Skip to main content

Minggu Exam



Mulai esok, eh silap harinilah since its already 4 in the morning 
adalah minggu peperiksaan di mana2. 
Sek rendah, sek men, sek agama and even universiti kan. 



So am wishing all good luck. 
Semoga apa yang telah dipelajari sepanjang setengah tahun ini dapat digunakan sebaik2nya.

 - not good, please avoid studying at the very last minute... hehe

Last night sempat sempat about 2 hour doing revision with twin. 
Pray for them. Dah x larat nk force them to study so now am just asking them to do it with me at least one or two hour /day. X mampu den nk monitor lama2 because i still hv Afi to look after. Lagipun iena x demand anak dpt no 1, dpt straight A tp x dpt belajar dlm kehidupan seharian mereka. Iena nk dorang learn their lesson through their daily life . - ayoooo apa yg aku merepek nih. Nevermind, biar aku jerlah yg faham.



Owh i want to share this from IM Asyraf (got this from twitter)

RT @imammudaasyraf: 
Pahala beri hadiah pada awek tak sama dgn pahala beri hadiah pd isteri.





Hehe. So husbands out there, jgn masa dok berchenta 
saja memberi hadiah sbb nk tunjuk sayang kat awek. 



Lepas dah kawin lagiiiii bagus memberi hadiah. Pahala pun dpt tau. 
Mmg byk cara nk mencari pahala dari Allah, tp apa salahnya 
gembirakan hati isteri sebagaimana anda gembirakan hati mereka 
semasa zaman bercintan cintun dulu. 





- PB ada promo rebate lagi. 
Kotlaaaa nak kasik kejutan terhebat abad ini. 

X mampu??? 
Ala kalau betul sygkan isteri, apa pun blh kan. Hehehe. :-P


Oklah. Dah tamat.

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…