Skip to main content

Checklist


aaaaa
terbalik pulak checklist nih..

hmm nothing much just nak share pasal preparation for this newborn baby.
alhamdulillah iena dah masuk 3rd trimester and inshaaAllah dah pun 30 minggu...
kejap jer masa berlalu (ayat standard kan)





a few important thing cam baju semua tuh dah ada laaa serba sikit..
not planning to get alot sebabnya iena rasa i can easily get them online...
wooo i suka sangat beli2 online nih.. 
baju maknya pun beli online, anaknya pun sama
lagipun cuti saya nanti agak panjang.. 
inshaaAllah deliver bulan Sept so lebih kurang 4 bulan akan jadi suri rumah sepenuh masa
(hehe sapa nak booking for appointment boleh laaa di runding nanti yer)

so bab baju suar nih tak kisah sangat... lagipun baby cepat membesar kan..
so far dah dpt laaa beberapa pasang.. habuan nak pakai di rumah 


 - pic credit to onebabyworld

n few cute bodysuits (yg tertera di atas adalah contoh saja) yang boleh pakai kalau nak keluar nanti..
bab pakaian settle laaa kot... cumanya tengah memikirkan for tilam baby....
i've bought this one few days ago




sebabnya at that time terasa cam nanti2 kalau nak suh en hubby beli pun dia tak tahu...
so dah nampak depan mata so terus grab... oklah boleh masuk dalam cot/playpen.. 
tak perlu tilam2 lagi... sebab dah ada divider sekali kan... but then terasa cam nak beli tilam kekabu plak
adoiii payah laaa mommy sorang nih.. segala benda nak beli





set tilam n bantal kekabu plus 3 set of bakul RM200.. quite reasonable laaa kan..
cumanya perlu ke beli... hehe
hmmm adik2 korang share belikan satu set tuk kakak korang nih.. boleh ker????

then selesai tilam bab keperluan for traveling...
hmm ini mmg memerlukan 2-3x fikir sebabnya takut sangat beli tapi tak guna..
so far masa twin dulu beli car seat mmg pakai sampailaaa ke Afi sekarang...
so rasanya car seat mmg satu keperluan esp kalau nak diikutkan safety comes first ye tak..
so car seat mmg akan beli 
InshaaAllah ada rezeki lebih bulan nih (thanks my biz) so maybe Afi pun nak dibelikan satu
car seat baru sebab yang dia dok guna nih adalah kepunyaan kakaknya yang dah berusia
9 tahun... huhu sian dia...

for baby dah belikan dia carrier nih dr My Dear...
wpun brand cam biasa jer tapi sebab iena suka dengan kaler n design dia...
hajat di hati nak beli yang one set dengan stroller (lebih murah kan)
tapi memikirkan stroller maybe tak perlu sangat sekarang so i go for the carrier first...
 



mencari yang oren cam di bawah nih tapi kat kedai tuh tadak... so terpaksalah amik yang ijau
kalau ikutkan nak beli online pun boleh tapi sebab dah alang2 ada dekat kedai tuh
so kaler nih jatuh no 2 lah... tak penting sgt pun..

 



mungkin ada yang kata.. amboiii sampai ke semua beli baru.. awat yang Afi dulu tadak ka??
kain baju mmg iena prefer beli yang baru.. especially yang nak kuar nih gegirl (inshaaAllah from 2 scans)
so bebaju abangnya biarlah hak abangnya jer...
cam carrier plak, mmg Afi punya dulu da let go kat member so mmg tadak carrier lagi
rasanya carrier nih cam perlu ada jer sebab senang nak bawak baby gi mana2 nanti kan.. 

now misi nak mencari bpump plak... inshaaAllah baby nih iena ingat nak fully bfeed selama mungkin
perlu niat dari awal kan.. so that dengan izin Allah akan dipermudahkan.. 
semua pun tahu susu ibu yang terbaik.. so tak perlulah nak hurai panjang lebar...
i have few bpump in mind.. tapi tulah kena tengok dulu camner

oklah kot.. kalau nak tulis rasanya mmg banyak benda nak tulis...
tetambah pulak bukan selalu dapat online lama gini.. ni pun sebab Afi tadak di rumah
kebetulan both me n hubby puasa dan Afi plak nk gi umah tok dia (MIL)



Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..