Skip to main content

what to choose???


 am now nearing my 7 mth.. hehe.. alaaaa biasa2 jer.. nothing special this time around
cuma itulah bila dah berbiz nih so adalah extra money tuk digunakan for this coming baby
wpun niat di hati taknak berhabis sangat sebab yerlah baby kan cepat jer membesar tapi keinginan 
tuk membeli tuh tetap ada...

like at this moment... asyik sangat men'survey' baby carrier... 
ada pelbagai jenis kan.. dari yang murah sampai laaa ke yang mahal..
 ikutkan i dont want to spent alot on this
sebab takut keazaman tuk menggunakan tidak begitu kuat.. wakakaka
tapi rasa cam keperluan jugak carrier nih kan... 
i've been wanting to try the ring sling.... serius nak sangat cuba...

 


 aritu pun masa shopping2 dengan mama di KL we entered a few baby shops... mmg ada jual laa ring 
sling nih... and even mom likes it.. katanya senang nak bawak baby.. tak payah lagi guna stroller tuh..
(but i still think i need stroller) cumanya takut tak tahu nak guna... or maybe i can go the the shop and
ask them to teach me how kan... lagi senang gitu.. Dok tengok2 jugak JumpSac Baby Ring Sling punya produk....


So, what makes JumpSac Baby Ring Slings good, trusted and dependable ring sling?

9 Keeps both of your hands free
 
15 Key differentiators on what makes
JumpSac Ring Sling an outstanding,
wearable and functional baby sling / carrier
*All JumpSac slings and carriers are designed
and made in Kuala Lumpur, Malaysia*
1 Breathable and airy – suitable for hot & tropical climates
10 Promotes good seating positioning for baby.
2 Easy to thread using Aluminium Rings
11 Easy to care for

3 Tastefully designed with Vast Fabric and Print selection

12 Built-in nursing cover. Fabulous for breast feeding

4 Can withstand up to 15kg of weight
13 Promotes bonding and Calms fussy babies.

5 FIVE wearing positions
14 Lightly Cushioned / Padded shoulder

6 Lightweight and Folds up compact
 15 Hidden / Discreet Zippered pocket

7 Comes with a matching MiniSac (mini tote) that fits nicely under arm.


8 Baby Friendly and Safe


cam best kan... lagipun i believe in being closed to baby makes the connection between mom 
and baby closer.. 


previously dok guna carrier jenis gini
 

lebih kurang laaa.. xderlah sebegini ropanya... tapi i kinda like the orange one... ** ada ke sesapa nak bagi hadiah kat saya nanti** color dia sungguh sweet laaa... adoiiii oren pun sweet .. kalau carrier
jenis nih rasanya hubby pun boleh guna.. and rasanya he prefer this one than the ring sling laaaa kan.

then second topic for my baby is stroller...

i berkenan sangat stroller jenis cam kat bawah nih...
and also i like the color...adoiiii naperlah baby kali nih iena suka benor kaler terang2...



banyak kali da nampak orang guna stroller jenis nih... tetiba dalam hati berkenan tapi kena tunggu
approval dari hubby sebab dari pengalaman yang lalu stroller nih jarang sangat digunakan..
alih2 jadi cam dulu kami let go kat kawan...




tapi kalau ada stroller nih mmg senang ler nak travel kan.. and again baby mungkin lebih comfortable
tido jer atas stroller tuh kan... but to think again am planning to get the sling.. so camner nih???



kaler oren lagi cam carrier atas tadi.. hehe.. apakah maksudnya itu.. 
hmm yang nih agak2 ada tak sesapa nak bagi hadiah.. hahaha banyak laaa ko punya songeh.. 
duit ada sila beli sendiri ok.. hehe... inshaaAllah kalau ada rezeki baby A, we will buy you one...


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…