Skip to main content

Pakai PB cara yg betul



salam semua.. just nak share something pasal PB nih
sebab ada dengar ramai yang bersungut 
beli mahal2 tapi susah nak pakai, tadak kesan apa pun,
sudahnya simpan jer dalam lemari sebab give up



kalau anda terus give up camner nak dapat resultnya..
so today iena nak bagitau alkisah sebenar pakai PB nih
kalau deal dengan authorized dealer aka yang sah spt iena 
you all akan dapat guidance dari mula proses nak beli sampaila ke everyday wear
so tiada masalah pakai tak sedap, tadak kesan dan sebagainya....

nak pakai PB dan dapat kesan kenalah ikut cara2 yang betul..
kalau main sarung jer mmg tak jadi..
bukan laaa tak jadi langsung tapi lambat laaa sebab
proses nak membakar lemak2 dalam badan tuh jadi tak betul
mmg di awalnya a bit susah sebab kita nak biasakan diri tapi once dah dapat cara
tak sampai 5 minit pun pakai....



 
3 EASY step to wear Premium Beautiful

 


Step 1 : Put on the Long Girdle

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa 


Step 2 : Put on the Long Bra 



(1) Tundukkan badan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan
      letakkan payu dara ke dalam cawan bra
      (pastikan semua daging payudara masuk ke dalam cup bra)
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan
      bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra

- bg memudahkan proses memakai long bra, anda blh alas bdn
dgn kain batik/kain licin, then cangkuk bra dr depan dan pusing
ke belakang ... haaa nih cara iena pakai.. tapi kalau korang selesa
cangkuk terus dari belakang then go ahead
 

Step 3 : Put on the Waist Nipper



(1)Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2)Lekatkan kesemua cangkuk (patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa
 

- yang nih lelaki dan perempuna mmg boleh pakai... no such thing as nak malu2 alah
sebab pakai (for men).. yang nak sihat dan mantapppp korang jugak kan...
so kalau rasa perut tuh dah makin ke depan, nak bersenam bagai dikata jerlah...




get yourself a waist nipper.... mmg berbaloiiii..
pakai WN takkan sekat pemakanan anda, sebaliknya anda akan rasa lebih
selesa dan yang penting tiada lagi suara2 yang 
mengatakan perut anda besar cam mengandung beberapa bulan...
hehehe


contoh imej lelaki yang menggunakan waist nipper..

Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…