Skip to main content

Satu hari di hari raya



salam semua.. so rasanya sekarang semua dah up story pasal raya kan
hmm iena pun letak jugaklah.. as one of the biggest event in this year..

tahun ni alhamdulillah kami sekeluarga beraya di Kulim
umah my family.. uwaaaa dah 10 thn kawin n this is the 1st time laaa
kitaorg raya kat umah mama n abah..
before this bukan tak pernah balik raya but our tradition
selalunya first raya di Perlis then ptg kami balik kg belah abah di Kepala Batas
tapi since arwah tok meninggal last year (huhu sedeyyy) 
mom n dad decided to raya at their home pulak..


so hari khamis first day cuti kami gerak balik ke Kulim..
syukur perjalanan balik lancar jer..
everything went well.. adik2 semua sampai on Friday morning..



hari raya tahun nih kami gotong royong masak di rumah mama lah..
hehe bersepah jugak dapur... tapi puas...
me n my lil sis buat serunding ayam.. perghhh 1st time buat..
i helped with the bahan2 and time masak my sis yang buat..
sebab tak dapat laaa den nak bersila kacau serunding tuh lama2... 
my sil n mom buat kuah kacang, rendang daging n lontong (on hari raya itself)


 
 okay so that is the food..
and for baju raya...
this year our theme is BLUE

 mama yang pilih kaler nih.. so this year its her choice n next year
orang lain pulak kena pilih.. haha...
tunggguuuuu

semua dapat ler sorang sepasang kain tuk buat baju
iena pun dapat cumanya tak pakai laaaa lagi sebab mmg buat ikut ukuran
badan sebelum mengandung...
and for raya i choose





these two from Poplook...
memula nak pakai crop bubble sleeve tuh kat luar tapi sebab cam nampak so big
so iena pakai as inner...

 

but still nampak besar jugak kan.. hehe.. poyo jer..
dah mmg besar apa leh buat..


the twin in their baju kurung..
adehhhh sikit kecewa sebab satu baju tangan senteng,, satu lagi kain pulak senteng..
huhu... frust tapi mujur budak2 nih main pakai jer jugak...


except for me.. sebab iena yang amik gambar.. hahaha...
Afi mmg layan hp jer sejak pandai main game di samsung tuh..
adoiiii siap dload pelbagai game lagi..


kisahnya... sebab first time beraya di rumah sendiri kan..
we lost track of the sesi bermaaf-maafan...
sebabnya my dad lepas jer balik dari solat join his friends (geng taman)
buat marhaban ke apa tah.. dari rumah ke rumah...
so we at home are waiting for him tak sampai2...
sudahnya dah dekat tengah hari baru laaa sesi bersalam2an in dapat
dijalankan...

ok at least we have the time to do it kan.. its not that hari lain tak minta maaf
cumanya bila time raya nih... cam special sikit rasa n feelingnya...



masa dok tunggu my dad bebudak sesi bergambar... hahaha
cam super cute laaa dorang..



my family..


alaaaa senget sikit...
hehe.. takper nanti kita suh pakar tolong edit n printkan..
biar each family dapat one set of this pic


berlatarbelakangkan curtain baru...
hehe... my mom decided to install this new curtain
selepas 10 thn tirai lama di situ..
(tirai lama tuh masa iena kawin dulu)

mcm dalam galeri masa mula2 iena tengok curtain tuh..
its not a normal cloth curtain... 
i dont know what to call it... tapi mmg berbaloiiii



so that's it for our 1st day of Hari Raya Aidilfitri 2012..
hari2 berikutnya adalah hari2 jalan2 menziarahi sanak sedara...



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...