Skip to main content

Bukan selalu dapat jalan2 gini


Ari khamis aritu sajalah gi jalan2 dekat Queensbay, actually nak gi tukarkan saiz kasut twin yang hubby beli. (Yerlah kalau ditangguh2 kang tak boleh tukar langsung susah plak...)




 Besar pulak kasutnya, yerlah sebab beli depends on ukuran kaki, budak2 mmg tak cuba so alkisah besar. Mujur jugak boleh tukar, siap SA tuh ingat lagi hubby masa dorang gi tukar. Terbaeklaaa..

Hehe, kasut raya dah siap so pasni boleh fokus pada benda2 lain esp the baby lah sebab pas raya InshaaAllah dalam Sept i akan bersalin...





Abahnya pilih yang ini asalnya tapi once dorang boleh choose sendiri nak yang mana so they both prefer the one below.. Haha... Alkisah mujur boleh tukar2.. 




oklah kasut tuh sebab its the latest design kalau tak silap, plus boleh bertukar2 warna dia ikut
keadaan cuaca... budak suka then its ok lah... walaupun cam ada benda yang nak di beli
especially baby stuff tapi ntah kenapa tetiba cam rasa its too early to start.... masuk laaa 2-3 kedai
barang2 mothers and baby tapi sudahnya setakat window shopping jer.. apa pun tak beli
tapi bila difikir2 balik i should start now (sikit2) sebab nanti nak kalut dengan
preparation nak raya pulak... puasa lagi.. adehhh larat ker waktu tuh kalau nak gi shopping... 
hubby pulak mmg sorry laaa kalau time2 gitu nak kalut2 keluar gi bersesak2 dengan orang ramai.


sudahnya dah masuk waktu Zuhur kami keluar dari situ dan berangkat pulak ke Gurney Plaza.. 
on the way tuh kami solat dulu dekat masjid jamek (apa tah nama area tuh).. selesai solat terus gi GP..
saja nak jalan2 kat situ tapi tak sampai pun dua jam kat situ kami dah keluar semula
sebab dah tak larat nak layan n kejar2 dengan Afi.. adoiiii lately nih perangai dia cam tidak selalu..
asyik nak berdukung, nak coklat, nak toys dsbnya... 





walaubagaimanapun sempat jugak sambar this body butter from body shop..
hehe i consider myself sorang yang suka membeli body lotion wpun pakai tak pernah habis
yerrrr sungguh membazir kan... tapi this one i suka sangat dengan dia punya smell, rasa cam nak 
makan jer... SA tuh cakap mmg normally dorang tak jual body butter yang satu nih.. dia cuma 
keluar time sale saja.. ooooo itu macam... 

thought of getting hubby's birthday present pun malas jugak... nantilah... then we decide to ronda2 dekat
area Batu Feringghi... woooo when was the last time i've been there???? rasa cam dah lama sangat
tapi sampai kat area situ, hmm apa boleh buat hubbyku bukan kaki jalan... so nak ke satu2 tempat tuh
adalah mengikut kepada keperluan....

lepak makan dekat satu stall tuh... then balik ikut jalan Balik Pulau... puas hati kau satu hari pusing 
Pulau Pinang (which is something yang sangat susah untuk dilakukan)



sampai rumah dah malam.. adoiii semua dah kepenatan dan keletihan... 


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…