Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Bukan selalu dapat jalan2 gini

Ari khamis aritu sajalah gi jalan2 dekat Queensbay, actually nak gi tukarkan saiz kasut twin yang hubby beli. (Yerlah kalau ditangguh2 kang tak boleh tukar langsung susah plak...)



 Besar pulak kasutnya, yerlah sebab beli depends on ukuran kaki, budak2 mmg tak cuba so alkisah besar. Mujur jugak boleh tukar, siap SA tuh ingat lagi hubby masa dorang gi tukar. Terbaeklaaa..
Hehe, kasut raya dah siap so pasni boleh fokus pada benda2 lain esp the baby lah sebab pas raya InshaaAllah dalam Sept i akan bersalin...




Abahnya pilih yang ini asalnya tapi once dorang boleh choose sendiri nak yang mana so they both prefer the one below.. Haha... Alkisah mujur boleh tukar2.. 



oklah kasut tuh sebab its the latest design kalau tak silap, plus boleh bertukar2 warna dia ikut keadaan cuaca... budak suka then its ok lah... walaupun cam ada benda yang nak di beli especially baby stuff tapi ntah kenapa tetiba cam rasa its too early to start.... masuk laaa 2-3 kedai barang2 mothers and baby tapi sudahnya seta…

Baby A

and now i can see you... sweet love


love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Berpantang nanti..

hmm belum pun masuk 7 bulan tapi kepala otak dah ligat pikir nak pakai produk apa masa dalam pantang nanti... hehe.. tapi this time rasa cam tertarik dengan this one product plak. Tambah pulak lepas baca blog kesukaan yakni blog akak Redmummy kita...


 sejak baca kisah kak Red dengan Tanamera Postnatal nih  mmg dah target kalinih nak cuba produk nih pulak... bukannya sebab tak sesuai ke apa dengan produk lain tapi tulah.. belum betul2 jumpa yang serasi orang kata... hehe... dulu masa bersalinkan Afi mmg deliver normal n dapatlaaaa berpantang ikut yang sepatutnya, 

- siap ada carta penggunaan lagi tuh.. hehe
tambah best kalau ada orang tolong jagakan cam kak Red tuh kan.. hehe.. semua siap diuruskan.. kita cuma sedia duit jer... (mesti banyak kan akak Red). Hehe tapi mmg berbaloiii laaa rasanya sebab now she has slimmed down...


InshaaAllah nanti nak order the set, then masa pantang nak guna sepenuhnya set PB yang dah beberapa lama tersimpan dalam lemari.. pastu nak consume Lactolite s…

Go check this out

Tired of your eyeshadows, blushers and lipsticks rolling around in your bag and disappearing? or buying a lot of expensive makeup just so you can get the full range of colours? Sephora Pret-A-Porter Palette (RM154), valued at RM700, but contains 42 colours: 24 eyeshadows, 6 blushers,12 lip colours. No more mess, highly portable, and 42 colours, just for RM154! ;)

huhu buka Sephora Malaysiatadi and then nampak benda alah kat atas nih... huhu biar betul RM154 ker rega dia.. huhu.. i just love make up.. and seeing this makes me over the moon
itu belum dapat lagi.. uwaaaa adikku tolong laaa pi tengok sat... 
love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Never too many shoes....

found this shopping (web) from the lovely Shea. She is so sweet and i just love looking at her style.
Belinda Peep Toe Pumps in Nude Pink

Peep toe pumps featuring a nude shade with sky high stiletto. 
Description : In - house manufacture pumps. Padded insole and back for maximum comfort. Comes with dust bag and care card.  5" high, 1.5" platform.
Material : Patent.
............................................................. Melinda Pumps (Black)

Featuring a round toe platform pumps, slip on style, suede finish with a high stiletto heel. 
Description : In - house manufactured pumps.  Padded insole and back for maximum comfort. Comes with our signature dust bag.  5" high, 2" platform. 
Material : Suede.
adehhh sukanya ngan kasut2 nih... jumpa pulak yang ada size lagilah teruja jer nak membeli...  but have to wait cause there is no way that i'm going to wear it now... hehe....  but then again.. i've seem to have problem with pump nih... kalau pakai mesti melecet kaki. Orang…

Gatal tangan laaaaa

wallah sesuka hati jer nak ubah2 lagi...haaa gitulah kalau dah buka laptop..
nih sebab tgk header baru dalam blog FL and Aisyah..rasa cam best plak ada extra stuff kat atas header tuh..
ikut benda yang elok takper kan..jangan ikut benda yang tak elok ok


FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

x sangka

masa perasmian MSSM ke 54 di Stadium Kangar ada pertunjukan bunga api nih
punyalah meriah... banyak das pulak tuh
- sampai naik bosan nengok (hehehe)



tapi best sebab pakai galaxy tab jer tp dpt capture this!!! camera dah masuk beg so malas nak keluarkan... alkisah.....

