Skip to main content

Satu hari di hari raya



salam semua.. so rasanya sekarang semua dah up story pasal raya kan
hmm iena pun letak jugaklah.. as one of the biggest event in this year..

tahun ni alhamdulillah kami sekeluarga beraya di Kulim
umah my family.. uwaaaa dah 10 thn kawin n this is the 1st time laaa
kitaorg raya kat umah mama n abah..
before this bukan tak pernah balik raya but our tradition
selalunya first raya di Perlis then ptg kami balik kg belah abah di Kepala Batas
tapi since arwah tok meninggal last year (huhu sedeyyy) 
mom n dad decided to raya at their home pulak..


so hari khamis first day cuti kami gerak balik ke Kulim..
syukur perjalanan balik lancar jer..
everything went well.. adik2 semua sampai on Friday morning..



hari raya tahun nih kami gotong royong masak di rumah mama lah..
hehe bersepah jugak dapur... tapi puas...
me n my lil sis buat serunding ayam.. perghhh 1st time buat..
i helped with the bahan2 and time masak my sis yang buat..
sebab tak dapat laaa den nak bersila kacau serunding tuh lama2... 
my sil n mom buat kuah kacang, rendang daging n lontong (on hari raya itself)


 
 okay so that is the food..
and for baju raya...
this year our theme is BLUE

 mama yang pilih kaler nih.. so this year its her choice n next year
orang lain pulak kena pilih.. haha...
tunggguuuuu

semua dapat ler sorang sepasang kain tuk buat baju
iena pun dapat cumanya tak pakai laaaa lagi sebab mmg buat ikut ukuran
badan sebelum mengandung...
and for raya i choose





these two from Poplook...
memula nak pakai crop bubble sleeve tuh kat luar tapi sebab cam nampak so big
so iena pakai as inner...

 

but still nampak besar jugak kan.. hehe.. poyo jer..
dah mmg besar apa leh buat..


the twin in their baju kurung..
adehhhh sikit kecewa sebab satu baju tangan senteng,, satu lagi kain pulak senteng..
huhu... frust tapi mujur budak2 nih main pakai jer jugak...


except for me.. sebab iena yang amik gambar.. hahaha...
Afi mmg layan hp jer sejak pandai main game di samsung tuh..
adoiiii siap dload pelbagai game lagi..


kisahnya... sebab first time beraya di rumah sendiri kan..
we lost track of the sesi bermaaf-maafan...
sebabnya my dad lepas jer balik dari solat join his friends (geng taman)
buat marhaban ke apa tah.. dari rumah ke rumah...
so we at home are waiting for him tak sampai2...
sudahnya dah dekat tengah hari baru laaa sesi bersalam2an in dapat
dijalankan...

ok at least we have the time to do it kan.. its not that hari lain tak minta maaf
cumanya bila time raya nih... cam special sikit rasa n feelingnya...



masa dok tunggu my dad bebudak sesi bergambar... hahaha
cam super cute laaa dorang..



my family..


alaaaa senget sikit...
hehe.. takper nanti kita suh pakar tolong edit n printkan..
biar each family dapat one set of this pic


berlatarbelakangkan curtain baru...
hehe... my mom decided to install this new curtain
selepas 10 thn tirai lama di situ..
(tirai lama tuh masa iena kawin dulu)

mcm dalam galeri masa mula2 iena tengok curtain tuh..
its not a normal cloth curtain... 
i dont know what to call it... tapi mmg berbaloiiii



so that's it for our 1st day of Hari Raya Aidilfitri 2012..
hari2 berikutnya adalah hari2 jalan2 menziarahi sanak sedara...



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…