Skip to main content

Shopping....



hari ahad haritu bawak my bro and sis gi Queensbay Penang.. 
kebetulan my sis balik so kami plan to go for raya shopping laaaa kengkononnya..
well even though my main purpose is to get few more clothes for the lil one
and hubby pun dah niat nak belikan shoes for the kids.. so alang2
ajak ler sekali adik2 tuk bershopping..

tumpang ada rezeki lebih nih.. baik dikongsikan bersama adik2
korang pun boleh.. jom kita share pasal biz kita...
RM 4500 tau next month before raya..


eh melalut pasal lain pulak dah...
so kami gerak dari rumah around noon...
then terus ke QB... tempat pertama yang kami singgah adalah 

Mom's Care outlet

masuk dengan target mmg nak beli baju jer...
so mmg terus capai apa yang nak.. 
 


 but i guess mmg banyak romper laaa dari baju2 jenis butang2 nih...
nak carik yang butang2 depan nih ala2 cam susah sikit.. unless u go for outlet
cam Anakku, Kasih Ibu dsbnya..

tapi takperlah... manage to get 9 piece of long sleeve, short sleeve and shirts
nnti nak minta my sis belikan legging or tight di KL...

then while looking around.. i managed to sambar few more nursing bra...
rasa cam sedap pakai laaa pulak kan...
eventhough i know for sure i will pakai balik my 
PREMIUM BEAUTIFUL lepas bersalin nanti...

tapi i guess i just need to have few more nursing bra...

- owh yes even though u are breastfeeding u can definitely wear your Premium Beautiful..
haaa jgan ingat tak boleh ok... inshaaAllah from testimoni yang iena dapat
pakai PB masa bf boleh membantu menambahkan susu ibu..
that is good kan.. sapa yang taknak tambah susu ibu...



cth how to express milk when u are wearing your Premium Beautiful...

 so bila da abis di kedai baby nih...
we all jalan2 kuar masuk kedai itu dan ini...
sampai dekat FOS 
ingat nak sambar few more tops for the kids...


semua dapat sorang 1... si kakak (berdua) dapat baju, si baby pun dapat n si abg kecik dapat socks

hehe ingat nak beli lagi tapi memandangkan... Afi ngah meragam kat luar 
kedai dengan abahnya so i cut the shopping time short..
sebab pasnih nak kena gi carik kasut dorang pulak..
adik2 belum beli apa lagi...



 so ini total damage dari saya...
dari en hubby adalah 3 pasang kasut from PUMA for his kids..

untuk adik2 terchenta...
my bro i just bagi him some cash so that dia boleh beli apa yang dia nak...
kalau kita nak belikan takut tak kena taste...

and for my sister..


 few bawal scarves from Aidijuma collection...
gigih tuh ajak jugak en suami gi Sunway Carnival Mall sebab nak g tgk outlet AJ
dan alhamdulillah mungkin rezeki kami berdua
hehe... masa smp tuh tak ramai lagi orang..
so manage to belek2 a few scarf and then sambar beberapa lai
inner, bawal 3 tones, bawal 204 and bawal 205



mmg banyak yang dah out of stock.. colors pun tinggal tak banyak
tapi mujurlah kaler yang kami nak ada..
so there u go for my sister.. dapatlah something for raya


hehe.... alhamdulillah semua nih rezeki dari Allah...
aku yakin rezeki kalau di cari ada di mana2.. kita tak boleh tunggu rezeki datang pada kita
there is no such thing as you wait and you will get..
it should be

 YOUR LOOK FOR IT, WORK FOR IT AND GET IT..


and just to let u know
iena masih lagi on Promosi for products from Hai O

u can just go to this entry
to get the details...

 


 mmg sangat berbaloiii kalau grab the set now!!!
Mana dengan rebate lagi, free gifts lagi.... 
the lowest price laaa orang kata..

nak cantik tak susah tapi tak senang jugak..
u choose how...



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…