Bedrooms.....

for my girls...

for my boy or boys..



for me n hubby

adehhh i just love looking at bedroom.. rasa cam nyaman jer...inshaaAllah bila ada rumah sendiri nanti nak ada bedroomyang simple but elegant gini....
tapi all these requires lots of $$$$$ kan...yerlah tanyalah sapa pun yang pernah masuk rumah duit yang dikeluarkan boleh kira banyak jugak...mana nak reno itu ini... tambah itu ini...perabot bagai lagi.... 
so mmg kena start laaa buat saving dari sekarang...takkan dah siap rumah baru nak carik duit....
 inshaaAllah iena yakin dengan biz yang iena buat iena boleh dapat... yang penting kena ada usaha..
kalau orang lain boleh dapat ribu riban or ratusan ribu/month dengan biz nih meaning tiada yang mustahil...

love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Cedera

Jari kelingking masuk selumbar. Adeh :-( . Itulah bila kelam kabut buat kerja.
Semalam da letak minyak gamat n tried tuk keluarkan dia, but i cant really pulled it out.
So today nees to go to the clinic. Risau gak. Kalau x pregnant will be less worried,
tp sbb pregnant nih, risau gak. Just wait for the outcome. 

SELAMAT BERCUTI GURU2,  DAN PELAJAR2 SEKALIAN.

Pakai PB cara yg betul

salam semua.. just nak share something pasal PB nih sebab ada dengar ramai yang bersungut  beli mahal2 tapi susah nak pakai, tadak kesan apa pun, sudahnya simpan jer dalam lemari sebab give up


kalau anda terus give up camner nak dapat resultnya.. so today iena nak bagitau alkisah sebenar pakai PB nih kalau deal dengan authorized dealer aka yang sah spt iena  you all akan dapat guidance dari mula proses nak beli sampaila ke everyday wear so tiada masalah pakai tak sedap, tadak kesan dan sebagainya....
nak pakai PB dan dapat kesan kenalah ikut cara2 yang betul.. kalau main sarung jer mmg tak jadi.. bukan laaa tak jadi langsung tapi lambat laaa sebab proses nak membakar lemak2 dalam badan tuh jadi tak betul mmg di awalnya a bit susah sebab kita nak biasakan diri tapi once dah dapat cara tak sampai 5 minit pun pakai....


3 EASY step to wear Premium Beautiful


Step 1 : Put on the Long Girdle
(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam …

Jauhilah aku dr rasa marah ini.

Doa Untuk Menghilangkan Rasa Marah


“Aku berlindung diri dengan Allah dari syaitan yang direjam. Ya Allah! Ampunilah dosaku dan hilangkanlah kemarahan daripada hatiku dan lindungilah aku daripada syaitan yang direjam”Beberapa pengajaran doaPada suatu hari Rasulullah SAW masuk ke rumah dan mendapati isterinya A’isyah dalam keadaan marah. Maka baginda memegang rambut A’isyah dan mengajaknya membaca doa di atas. Hadis ini diriwayatkan oleh Ibn Sunni, no.457 dalam sanad hadis hasan.Marah merupakan salah satu sifat kelemahan manusia. Selain itu syaitan suka menghasut manusia agar marah kerana dengan kemarahan, banyak keburukan yang berlaku khasnya perlanggaran hukum dan etika yang digariskan oleh Islam.Demikian juga, apabila kita mendapati ahli keluarga atau rakan dalam keadaan marah, ajaklah dia untuk membaca doa di atas sebagaimana Rasulullah SAW mengajak isterinya.Oleh itu, jika kita marah, maka bacalah doa di atas agar Allah mengampunkan dosa kita, mengeluar atau menghalau kemarahan dari…

I Love It

Easy to use. Very basic stuff. Loving it.Published with Blogger-droid v2.0.4

16052012 - Hari Guru

yesterday was teacher's day right...hehe we're having a blast at school wpun agak boring sebab every teacher's day is the samei mean the activities are basically the same...
but 
there are a few changeslike we have perarakan masuk guru2 diiringi oleh JK PIBG sekolahsambil murid2 beratur di sepanjang jalan melambai2 ke arah guru...
and then
we also have pertandingan menganyam ketupat daun palas n somtamoklah not bad..
but i wish for something GRANDsomething yg orang akan ingat sampai bila2..something to make teachers rasa dihargai dan diraikan pada hari tersebut
instead of teachers handling everything from A-Z(adakah aku ini sungguh demand orangnya)
........................................................................................... FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

Emo

Mungkin ada di antara kita yang ada terbaca mengenai berita kemalangan kereta Lancer di Lebuhraya LPT yang berlaku pada 6 Mei baru-baru nie.Kalau belum baca tentang berita kemalangan tu,boleh rujuk Kosmo online,NST online dan juga Harian metro online.Di bawah ini adalah kisah di sebalik kejadian tersebut yang di ceritakan semula oleh seorang saksi yang melihat sendiri ‘scene’ dari sebelum,semasa dan selepas kemalangan tersebut berlaku.boleh sambung membaca di sini  ..........................................................................................................Ya Allah, 200km/j. What was the driver thinking about???Speeding at that point with a baby in the car??Tolonglaaaakalau nak bwk laju gila babi ker apa ke boleh tak korang tak libatkan orang lain tak boleh bayangkan apa sebenarnya yang di pikirkan si pemandu,dengan wife dia ada dalam kereta n not to forget his own kid...baby pulak tuh...
itulah kadang2 bila ego menguasai... perasan dialah raja di jalan raya...

