Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

@ 31 st August

Pagi td sblm subuh or maybe earlier than that, mmg sakit sgt. Sakit pinggang and contraction pun agak kerap... Kiranya around 530am dq tjaga n mmg xleh tido da. Mmg dlm kepala ingat harini dah nk bsalin... Tp dibiarkan aje smp lepas subuh, solat and then try tuk tido tp xleh. Sakit belakang makin kuat, contraction pun makin kerap... Around 7 terus mandi just to release the stress (nak tenangkan hati laaa kononnya)... Bgtau hubby about the pain but when he wanted to go to hosp i told him not yet... So dia sambung tido and then my dad plak dtg tanya.. Adoiii aku nih bkn blh bila abah bertanya jer mesti sebak... Well i told him, mmg sakit tp ok jer lagi.... Lepas tuh si kecik hero plak bgn.. Adoiii rasa cam nak spent time dgn dia tp sbb sakit so layan gitu2 jer...Around 8 something i decided to get some rest... Tido jap sblh Afi, tp an hour later da jg pulak sbb sakit... Hmm terus je bgn.. My mom plak tanya sakit ker... I told mom mmg sakit dr semlm... Dia da gabra, kata mama xkan nk bs…

Mentors + Peluang + Rezeki

antara perkara yang wajib buat apabila ada peluang berjumpa dengan leader..
yup in this biz kita tidak keseorangan.. tidak buat kerja sorang2 laaa senang citer.. sebab kita akan sentiasa di bantu oleh leaders aka mentors yang HEBAT...
kenapa iena kata mereka hebat??
ok contoh paling HEBAT!!!

pasangan CDM Hanis Haizi n CDM Raz.. they are like magnet... pergi mana pun org kenal n nak sangat rapat dengan dorang.. WHY???
because of their knowledge, skills and experience dalam biz Premium Beautiful.. do you know.. Hanis buat biz nih tak sampai 2 tahun pun tapi income dia dah cecah RM200K!!! 3 tahun buat biznes nih and now she owned an academy.. yup u heard me ACADEMY!!!

semuanya bermula dengan satu azam dan sikap Dare to change!!! mmg tak dinafikan dialah idola semua biz partners dalam GLG.. tanpa dia tak mungkin semua akan berjaya...



she plan her work and she work her plan very well sampai boleh lahirkan 5,6 CDMs and the numbers getting bigger and bigger

also not to forget my gorgeous and …

syukur...

yesterday it was OUT.....  Totally out.. langsung tak boleh buka keluar screen hitam jer bila on... so sangatlah tidak suka.. tapi alhamdulillah today




my laptop dah OK... yeay am so happy..
i bought this when i first entered IPSAH.. masa buat KPLI dulu.. so it has been with me since 2007.. lama tuh... tadak lagi dalam kepala nak beli baru..  so am going to use U until the end of it.. so please bare with me...

Satu hari di hari raya

salam semua.. so rasanya sekarang semua dah up story pasal raya kan hmm iena pun letak jugaklah.. as one of the biggest event in this year..
tahun ni alhamdulillah kami sekeluarga beraya di Kulim umah my family.. uwaaaa dah 10 thn kawin n this is the 1st time laaa kitaorg raya kat umah mama n abah.. before this bukan tak pernah balik raya but our tradition selalunya first raya di Perlis then ptg kami balik kg belah abah di Kepala Batas tapi since arwah tok meninggal last year (huhu sedeyyy)  mom n dad decided to raya at their home pulak..

so hari khamis first day cuti kami gerak balik ke Kulim.. syukur perjalanan balik lancar jer.. everything went well.. adik2 semua sampai on Friday morning..


hari raya tahun nih kami gotong royong masak di rumah mama lah.. hehe bersepah jugak dapur... tapi puas... me n my lil sis buat serunding ayam.. perghhh 1st time buat.. i helped with the bahan2 and time masak my sis yang buat.. sebab tak dapat laaa den nak bersila kacau serunding tuh lama2...  m…

OC?? How Premium Beautiful can help?

Assalamualaikum... 
Hari ni kita cerita sikit pasal OC aka Ovarian Cyst
Have U ever heard about it?  Sebenarnya Ovarian Cyst ni bukanlah sejenis penyakit 
Ovarian cysts are small fluid-filled sacs that develop in a woman's ovaries. Most cysts are harmless, but some may cause problems such as rupture, bleeding, or pain. Moreover, surgery may be required in certain situations to remove the cyst(s). It is important to understand the function of the ovaries and how these cysts may form.
dan sesiapa yang mempunyai Cyst di sekitar ovarinya  tak semestinya perlu melakukan pembedahan  sebab ia boleh mengecut... Ingat! tak semestinya perlu dibedah ok...  Tapi still kena dapatkan khidmat nasihat doktor jugak...  Kalau saiz dah terlalu besar atau cyst tu dah bertukar sifat menjadi cancer,  mungkin perlu dibedah.  Walau bagaimana pun risikoia berulang tetap akan ada  sama ada di tempat yang sama atau di tempat ovari sebelah satu lagi...

      more pictures here
huhu takut jugak kan.. yerlah se…

my Kids

salam semua harapnya sihatlah lepas2 raya nih.. almaklum makan sungguh2 sewaktu beraya kan.. yang dulu masa puasa boleh loose 3-4kg tup2 naik pulak dah..

hehe... takper pasnih puasa balik nooo puasa 6 kan bagus sambil2 dpat pahala sunat.. takpun boleh cuba amik Lactolite and Premium Beautiful... cause as far as i can tell you they really do wonders...
today just nak share something about the kids laaa pictures taken ages ago... rasanya before puasa lagi..
hi i'm Afi Arrayyan

i'm having A&W with my sisters...
This is my sister Aleeya Annisa

and this is my sister Aleeya Adriana


melayan karenah budak2 di tempat makan kadang2 mmg penat
tapi puas sebab dapat bagi dorang makan2 kat luar..
wpun kadang tuh puas jugak ler bertekak itu ini kan..
tapi i will do everything for them..


selagi ada daya dan upaya kita usahakan lah yang terbaik buat anak2..
kerana merekalah yang bakal menjaga kita kelak..
takkan nak harapkan orang lain kan...
i really hope and pray that my kids will love …

Raya ke 5

salam semua... so camner cerita raya... alhamdulillah so far for me n family everything is fine...


nnti story panjang, harini nk kena g clinic, 






love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Raya pics...

Kami mengucapkan
 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DN BATIN

The GLAM leaders : Young, Rich, Popular and Fun by Hijabista

The GLAM leaders in Hijabista Mag for Sept issue




GLAM!!! for glamour.....  nope...

in our world GLAM stands for
Green Leaders Academy Malaysia 




yup u heard me right we have our own academy  its a place where we gathered and learn lots of things not only biz matter  but others as well 
Our great leaders are invited to be featured in the Hijabista mag  Wow!!! That means something right!!!  All our CDM dah masuk mag, masuk paper citer pasal kejayaan buat biz nih...  Mereka x pernah lokek berkongsi cara dan tips utk org lain turut berjaya... 



So kalau masih ragu2 dan masih tertanya2 bagaimana mereka  boleh jadi sehebat ini dlm biz Premium Beautiful..  Sila set apointment dan iena akan ceritakan a-z bagaimana....  Kejayaan perlu kepada langkah pertama untuk bermula 

 Blh contact Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730/ 013 533 8799