Skip to main content

Wrap!!!

 






Sejak dr Afi lg, mmg dok berkenan sungguh dgn konsep babywearing nih... 
Rasa cam being closed to my baby is the nicest thing ever. 
Dgn babywearing x payah lg nak angkut stroller g tempat2 yg sesak.


(lebey kurang ginilah ropa pouch yang aku beli)

Managed to get a pouch ms awal2 dpt Afi, 
tp dek kerna wrong sizing so sudahnya x dpt pakai... 
Mmg rasa cam frust jugak sbb beli dgn niat nk guna tp x dpt guna. Huhu.



Then lepas dah x bley pakai pouch tuh, iena aim plak baby bjorn. 
Mmg nmpk smart jer kalau pakai carrier tuh.. Tp this time i go for preloved jer. 
Sbb bjorn kan agak mahal and i dont know smp bila nk guna.... 
Alhamdulillah mmg ada preloved. Rezeki anak. Pakai selagi blh. Now pun ada lg... 
InshaaAllah blh guna lg kot.




Tp sbnrnya dah jatuh chenta dgn moby wrap nih sbnrnya.. 
1st  read about this wrap dr blog redmummy. Adoiiii so easy to wrap n hold lil baby, 
(nak letak gambar tapi takut)

 
then diskusi plqk dgn aisyah about moby wrap sbb nmpk dia buat purchased 

 (hasil rembatan puan Aisyah before delivering her beautiful baby)


but then she told me that since wrap nih materialnya agak stretchable so mmg x tahan lama. 
Baby berat nnti dah x sesuai pakai. She suggested woven wrap. 
Haaaa yg nih mmg berbaloi laaa.



(her braided pandora woven wrap)

Kain ada kualiti and tahan lama... 
So now dlm dilemma, takut nk beli sbb takut x guna... 
Tp hati nih nk sgt... 
Hehe kot kalau ada yg nak hadiahkan, kecik tapak tgn nyiru sy tadahkan.... 
(maybe jugak akan lebih semangat nak guna sbb org hadiahkan)

pic: credit to google and puan aisyah samsudin instagram

Published with Blogger-droid v2.0.4

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...