Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

Shopping....

hari ahad haritu bawak my bro and sis gi Queensbay Penang..  kebetulan my sis balik so kami plan to go for raya shopping laaaa kengkononnya.. well even though my main purpose is to get few more clothes for the lil one and hubby pun dah niat nak belikan shoes for the kids.. so alang2 ajak ler sekali adik2 tuk bershopping..
tumpang ada rezeki lebih nih.. baik dikongsikan bersama adik2 korang pun boleh.. jom kita share pasal biz kita... RM 4500 tau next month before raya..

eh melalut pasal lain pulak dah... so kami gerak dari rumah around noon... then terus ke QB... tempat pertama yang kami singgah adalah 
Mom's Care outlet
masuk dengan target mmg nak beli baju jer... so mmg terus capai apa yang nak.. 

 but i guess mmg banyak romper laaa dari baju2 jenis butang2 nih... nak carik yang butang2 depan nih ala2 cam susah sikit.. unless u go for outlet cam Anakku, Kasih Ibu dsbnya..
tapi takperlah... manage to get 9 piece of long sleeve, short sleeve and shirts nnti nak minta my sis belika…

Cerita 1

alkisah.. semalam sampai dari Kulim around 12 something (mlam yer) so as usual bila sampai mmg terus akan tengok ikan2 dalam akuarium.. and found out that our  cik Kelisa....




sudah terapung2 di permukaan air... adoiiii sedey.... mmg tak amik gambar pun sebab cam terkejut pun ada...

tapi disebabkan at that time i need to prepare for sahur (masak nasi, masak air)  dan get some sleep sebab sekolah kan... so biar jerlah...

tapi this morning bila bangun.. tengok akuarium tuh cam kosong..

soooooo sedey....

love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Today

We're back at my mom's. Sampai sini around 240pm...  Tp sbb bdn rasa x sedap so mmg rest jerlah.
Petang, around 6pm me, hubby, my sis, mom n bro  went out to Kulim's bazaar ramadhan. Byk jugak yg dibeli. Selera masing2...
Alhamdulillah rezeki buat anak2.  yukur jugak masih sihat wpun kdg2 mmg sakit2 satu badan...
Published with Blogger-droid v2.0.4

the truth of GLAM...

been wanting to post this quite a while tapi dek kerana kekangan itu dan ini especially my laptop so now is the time.. maybe ramai yang dah baca nih from my leader's blog CDM HANIS HAIZI but still i want to share it with my readers.. here in my blog..

the story of SUCCESS!!! the story of GLAM!!! .....................................................................................................................
It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group  pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.


Click this entry

YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we a…

Nak pergi

Ala aaa nak sgt pergi baby n mommy expo nih.... Pic : credit to aisyah samsudin

from instagram

Aim High

love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

2nd Ramadhan

Kami da balik ke Arau. Memula ingat anak (si kembar) da tuition at 3pm, but 915am their teacher called asking about them.... Adoiiii i thought i heard she told me its at 3 pm. Hmmm xperlah lgpun Hn need to go back early too.
So around 11am after packing, km bertolak balik. I slept all the way back sbb last nite x leh tido. Tgn sebelah kanan lenguh semacam jer... Bdn pun sakit2. Huhu xper semua nih ujian buat iena. Aku redha....
Reached home at 1++. Semua pun need some rest, and at 3 Hn kuar g hantar the kids tuition but then balik semula. He told me tuition pagi jer... Laaaaa pulak. Sbb mmg ingat cikgu tuh kata ptg. Huhu me being so careless!!!! Kalau x blh laaa agaknya berbuka d umah mama lagi. Hehe.... Apapun we decided to go to MIL's house for iftar.

Now da kat umah. Esok sekolah!!!
Published with Blogger-droid v2.0.4

Lets London and Paris

  - updates are down under......................................................................................
free trip to London and Paris!!!! waaaahhhhhh







katanya tahun depan nak pergi.. waaaa bestnya... nak fight for this one plak... 8 days punya trip tau... jom sapa nak ikut p jalan2 dengan GREEN TEAM




FREE CONSULTATION, FREE FITTING, FREE DEMO  Contact me at inz8799@yahoo.com or sms at 019 479 5730/ 013 533 8799

1 Ramadhan....

ok semua.. puasa tak harini??? soalan ???


hehe... alhamdulillah bertemu lagi dengan Ramadhan tahun ini.. inshaaAllah tahun nih sekali lagi berpuasa pertama di umah mama... lagipun bebudak di asrama balik so takkan laaa kami nak tinggal di  kuarters kan.. jadinya yesterday after school terus gerak balik Kulim..



singgah umah pak Ngah amik durian.. fuyooo sedapnya durian kat kampung kali nih.. menjadi pulak tuh buah2 dia.. cuma seperti tahun2 sebelumnya mmg susah nak luruh buah kena kait di atas pokok... tapi isi mmg sedap... boleh jadi ala2 musang king di sebelah utara laaaa


tengok gambar buah jer... tak bley tengok gambar isi ok...

alhamdulillah pagi tadi bersahur dengan mama, adik n my family.. simple je menu kami... takpelah bersahur nih tak perlu laaa nak grand2 sgt

so apa aktiviti harini????


 for those yang nak tahu pasal Premium Beautiful corset, the biznes, how you can generate extra income for you and your loves one, how you can add more to your savingssss, how to win a free t…

Entry jiwa tengah kacau

- an update
few strokes already.. means ada yang dah settle.. thanks to hubby n his co worker yang sudi tolong pasangkan baby cot n kemaskan bahagian luar rumah last friday...
bilik pun iena dah ubah suai sikit kedudukan furniture so that  we have space for baby AA...


