Skip to main content

Wrap!!!

 






Sejak dr Afi lg, mmg dok berkenan sungguh dgn konsep babywearing nih... 
Rasa cam being closed to my baby is the nicest thing ever. 
Dgn babywearing x payah lg nak angkut stroller g tempat2 yg sesak.


(lebey kurang ginilah ropa pouch yang aku beli)

Managed to get a pouch ms awal2 dpt Afi, 
tp dek kerna wrong sizing so sudahnya x dpt pakai... 
Mmg rasa cam frust jugak sbb beli dgn niat nk guna tp x dpt guna. Huhu.



Then lepas dah x bley pakai pouch tuh, iena aim plak baby bjorn. 
Mmg nmpk smart jer kalau pakai carrier tuh.. Tp this time i go for preloved jer. 
Sbb bjorn kan agak mahal and i dont know smp bila nk guna.... 
Alhamdulillah mmg ada preloved. Rezeki anak. Pakai selagi blh. Now pun ada lg... 
InshaaAllah blh guna lg kot.




Tp sbnrnya dah jatuh chenta dgn moby wrap nih sbnrnya.. 
1st  read about this wrap dr blog redmummy. Adoiiii so easy to wrap n hold lil baby, 
(nak letak gambar tapi takut)

 
then diskusi plqk dgn aisyah about moby wrap sbb nmpk dia buat purchased 

 (hasil rembatan puan Aisyah before delivering her beautiful baby)


but then she told me that since wrap nih materialnya agak stretchable so mmg x tahan lama. 
Baby berat nnti dah x sesuai pakai. She suggested woven wrap. 
Haaaa yg nih mmg berbaloi laaa.



(her braided pandora woven wrap)

Kain ada kualiti and tahan lama... 
So now dlm dilemma, takut nk beli sbb takut x guna... 
Tp hati nih nk sgt... 
Hehe kot kalau ada yg nak hadiahkan, kecik tapak tgn nyiru sy tadahkan.... 
(maybe jugak akan lebih semangat nak guna sbb org hadiahkan)

pic: credit to google and puan aisyah samsudin instagram

Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…