Skip to main content

Wrap!!!

 






Sejak dr Afi lg, mmg dok berkenan sungguh dgn konsep babywearing nih... 
Rasa cam being closed to my baby is the nicest thing ever. 
Dgn babywearing x payah lg nak angkut stroller g tempat2 yg sesak.


(lebey kurang ginilah ropa pouch yang aku beli)

Managed to get a pouch ms awal2 dpt Afi, 
tp dek kerna wrong sizing so sudahnya x dpt pakai... 
Mmg rasa cam frust jugak sbb beli dgn niat nk guna tp x dpt guna. Huhu.



Then lepas dah x bley pakai pouch tuh, iena aim plak baby bjorn. 
Mmg nmpk smart jer kalau pakai carrier tuh.. Tp this time i go for preloved jer. 
Sbb bjorn kan agak mahal and i dont know smp bila nk guna.... 
Alhamdulillah mmg ada preloved. Rezeki anak. Pakai selagi blh. Now pun ada lg... 
InshaaAllah blh guna lg kot.




Tp sbnrnya dah jatuh chenta dgn moby wrap nih sbnrnya.. 
1st  read about this wrap dr blog redmummy. Adoiiii so easy to wrap n hold lil baby, 
(nak letak gambar tapi takut)

 
then diskusi plqk dgn aisyah about moby wrap sbb nmpk dia buat purchased 

 (hasil rembatan puan Aisyah before delivering her beautiful baby)


but then she told me that since wrap nih materialnya agak stretchable so mmg x tahan lama. 
Baby berat nnti dah x sesuai pakai. She suggested woven wrap. 
Haaaa yg nih mmg berbaloi laaa.



(her braided pandora woven wrap)

Kain ada kualiti and tahan lama... 
So now dlm dilemma, takut nk beli sbb takut x guna... 
Tp hati nih nk sgt... 
Hehe kot kalau ada yg nak hadiahkan, kecik tapak tgn nyiru sy tadahkan.... 
(maybe jugak akan lebih semangat nak guna sbb org hadiahkan)

pic: credit to google and puan aisyah samsudin instagram

Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…