- teng…

Promo for Lactolite!!!

KENAPA ANDA PATUT MINUM LACTOLITE..:
1- membantu melegakan sembelit
2- membantu dalam penghadaman
3- membantu sintesis vitamin
4- menyingkirkan toksik dalam badan
5- menggalakkan pertumbuhan bakteria baik  mmg antara produk paling mudah tuk jual sebab mmg yg minum tahu banyak benefitnya.. dan mmg membantu ramai orang 


Price per box : RM158

tapi now iena nak buat promo


2 BOX OF LACTOLITE FOR RM300 so u can just share it with your friends and save your money...
i will also give you free sample of Garam Buluh to try





Garam Buluh ini adalah pilihan terbaik untuk kegunaan seperti :
Mengawal pH badan , boleh meneutralkan toksin berasid tinggi dengan cepat seperti asid urik , gula dalam darah , kolestrol dan lain² .Membaiki masalah sistem penghadaman seperti : gastrik , ulser perut , masalah usus , buasir , sembelit dan lain².Bagi pesakit jantung , buah pinggang , darah tinggi di nasihatkan menggunakan garam ini berbanding garam biasa .Mempunyaikesan detoksifikasi , pembunuh kuman , anti keradang…

Green Team di Holland

Holland n Belgium mmg dah berlalu tapi when watching this rasa cam  bestnya dorang





 best kan biz nih 3x setahun dapat gi jalan2 after all the hard works - its more of smart works sebab bukan buat kerja sorang2 tapi dalam KUMPULAN...




FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO
Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

CDM Pertama Johor

Yup proudly present to you, CDM pertama B32 di Johor.
CDM Fazi.


She was the one yg membentangkan biz plan pada iena.
She was the one yg turun padang jumpa iena for PT
(personal touch org kata). Giving me all the motivation
and words of wisdom, so that iena terus berjuang.



She was the one yg even tgh dlm labour room pun sanggup
lagi membantu biz partners. Bg cara, bg panduan how to
succeed in this biz. She was the one yg betul2 bersusah2
dahulu n now blh bersenang2, sambil bantu rakan2 biz yg
lain. She was the one yg rejoin biz nih, bangun semula slps
kenangan pahit sblm ini dan berjaya akhirnya menggenggam
pangkat tertinggi dlm biz. 



Proud to be in her team wpun jauh tp x pernah dipinggirkan.
Bila ada peluang bersua CDM Fazi xpernah putus mmberi
kata semangat. Thanks my leader. 

Published with Blogger-droid v2.0.4

Buat mama

Mama,
Terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan,
Terima kasih kerana bersabar sepanjang proses itu,
Terima kasih atas pengorbanan,
Terima kasih atas segala-galanya,
Tak mungkin terbalas dengan sebanyak harta,
Tak mungkin terbalas segalanya,
Hanya doa agar Allah SWT yang dapat membalas,
Memberikan mama yg terbaik di sana kelak,
Hanya doa agar mama dipanjangkan usia,
Diberikan kesihatan dan keberkatan,I love you mama!!!
Published with Blogger-droid v2.0.4

My dream car

X salah ada impian. Sbb kalau mahu berjaya dalam hidup kita kena ada impian, angan-angan, wishlist dsbnya. Mana tahu kan one fine day after all those hardworks ianya menjadi kenyataan. Dulu masa zaman kecik2 abah selalu pergi autosow sbb dia kerja dgn Nissan. So byk laaa risalah pasal kereta yg di bwk balik. And i love looking at cars. Pernah angan2 nak pakai satu kerea nih. Apa tah nama dia, nnti iena google cr. Tapi itu dulu. Now inilah dream car iena. NISSAN MURANO. Suka bentuk dia. Harga mmg kalau nk suh beli skrg idaklaaa mampu, skrg mampu layan gambar n test drive (itupun belum). Husband pun ckp mahal kereta nih. X mampu nak pakai. Tp aritu bila sembang2 ngah abah (my dad), he said kalau nak pakai, belilah. Adoiiii kalaulah duit blh pungut kat pokok. In shaa Allah, one day!!! I will try making it a reality. Published with Blogger-droid v2.0.4