of the selected one for this year. InsyaAllah its for the good future for our students. Taklimat berlangsung d Hotel Plaza, KL. So me n a friend took a bus at 1pm and arrived at 9pm. Gila babassss punya lama duduk atas bas tuh. Sakit pinggang dibuatnya. Tp apa leh buat.
Upon arrival, my sis dah tgu d Pudu. She drove us to the hotel, had a quick check in and then off we go to Kg Baru for dinner with dad. 

Thursday morning, taklimat disampaikan oleh wakil PINTAR Foundation, wakildr UEM Group dan British Council. Am so glad that we are among the chosen one. Syukur alhamdulillah. So in 3 years we are going to hv alots of meetings, activities, projects with mentors from the British Council.

End everything at 2pm, and then iena n my friend (senior teacher) plan to go for a quick shopping session at the Pavillion. Haha. Menambahkan lg semangat nak shopping sbb the organizer provided us with some cash money as token for being here. Waaaa pucuk di cita ulam mendatang. Dlm kepala da plan nk get some shoes, hbag and tops. Tp xdak yg berkenan di hati.

Then we moved on to the Sephora..... And the damage begins....



Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…