Skip to main content

Bukan selalu dapat jalan2 gini


Ari khamis aritu sajalah gi jalan2 dekat Queensbay, actually nak gi tukarkan saiz kasut twin yang hubby beli. (Yerlah kalau ditangguh2 kang tak boleh tukar langsung susah plak...)




 Besar pulak kasutnya, yerlah sebab beli depends on ukuran kaki, budak2 mmg tak cuba so alkisah besar. Mujur jugak boleh tukar, siap SA tuh ingat lagi hubby masa dorang gi tukar. Terbaeklaaa..

Hehe, kasut raya dah siap so pasni boleh fokus pada benda2 lain esp the baby lah sebab pas raya InshaaAllah dalam Sept i akan bersalin...





Abahnya pilih yang ini asalnya tapi once dorang boleh choose sendiri nak yang mana so they both prefer the one below.. Haha... Alkisah mujur boleh tukar2.. 




oklah kasut tuh sebab its the latest design kalau tak silap, plus boleh bertukar2 warna dia ikut
keadaan cuaca... budak suka then its ok lah... walaupun cam ada benda yang nak di beli
especially baby stuff tapi ntah kenapa tetiba cam rasa its too early to start.... masuk laaa 2-3 kedai
barang2 mothers and baby tapi sudahnya setakat window shopping jer.. apa pun tak beli
tapi bila difikir2 balik i should start now (sikit2) sebab nanti nak kalut dengan
preparation nak raya pulak... puasa lagi.. adehhh larat ker waktu tuh kalau nak gi shopping... 
hubby pulak mmg sorry laaa kalau time2 gitu nak kalut2 keluar gi bersesak2 dengan orang ramai.


sudahnya dah masuk waktu Zuhur kami keluar dari situ dan berangkat pulak ke Gurney Plaza.. 
on the way tuh kami solat dulu dekat masjid jamek (apa tah nama area tuh).. selesai solat terus gi GP..
saja nak jalan2 kat situ tapi tak sampai pun dua jam kat situ kami dah keluar semula
sebab dah tak larat nak layan n kejar2 dengan Afi.. adoiiii lately nih perangai dia cam tidak selalu..
asyik nak berdukung, nak coklat, nak toys dsbnya... 





walaubagaimanapun sempat jugak sambar this body butter from body shop..
hehe i consider myself sorang yang suka membeli body lotion wpun pakai tak pernah habis
yerrrr sungguh membazir kan... tapi this one i suka sangat dengan dia punya smell, rasa cam nak 
makan jer... SA tuh cakap mmg normally dorang tak jual body butter yang satu nih.. dia cuma 
keluar time sale saja.. ooooo itu macam... 

thought of getting hubby's birthday present pun malas jugak... nantilah... then we decide to ronda2 dekat
area Batu Feringghi... woooo when was the last time i've been there???? rasa cam dah lama sangat
tapi sampai kat area situ, hmm apa boleh buat hubbyku bukan kaki jalan... so nak ke satu2 tempat tuh
adalah mengikut kepada keperluan....

lepak makan dekat satu stall tuh... then balik ikut jalan Balik Pulau... puas hati kau satu hari pusing 
Pulau Pinang (which is something yang sangat susah untuk dilakukan)



sampai rumah dah malam.. adoiii semua dah kepenatan dan keletihan... 


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...