Skip to main content

PINTAR?



Last Wednesday, lepas jee slot Scratch kat Makmal ICT JPNPs, around noon iena gerak ke KL. Huhu a busy week with 2 important events. Satunya kursus ICTL Year 5 and satu lagi mewakili Guru Besar ke taklimat penerangan PINTAR Foundation. 

Our sch was one of the selected one for this year. InsyaAllah its for the good future for our students. Taklimat berlangsung d Hotel Plaza, KL. So me n a friend took a bus at 1pm and arrived at 9pm. Gila babassss punya lama duduk atas bas tuh. Sakit pinggang dibuatnya. Tp apa leh buat.
Upon arrival, my sis dah tgu d Pudu. She drove us to the hotel, had a quick check in and then off we go to Kg Baru for dinner with dad. 

Thursday morning, taklimat disampaikan oleh wakil PINTAR Foundation, wakildr UEM Group dan British Council. Am so glad that we are among the chosen one. Syukur alhamdulillah. So in 3 years we are going to hv alots of meetings, activities, projects with mentors from the British Council.

End everything at 2pm, and then iena n my friend (senior teacher) plan to go for a quick shopping session at the Pavillion. Haha. Menambahkan lg semangat nak shopping sbb the organizer provided us with some cash money as token for being here. Waaaa pucuk di cita ulam mendatang. Dlm kepala da plan nk get some shoes, hbag and tops. Tp xdak yg berkenan di hati.

Then we moved on to the Sephora..... And the damage begins....



Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…