Skip to main content

Entry jiwa tengah kacau


- an update

few strokes already.. means ada yang dah settle.. thanks to hubby n his co worker
yang sudi tolong pasangkan baby cot n kemaskan bahagian luar rumah
last friday...

bilik pun iena dah ubah suai sikit kedudukan furniture so that 
we have space for baby AA...



CDs' yang diberi Mak Ngah Nurul pun dah sort out letak dalam portable box nih
senang nak bawak ke mana2..

................................................................................................

Menengokkan kepada list of things yg perlu di siapkan, 
kdg2 buat iena stress sendirian. Why??? 
Because i can see that most of it mmg iena kena buat sendiri. 
Blh harapkan bantuan org tp selalu sgt dah kecewa dgn apa yg dibuat.





(for baby)
1. pasang baby cot
2. basuh baju n segala yg perlu di basuh
3. sort out CD (pberian SIL)
4. sterile bpump
5. baby bag tuk g hospital

(me)
1. bag for hosp
2. get used of the bpump n other things related to it
3. rearrange the bedroom for more baby oriented
5. check confinement lady
6. physical, mental and emotion
7. school worksss

I hv to say that sometime, org blh tgk kita susah payah buat something but still they dont have the urge to help.... Nak kena suruh jugak baru nk buat. X suruh makanya smp sudahla benda tuh x siap.... Sorry no emo skit... Tp nk buat camner. I hv to let it out somewhere. .................. 

Cukup entry emo.

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…