Skip to main content

Entry jiwa tengah kacau


- an update

few strokes already.. means ada yang dah settle.. thanks to hubby n his co worker
yang sudi tolong pasangkan baby cot n kemaskan bahagian luar rumah
last friday...

bilik pun iena dah ubah suai sikit kedudukan furniture so that 
we have space for baby AA...



CDs' yang diberi Mak Ngah Nurul pun dah sort out letak dalam portable box nih
senang nak bawak ke mana2..

................................................................................................

Menengokkan kepada list of things yg perlu di siapkan, 
kdg2 buat iena stress sendirian. Why??? 
Because i can see that most of it mmg iena kena buat sendiri. 
Blh harapkan bantuan org tp selalu sgt dah kecewa dgn apa yg dibuat.





(for baby)
1. pasang baby cot
2. basuh baju n segala yg perlu di basuh
3. sort out CD (pberian SIL)
4. sterile bpump
5. baby bag tuk g hospital

(me)
1. bag for hosp
2. get used of the bpump n other things related to it
3. rearrange the bedroom for more baby oriented
5. check confinement lady
6. physical, mental and emotion
7. school worksss

I hv to say that sometime, org blh tgk kita susah payah buat something but still they dont have the urge to help.... Nak kena suruh jugak baru nk buat. X suruh makanya smp sudahla benda tuh x siap.... Sorry no emo skit... Tp nk buat camner. I hv to let it out somewhere. .................. 

Cukup entry emo.

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..