Skip to main content

what to choose???


 am now nearing my 7 mth.. hehe.. alaaaa biasa2 jer.. nothing special this time around
cuma itulah bila dah berbiz nih so adalah extra money tuk digunakan for this coming baby
wpun niat di hati taknak berhabis sangat sebab yerlah baby kan cepat jer membesar tapi keinginan 
tuk membeli tuh tetap ada...

like at this moment... asyik sangat men'survey' baby carrier... 
ada pelbagai jenis kan.. dari yang murah sampai laaa ke yang mahal..
 ikutkan i dont want to spent alot on this
sebab takut keazaman tuk menggunakan tidak begitu kuat.. wakakaka
tapi rasa cam keperluan jugak carrier nih kan... 
i've been wanting to try the ring sling.... serius nak sangat cuba...

 


 aritu pun masa shopping2 dengan mama di KL we entered a few baby shops... mmg ada jual laa ring 
sling nih... and even mom likes it.. katanya senang nak bawak baby.. tak payah lagi guna stroller tuh..
(but i still think i need stroller) cumanya takut tak tahu nak guna... or maybe i can go the the shop and
ask them to teach me how kan... lagi senang gitu.. Dok tengok2 jugak JumpSac Baby Ring Sling punya produk....


So, what makes JumpSac Baby Ring Slings good, trusted and dependable ring sling?

9 Keeps both of your hands free
 
15 Key differentiators on what makes
JumpSac Ring Sling an outstanding,
wearable and functional baby sling / carrier
*All JumpSac slings and carriers are designed
and made in Kuala Lumpur, Malaysia*
1 Breathable and airy – suitable for hot & tropical climates
10 Promotes good seating positioning for baby.
2 Easy to thread using Aluminium Rings
11 Easy to care for

3 Tastefully designed with Vast Fabric and Print selection

12 Built-in nursing cover. Fabulous for breast feeding

4 Can withstand up to 15kg of weight
13 Promotes bonding and Calms fussy babies.

5 FIVE wearing positions
14 Lightly Cushioned / Padded shoulder

6 Lightweight and Folds up compact
 15 Hidden / Discreet Zippered pocket

7 Comes with a matching MiniSac (mini tote) that fits nicely under arm.


8 Baby Friendly and Safe


cam best kan... lagipun i believe in being closed to baby makes the connection between mom 
and baby closer.. 


previously dok guna carrier jenis gini
 

lebih kurang laaa.. xderlah sebegini ropanya... tapi i kinda like the orange one... ** ada ke sesapa nak bagi hadiah kat saya nanti** color dia sungguh sweet laaa... adoiiii oren pun sweet .. kalau carrier
jenis nih rasanya hubby pun boleh guna.. and rasanya he prefer this one than the ring sling laaaa kan.

then second topic for my baby is stroller...

i berkenan sangat stroller jenis cam kat bawah nih...
and also i like the color...adoiiii naperlah baby kali nih iena suka benor kaler terang2...



banyak kali da nampak orang guna stroller jenis nih... tetiba dalam hati berkenan tapi kena tunggu
approval dari hubby sebab dari pengalaman yang lalu stroller nih jarang sangat digunakan..
alih2 jadi cam dulu kami let go kat kawan...




tapi kalau ada stroller nih mmg senang ler nak travel kan.. and again baby mungkin lebih comfortable
tido jer atas stroller tuh kan... but to think again am planning to get the sling.. so camner nih???



kaler oren lagi cam carrier atas tadi.. hehe.. apakah maksudnya itu.. 
hmm yang nih agak2 ada tak sesapa nak bagi hadiah.. hahaha banyak laaa ko punya songeh.. 
duit ada sila beli sendiri ok.. hehe... inshaaAllah kalau ada rezeki baby A, we will buy you one...


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…