Skip to main content

Selepas 22 hari....

Salam semua, so how was ur fasting so far??? Harapnya semua ok... Dah nak smp di penghujung Ramadhan pun.. Kejap jer masa berlalu...

Alhamdulillah iena pun diberi kesihatan dan kekuatan utk tunaikan ibadah yg satu nih... Mampu bertahan smp waktu berbuka, tapi last night.....

I dont know what happen. Silap makan ker, atau mmg benda nk jadi.... Kemarin berbuka d rumah MIL, gitulah kalau x balik Kulim mmg km balik rumah mak. Sbbnya Hn nk berterawih d kg... Ok nvmd... So what i had for berbuka was roti jala and cheese baked meatball carbonara from PH... Air plak cuma milo ais...

Selesai berbuka solat, then mengaji... Pastu tunggu isya', solat pastu amik 2 slices of pizza. Hn balik terawih km pun balik...

Tp around 2am, bangun g toilet.. Kena cirit birit.. 2-3 bgn ke toilet... Then at 450am, bgn prepare sahur tuk semua... The kids minta nk mkn spaghetti jer, so buatkanlah... Waktu nih dah start rasa something wrong.... Rasa sakit sgt dekat bah atas perut, bawah dada... Ulu hati ker kat situ???

Mkn pun x selera sbb menahan sakit... Smp lepas subuh keadaan masih sama... Huhu, x pernah rasa cam gini... Nak nangis pun ada... Org len blh tido dgn bestnya, and aku menahan sakit sesorg....

Lepas da solat subuh, iena try jugak tuk dptkan rehat... Tp sbb berulang ke toilet + sakit so mmg susah laaa... Around 9 anak2 g tuition... Terus decide to break my fast sbb sakit... Mnum milo panas n kurma jer.... Pastu try to get some sleep sbb mmg x tahan sakit...

I know its not contraction, tu pasal i x g check... I know i'm going to be just fine... So hmm satu hari dah tgal puasa... Call my dad sbb nk ckp dgn my mom, but he's at his office. Mom g Sogo dgn adik... So i told him what happen to me... He sound a bit worried about me.... I will be fine, inshaaAllah... I know he cares for me.... <3 u dad....

Hopefully esok sihat kembali.. I dont like being sick esp towards the end of my pregnancy... Byk kerja nk settle... Nk harapkan org lain, susah sgt so i prefer doing it my way... Ya Allah berikanlah aku kekuatan utk meneruskan ibadah puasa ini hingga ke akhirnya... Amin

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…