Skip to main content

Minggu Exam



Mulai esok, eh silap harinilah since its already 4 in the morning 
adalah minggu peperiksaan di mana2. 
Sek rendah, sek men, sek agama and even universiti kan. 



So am wishing all good luck. 
Semoga apa yang telah dipelajari sepanjang setengah tahun ini dapat digunakan sebaik2nya.

 - not good, please avoid studying at the very last minute... hehe

Last night sempat sempat about 2 hour doing revision with twin. 
Pray for them. Dah x larat nk force them to study so now am just asking them to do it with me at least one or two hour /day. X mampu den nk monitor lama2 because i still hv Afi to look after. Lagipun iena x demand anak dpt no 1, dpt straight A tp x dpt belajar dlm kehidupan seharian mereka. Iena nk dorang learn their lesson through their daily life . - ayoooo apa yg aku merepek nih. Nevermind, biar aku jerlah yg faham.



Owh i want to share this from IM Asyraf (got this from twitter)

RT @imammudaasyraf: 
Pahala beri hadiah pada awek tak sama dgn pahala beri hadiah pd isteri.





Hehe. So husbands out there, jgn masa dok berchenta 
saja memberi hadiah sbb nk tunjuk sayang kat awek. 



Lepas dah kawin lagiiiii bagus memberi hadiah. Pahala pun dpt tau. 
Mmg byk cara nk mencari pahala dari Allah, tp apa salahnya 
gembirakan hati isteri sebagaimana anda gembirakan hati mereka 
semasa zaman bercintan cintun dulu. 





- PB ada promo rebate lagi. 
Kotlaaaa nak kasik kejutan terhebat abad ini. 

X mampu??? 
Ala kalau betul sygkan isteri, apa pun blh kan. Hehehe. :-P


Oklah. Dah tamat.

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...