Skip to main content

Bukan selalu dapat jalan2 gini


Ari khamis aritu sajalah gi jalan2 dekat Queensbay, actually nak gi tukarkan saiz kasut twin yang hubby beli. (Yerlah kalau ditangguh2 kang tak boleh tukar langsung susah plak...)




 Besar pulak kasutnya, yerlah sebab beli depends on ukuran kaki, budak2 mmg tak cuba so alkisah besar. Mujur jugak boleh tukar, siap SA tuh ingat lagi hubby masa dorang gi tukar. Terbaeklaaa..

Hehe, kasut raya dah siap so pasni boleh fokus pada benda2 lain esp the baby lah sebab pas raya InshaaAllah dalam Sept i akan bersalin...





Abahnya pilih yang ini asalnya tapi once dorang boleh choose sendiri nak yang mana so they both prefer the one below.. Haha... Alkisah mujur boleh tukar2.. 




oklah kasut tuh sebab its the latest design kalau tak silap, plus boleh bertukar2 warna dia ikut
keadaan cuaca... budak suka then its ok lah... walaupun cam ada benda yang nak di beli
especially baby stuff tapi ntah kenapa tetiba cam rasa its too early to start.... masuk laaa 2-3 kedai
barang2 mothers and baby tapi sudahnya setakat window shopping jer.. apa pun tak beli
tapi bila difikir2 balik i should start now (sikit2) sebab nanti nak kalut dengan
preparation nak raya pulak... puasa lagi.. adehhh larat ker waktu tuh kalau nak gi shopping... 
hubby pulak mmg sorry laaa kalau time2 gitu nak kalut2 keluar gi bersesak2 dengan orang ramai.


sudahnya dah masuk waktu Zuhur kami keluar dari situ dan berangkat pulak ke Gurney Plaza.. 
on the way tuh kami solat dulu dekat masjid jamek (apa tah nama area tuh).. selesai solat terus gi GP..
saja nak jalan2 kat situ tapi tak sampai pun dua jam kat situ kami dah keluar semula
sebab dah tak larat nak layan n kejar2 dengan Afi.. adoiiii lately nih perangai dia cam tidak selalu..
asyik nak berdukung, nak coklat, nak toys dsbnya... 





walaubagaimanapun sempat jugak sambar this body butter from body shop..
hehe i consider myself sorang yang suka membeli body lotion wpun pakai tak pernah habis
yerrrr sungguh membazir kan... tapi this one i suka sangat dengan dia punya smell, rasa cam nak 
makan jer... SA tuh cakap mmg normally dorang tak jual body butter yang satu nih.. dia cuma 
keluar time sale saja.. ooooo itu macam... 

thought of getting hubby's birthday present pun malas jugak... nantilah... then we decide to ronda2 dekat
area Batu Feringghi... woooo when was the last time i've been there???? rasa cam dah lama sangat
tapi sampai kat area situ, hmm apa boleh buat hubbyku bukan kaki jalan... so nak ke satu2 tempat tuh
adalah mengikut kepada keperluan....

lepak makan dekat satu stall tuh... then balik ikut jalan Balik Pulau... puas hati kau satu hari pusing 
Pulau Pinang (which is something yang sangat susah untuk dilakukan)



sampai rumah dah malam.. adoiii semua dah kepenatan dan keletihan... 


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…