Skip to main content

Selepas 22 hari....

Salam semua, so how was ur fasting so far??? Harapnya semua ok... Dah nak smp di penghujung Ramadhan pun.. Kejap jer masa berlalu...

Alhamdulillah iena pun diberi kesihatan dan kekuatan utk tunaikan ibadah yg satu nih... Mampu bertahan smp waktu berbuka, tapi last night.....

I dont know what happen. Silap makan ker, atau mmg benda nk jadi.... Kemarin berbuka d rumah MIL, gitulah kalau x balik Kulim mmg km balik rumah mak. Sbbnya Hn nk berterawih d kg... Ok nvmd... So what i had for berbuka was roti jala and cheese baked meatball carbonara from PH... Air plak cuma milo ais...

Selesai berbuka solat, then mengaji... Pastu tunggu isya', solat pastu amik 2 slices of pizza. Hn balik terawih km pun balik...

Tp around 2am, bangun g toilet.. Kena cirit birit.. 2-3 bgn ke toilet... Then at 450am, bgn prepare sahur tuk semua... The kids minta nk mkn spaghetti jer, so buatkanlah... Waktu nih dah start rasa something wrong.... Rasa sakit sgt dekat bah atas perut, bawah dada... Ulu hati ker kat situ???

Mkn pun x selera sbb menahan sakit... Smp lepas subuh keadaan masih sama... Huhu, x pernah rasa cam gini... Nak nangis pun ada... Org len blh tido dgn bestnya, and aku menahan sakit sesorg....

Lepas da solat subuh, iena try jugak tuk dptkan rehat... Tp sbb berulang ke toilet + sakit so mmg susah laaa... Around 9 anak2 g tuition... Terus decide to break my fast sbb sakit... Mnum milo panas n kurma jer.... Pastu try to get some sleep sbb mmg x tahan sakit...

I know its not contraction, tu pasal i x g check... I know i'm going to be just fine... So hmm satu hari dah tgal puasa... Call my dad sbb nk ckp dgn my mom, but he's at his office. Mom g Sogo dgn adik... So i told him what happen to me... He sound a bit worried about me.... I will be fine, inshaaAllah... I know he cares for me.... <3 u dad....

Hopefully esok sihat kembali.. I dont like being sick esp towards the end of my pregnancy... Byk kerja nk settle... Nk harapkan org lain, susah sgt so i prefer doing it my way... Ya Allah berikanlah aku kekuatan utk meneruskan ibadah puasa ini hingga ke akhirnya... Amin

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…