Skip to main content

Minggu Exam



Mulai esok, eh silap harinilah since its already 4 in the morning 
adalah minggu peperiksaan di mana2. 
Sek rendah, sek men, sek agama and even universiti kan. 



So am wishing all good luck. 
Semoga apa yang telah dipelajari sepanjang setengah tahun ini dapat digunakan sebaik2nya.

 - not good, please avoid studying at the very last minute... hehe

Last night sempat sempat about 2 hour doing revision with twin. 
Pray for them. Dah x larat nk force them to study so now am just asking them to do it with me at least one or two hour /day. X mampu den nk monitor lama2 because i still hv Afi to look after. Lagipun iena x demand anak dpt no 1, dpt straight A tp x dpt belajar dlm kehidupan seharian mereka. Iena nk dorang learn their lesson through their daily life . - ayoooo apa yg aku merepek nih. Nevermind, biar aku jerlah yg faham.



Owh i want to share this from IM Asyraf (got this from twitter)

RT @imammudaasyraf: 
Pahala beri hadiah pada awek tak sama dgn pahala beri hadiah pd isteri.





Hehe. So husbands out there, jgn masa dok berchenta 
saja memberi hadiah sbb nk tunjuk sayang kat awek. 



Lepas dah kawin lagiiiii bagus memberi hadiah. Pahala pun dpt tau. 
Mmg byk cara nk mencari pahala dari Allah, tp apa salahnya 
gembirakan hati isteri sebagaimana anda gembirakan hati mereka 
semasa zaman bercintan cintun dulu. 





- PB ada promo rebate lagi. 
Kotlaaaa nak kasik kejutan terhebat abad ini. 

X mampu??? 
Ala kalau betul sygkan isteri, apa pun blh kan. Hehehe. :-P


Oklah. Dah tamat.

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…