Skip to main content

Mentors + Peluang + Rezeki



 antara perkara yang wajib buat apabila ada peluang berjumpa dengan leader..

yup in this biz kita tidak keseorangan.. tidak buat kerja sorang2 laaa senang citer..
sebab kita akan sentiasa di bantu oleh leaders aka mentors yang HEBAT...

kenapa iena kata mereka hebat??

ok contoh paling HEBAT!!!


pasangan CDM Hanis Haizi n CDM Raz..
they are like magnet...
pergi mana pun org kenal n nak sangat rapat dengan dorang..
WHY???

because of their knowledge, skills and experience dalam biz Premium Beautiful..
do you know..
Hanis buat biz nih tak sampai 2 tahun pun tapi income dia dah cecah RM200K!!!
3 tahun buat biznes nih and now she owned an academy..
yup u heard me ACADEMY!!!


semuanya bermula dengan satu azam dan sikap
mmg tak dinafikan dialah idola semua biz partners dalam GLG..
tanpa dia tak mungkin semua akan berjaya...




she plan her work and she work her plan very well
sampai boleh lahirkan 5,6 CDMs and the numbers getting bigger and bigger


 
also not to forget my gorgeous and hot mommy


CDM Nur Faziha ( in pink )
wpun tak dpat bertemu selalu sebab dia di Johor dan iena di Perlis
tapi once dapat peluang jumpa mmg tak lepas peluang tuk dapatkan all the tips
sama jugak dengan CDM Hanis, ilmu mmg tak pernah lokek... 
sapa nak mesti dapat...
a very strong lady

and last but not least my mentor..
bakal DDM Sabariah Azemi
 
yang selalu ada di sisi.. wpun jauh di mata...



her spirit will always be with me..
tak pernah putus asa dan tak pernah jemu bagi kata semangat n dorongan
and her latest achievement...

haaa tuh kereta baru kuar bulan puasa aritu.. hasil duit berbiznes...
alhamdulillah berkat buat biz nih dapat keluar kereta baru...


this shows that nothing is IMPOSSIBLE kan..
tambah pulak bila buat kerja sama2.. its fun...
and at the same time we're helping each others... 


biz partners yang bukan saja pikir camner nak buat duit tapi boleh spent time
together gi shopping2... best kan...



sebab itulah the main reason am sharing with you about this 
adalah sebab kadang2 kita tak nampak rezeki dari Allah itu datang dalam bentuk 
macam mana... kadang2 dia datang dalam bentuk peluang.... kadang2 datang dalam bentuk
wang ringgit dan harta benda..

kadang2 rezeki tuh datang dari anak2 yang kita ada... apa yang penting adalah 
ambil peluang tuh sementara ia MASIH ADA...


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…