Skip to main content

Selepas 22 hari....

Salam semua, so how was ur fasting so far??? Harapnya semua ok... Dah nak smp di penghujung Ramadhan pun.. Kejap jer masa berlalu...

Alhamdulillah iena pun diberi kesihatan dan kekuatan utk tunaikan ibadah yg satu nih... Mampu bertahan smp waktu berbuka, tapi last night.....

I dont know what happen. Silap makan ker, atau mmg benda nk jadi.... Kemarin berbuka d rumah MIL, gitulah kalau x balik Kulim mmg km balik rumah mak. Sbbnya Hn nk berterawih d kg... Ok nvmd... So what i had for berbuka was roti jala and cheese baked meatball carbonara from PH... Air plak cuma milo ais...

Selesai berbuka solat, then mengaji... Pastu tunggu isya', solat pastu amik 2 slices of pizza. Hn balik terawih km pun balik...

Tp around 2am, bangun g toilet.. Kena cirit birit.. 2-3 bgn ke toilet... Then at 450am, bgn prepare sahur tuk semua... The kids minta nk mkn spaghetti jer, so buatkanlah... Waktu nih dah start rasa something wrong.... Rasa sakit sgt dekat bah atas perut, bawah dada... Ulu hati ker kat situ???

Mkn pun x selera sbb menahan sakit... Smp lepas subuh keadaan masih sama... Huhu, x pernah rasa cam gini... Nak nangis pun ada... Org len blh tido dgn bestnya, and aku menahan sakit sesorg....

Lepas da solat subuh, iena try jugak tuk dptkan rehat... Tp sbb berulang ke toilet + sakit so mmg susah laaa... Around 9 anak2 g tuition... Terus decide to break my fast sbb sakit... Mnum milo panas n kurma jer.... Pastu try to get some sleep sbb mmg x tahan sakit...

I know its not contraction, tu pasal i x g check... I know i'm going to be just fine... So hmm satu hari dah tgal puasa... Call my dad sbb nk ckp dgn my mom, but he's at his office. Mom g Sogo dgn adik... So i told him what happen to me... He sound a bit worried about me.... I will be fine, inshaaAllah... I know he cares for me.... <3 u dad....

Hopefully esok sihat kembali.. I dont like being sick esp towards the end of my pregnancy... Byk kerja nk settle... Nk harapkan org lain, susah sgt so i prefer doing it my way... Ya Allah berikanlah aku kekuatan utk meneruskan ibadah puasa ini hingga ke akhirnya... Amin

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...