CDs' yang diberi Mak Ngah Nurul pun dah sort out letak dalam portable box nih
senang nak bawak ke mana2..
................................................................................................
Menengokkan kepada list of things yg perlu di siapkan,  kdg2 buat iena stress sendirian. Why???  Because i can see that most of it mmg iena kena buat sendiri.  Blh harapkan bantuan org tp selalu sgt dah kecewa dgn apa yg dibuat.




(for baby)
1. pasang baby cot
2. basuh baju n segala yg perlu di basuh
3. sort out CD (pberian SIL)
4. sterile bpump
5. baby bag tuk g hospital

(me)
1. bag for hosp
2. get used of the bpump n other things related to it
3. rearrange the bedroom for more baby oriented
5. check confinement lady
6. physical, …

Old skol!!!

Cantik x???

Ahad lepas, since km x blik Kulim so we decided to go to Wang Kelian.
Hajat di hati nk mkn lemang pulut itam dekat mak cik yg selalu kitaorg beli,
tapi sedey mak cik x niaga haritu.... tp dpt laaa few things for kids, MIL and us.
Km beli selimut, baju suar tuk Afi, then otw back (sblh M'sia)
km belikan all 3 beradik benda alah nih




semua dpt so mmg xkan berebut...  then hubby nk beli tilam ( ala2 cam toto tuh), nak letak kat bilik dia di sekolah...  but the price agak mahal di WK, so km gerak ke Padang Besar.  Ok wpun iena duduk Perlis tp nk pergi Pdg Besar bukan blh selalu2 pun.  Kena ada reason baru leh pergi. 

So off we go, manage to sambar hbag di atas (habuan nk pakai g sekolah)  and another one for i dont know what. Tapi sbb d dtg so saja sonok2 nak beli.  MIL n SIL pun beli sorg satu. Waktu nih hubby ada dn anak2 kat bazar bawah  mencari tilam. Dan seperti yg dijangka, mmg harga lebih murah bbanding di WK.

Screen captured

all these were screen captured....
arini bdn rasa agak tidak sedap so mmg rehat jer....
kejap perut rasa mengeras kejap ilang baby dah 31 week..
 inshaaAllah early Sept akan bakal bertemu dengan baby AA..   preparation almost 80% da siap, cuma tinggal nak pasang2 and basuh baju2 baby. 



its a nice one.. a reminder


hmm..... love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Musykil....

melihat 2 kotak post natal care dr Tanamera!!!!

Sbbnya i remembered paying for only one set of Tanamera Postnatal set but then bila hubby call ckp ada 2 box smp d office aku cam pelik. Tp xpelah maybe mmg packaging dia gitu, so aku pun abaikan jerlah.

Tp bila arini saja buka nk ygk content, aku terkejut tgk both are the same. Pe lagi terus laaa email dorg tanya kan.... Am still waiting for their reply or else esok mmg aku akan call.

Pelik jugak naper leh dpt 2 set. Aku nih pelanggan bertuah ker????

Published with Blogger-droid v2.0.4

Rezeki baby AA

Salam....
Last week iena nfamily ke KL. The main purpose is to go to OBW.
Selalu dok tgk web jer so me n hubby decide to go and check out
their outlet. Mmg plan last minit, mujur jugak hubby x keberatan. More
reason for being one happy mommy to be.
Byk barang in my list yg berjaya di rembat. Alhamdulillah murah rezeki baby AA.
Benda yg patutnya nk survey dulu pun last2 kami check out. Sbb memikirkan
kalau x beli nnti susah dah nk dtg beli. Kalau brg kecik2 blh laaaa online tp
kalai baby cot i dont think its reasonable nak post. Furthermore ada pakej yg
ditawarkan. Buy one convertible cot dpt tilam, bedding set n bumble bee 4pcs
bumper (betul ker aku tulis nih)..... But so far yg iena dok tgk mmg rega katil
jer da dkt 1K, blum lg tmbh tilam dsbnya..... So mmg berbaloiii n kalau x
pergi sendiri aritu mmg x tau pasal pakej nih.
Hmm benda2 lain nnti iena letak gmbr...

31st week

salam semua....
 just nak share gmbr me @ 31week






 and my dessert

Checklist

aaaaa
terbalik pulak checklist nih..

hmm nothing much just nak share pasal preparation for this newborn baby.
alhamdulillah iena dah masuk 3rd trimester and inshaaAllah dah pun 30 minggu...
kejap jer masa berlalu (ayat standard kan)




a few important thing cam baju semua tuh dah ada laaa serba sikit.. not planning to get alot sebabnya iena rasa i can easily get them online... wooo i suka sangat beli2 online nih..  baju maknya pun beli online, anaknya pun sama lagipun cuti saya nanti agak panjang..  inshaaAllah deliver bulan Sept so lebih kurang 4 bulan akan jadi suri rumah sepenuh masa (hehe sapa nak booking for appointment boleh laaa di runding nanti yer)
so bab baju suar nih tak kisah sangat... lagipun baby cepat membesar kan.. so far dah dpt laaa beberapa pasang.. habuan nak pakai di rumah 

 - pic credit to onebabyworld
n few cute bodysuits (yg tertera di atas adalah contoh saja) yang boleh pakai kalau nak keluar nanti.. bab pakaian settle laaa kot... cumanya tengah memikirkan for t…