Skip to main content

Satu hari di hari raya



salam semua.. so rasanya sekarang semua dah up story pasal raya kan
hmm iena pun letak jugaklah.. as one of the biggest event in this year..

tahun ni alhamdulillah kami sekeluarga beraya di Kulim
umah my family.. uwaaaa dah 10 thn kawin n this is the 1st time laaa
kitaorg raya kat umah mama n abah..
before this bukan tak pernah balik raya but our tradition
selalunya first raya di Perlis then ptg kami balik kg belah abah di Kepala Batas
tapi since arwah tok meninggal last year (huhu sedeyyy) 
mom n dad decided to raya at their home pulak..


so hari khamis first day cuti kami gerak balik ke Kulim..
syukur perjalanan balik lancar jer..
everything went well.. adik2 semua sampai on Friday morning..



hari raya tahun nih kami gotong royong masak di rumah mama lah..
hehe bersepah jugak dapur... tapi puas...
me n my lil sis buat serunding ayam.. perghhh 1st time buat..
i helped with the bahan2 and time masak my sis yang buat..
sebab tak dapat laaa den nak bersila kacau serunding tuh lama2... 
my sil n mom buat kuah kacang, rendang daging n lontong (on hari raya itself)


 
 okay so that is the food..
and for baju raya...
this year our theme is BLUE

 mama yang pilih kaler nih.. so this year its her choice n next year
orang lain pulak kena pilih.. haha...
tunggguuuuu

semua dapat ler sorang sepasang kain tuk buat baju
iena pun dapat cumanya tak pakai laaaa lagi sebab mmg buat ikut ukuran
badan sebelum mengandung...
and for raya i choose





these two from Poplook...
memula nak pakai crop bubble sleeve tuh kat luar tapi sebab cam nampak so big
so iena pakai as inner...

 

but still nampak besar jugak kan.. hehe.. poyo jer..
dah mmg besar apa leh buat..


the twin in their baju kurung..
adehhhh sikit kecewa sebab satu baju tangan senteng,, satu lagi kain pulak senteng..
huhu... frust tapi mujur budak2 nih main pakai jer jugak...


except for me.. sebab iena yang amik gambar.. hahaha...
Afi mmg layan hp jer sejak pandai main game di samsung tuh..
adoiiii siap dload pelbagai game lagi..


kisahnya... sebab first time beraya di rumah sendiri kan..
we lost track of the sesi bermaaf-maafan...
sebabnya my dad lepas jer balik dari solat join his friends (geng taman)
buat marhaban ke apa tah.. dari rumah ke rumah...
so we at home are waiting for him tak sampai2...
sudahnya dah dekat tengah hari baru laaa sesi bersalam2an in dapat
dijalankan...

ok at least we have the time to do it kan.. its not that hari lain tak minta maaf
cumanya bila time raya nih... cam special sikit rasa n feelingnya...



masa dok tunggu my dad bebudak sesi bergambar... hahaha
cam super cute laaa dorang..



my family..


alaaaa senget sikit...
hehe.. takper nanti kita suh pakar tolong edit n printkan..
biar each family dapat one set of this pic


berlatarbelakangkan curtain baru...
hehe... my mom decided to install this new curtain
selepas 10 thn tirai lama di situ..
(tirai lama tuh masa iena kawin dulu)

mcm dalam galeri masa mula2 iena tengok curtain tuh..
its not a normal cloth curtain... 
i dont know what to call it... tapi mmg berbaloiiii



so that's it for our 1st day of Hari Raya Aidilfitri 2012..
hari2 berikutnya adalah hari2 jalan2 menziarahi sanak sedara...



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…