Skip to main content

@ 31 st August


Pagi td sblm subuh or maybe earlier than that, mmg sakit sgt. Sakit pinggang and contraction pun agak kerap... Kiranya around 530am dq tjaga n mmg xleh tido da.

Mmg dlm kepala ingat harini dah nk bsalin... Tp dibiarkan aje smp lepas subuh, solat and then try tuk tido tp xleh. Sakit belakang makin kuat, contraction pun makin kerap... Around 7 terus mandi just to release the stress (nak tenangkan hati laaa kononnya)... Bgtau hubby about the pain but when he wanted to go to hosp i told him not yet...

So dia sambung tido and then my dad plak dtg tanya.. Adoiii aku nih bkn blh bila abah bertanya jer mesti sebak... Well i told him, mmg sakit tp ok jer lagi.... Lepas tuh si kecik hero plak bgn.. Adoiii rasa cam nak spent time dgn dia tp sbb sakit so layan gitu2 jer...

Around 8 something i decided to get some rest... Tido jap sblh Afi, tp an hour later da jg pulak sbb sakit... Hmm terus je bgn.. My mom plak tanya sakit ker... I told mom mmg sakit dr semlm... Dia da gabra, kata mama xkan nk bsalin dah??? Adoiii mama pulak susah hati... Huhu at 9 gerakkan hubby bgn, suh g mandi, uruskan Afi jap n then nak ajak g INS... So pas da siap2 Afi, bgtau the kids yg we are going for check up... Mujur dorg faham....

So off we go....

Published with Blogger-droid v2.0.8

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…