Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Sweetheart

Hero kesygan...  U are my number 1... Mama minta maaf kalau Afi rasa mama kurang nk layan Afi yer... Bukan mama xnak syg tp adik Aisyah perlukan perhatian mama.. Apapun Afi ttp buah hati mama.
Published with Blogger-droid v2.0.8




sakit sakit

salam semua...  semlm rasanya cam tido main2 jer boleh gitu... alkisah earlier that day iena da mula rasa sakit kat dinding mulut bah dalam sblh kanan huh details... ingatkan sakit gigi geraham bongsu tp x sbb sakit dkt bah hujung dalam mulut... huhu..  itu satu hal, then maybe sbb sakit tuh terus sangkut dgn headache plak... so its two in one... wpun x kuat tp bertarik rambut jugak laaa iena smlm
thats not it... at the same time i think i had bengkak susu jugak.. cumanya its not the whole B... seem like ada certain area jer yg keras n sakit...



tried to pump, tuam dgn bantal panas, even i bfeed Aisyah pun sblh yg sakit jer tp until now still rasa sakit tuh... huhu jgnlaaa something serius... try urut2 kat kwsan yg rs sakit tuh... tp maybe sbb i dont know the right way huhu smp skrg dok rasa lagi...
dek kerana situasi di atas so at 530 am, both me n Aisyah terus bjaga pump smbl bfeed Aisyah... dgn harapan agar ianya akan reda.. sakit kepala da ilang.. so now iena masih ada 2 sakit nih…

susah ke nak support saya

risau sbb berat Ameera Aisyah x naik eventhough ini da masuk hari ke 20.... i only bfeed her... tolong jgn minta sy add fm to her sbb sy yakin sy mampu bg susu ibu selama mungkin utk baby saya...




sy tahu bila jadi gini mesti ada yg ckp, baby xnaik berat bdn sbb mkn x cukup laa, susu mak dia x cukup dsb.... adoiii even hubby pun dok hint2 ke hala nk top up fm... kenapalah xnak support sy nak susukan baby dgn susu ibu!!
dua tiga kali dok sebut baby still kecik, sian dekat baby... haaa yerlah kat mak dia x sian kan....  nak patah pinggang nih mencari the best position tuk feed Aisyah... because i want to give her the best of me...
i only want others to support me... so far thanks to few yg keep giving me advice and the support i need.. especially mommies di KIM (carik dlm FB) yg byk share info on bfeeding... yerlah even i hv 3 kids before this tp ilmu bkaitan susu ibu x byk... until now everytime sy confuse pasal something sy akan buka group KIM, search internet dsbnya... TOLONGLAAAA A…

The Birth - part 2

salam... ai semua harini nk smbg citer pasal delivery itu hari kita stp ms doc minta iena g laor room at 3pm... mujur da lunch semua bagai.. air selusuh pun da mnum cuma terlupa pssal my vco from Tanamera mmg terlupa sungguh walhal ddk dlm hbag jer... nurse tanya perlu wheelchair ker, but i prefer walking... biar lg mudah kan, so off we go me, the nurse n hubby

smp kst lroom, ramai pulak menunggu d luar... mesti kat dlm pun ramai nih.. said something to hubby and i cant remember what tp nurse ada minta i do something... owhhh yes, dia suh buka rantai yg i pkai.... minta hubby simpan and i did asked him to join me later in labor.... masuklah iena dlm tih n mmg full.. dorg tny blh tahan lg x.. mmg x sakit sgt so ok jer, they asked me to sit first while they prepare another extra bed for me... hmmm siap2 semua dkt 330pm brulah naik katil.. tunggu jer.. lgpun sakit dtg dan pergi.. mujur bwk hp tau, blh jugak fb, tweet or amik gmbr... serius nothing much to do... then after 10-15 mins nur…

wont even melt after being burnt....

how do u really know what u're eating??. are u really sure that they're safe to eat?? this demo done by my mentor CDM Hanis Haizi to proof something... pictures credit to www.hanishaizi.com



and those bubbles










Hoyyyeeehhhh

an update.... air dah ada around 7pm td... adoiii kelam kabut sungguh MIL pun elok2 time tuh jugak smp tuk mandikan Aisyah.. i know its quite late tp apa leh buat air xdak and iena pun  belum ada condifen nak mandikan baby...
as for me, haaa sekali mandi lmbt jugak... mmg x bagus dlm oantang mandi dah nk malam nih... sejuk badan but i need to take my shower or else aku leh mengelupur mlm sbb badan rs x selesa... lgpun Aisyah asik dengan iena jer the whole day... ngempeng org kata (yeke)... kalau blh x mau berenggang lgsg... so anither reason knp mandi lewat..
twin pun mandi lewat jugak... huhu air yg ada mmg budget tuk kegunaan yg  lbh penting aka toilet... yg lain blh tunggu da byk kali juga jd gini when hubby is not around... adoii mmg mendtgkan stress tp apa blh buat kan... bukan kerja kita bab2 air nih..
hubby called petang td informed us that air hanya akan ada esok pagi... haaa sudah (waktu itu lah) tp mujur jugak air dtg lebih awal dr apa yg hubby maklumkan...



hmm... camner ye…

Why ???

i can tolerate with





but






adalah sgt tidak SUKA!!!!!!







Happy Birthday my Princesses

20 September 2012 they are 9 yrs old now.. alhamdulillah... mama panjatkan syukur dikurniakan kalian berdua








walau kita sering kali x seiring pendapat




namun mama hanya mahukan yg terbaik buat kalian...
mama doakan kalian akan membesar menjadi anak2yg solehah.. mama doakan kalian akan dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki olehNya inshaaAllah selagi termampu mama usahakan yg terbaik buat kalian...


pinta mama jadilah anak yg bertanggungjawab, anak yg baik kakak yg dapat menjadi contoh pada adik2...


mama sayang Aleeya Adriana dan aleeya Annisa
SELAMAT HARI ULANGTAHUN YG KE 9

my baby Girl

salam semua, iena x leh tido so ingat nk update blog laaa kejap memula ingat nak sambung story pasal the birth tp mood tuk buat  sambungan citer tuh belum ada...
honestly am a bit tired, wpun org kata dlm pantang nih mommy cuma kena rehat jer n entertain baby bila perlu, but being me xkan aku blh duduk diam bila anak nak mkn, nak dibasuh beraknya, nak mkn nak mnum semua bagai kan.... xkan nak dibiar jer anak2 tuh dok bising and siap buat muka kalau apa yg dorg nak x dpt.... so pantang2 jugak but i still do house work bila x buat apa yg disuruh aku ditegur, abis tuh dah xdak sapa nak buat of coslaaaa aku yg kena buat...

eh sudah, x mau fikir yang bukan2, x mau stress sbb i hv my body to take care of and also a 10 days baby girl yg sgt2 chumel di mata saya..

just to share with you pictures of my angle Ameera Aisyah






The birth story 01

salam semua....  just realized that alot of pic tures are mising in my blog.. am not sure what i've done
tapi bila tgk byak gmbr yg kuar exclamation mark!! owh my.... nnti i'll try to figure out lahhh  ...... now nak story pasal my birth story.. maybe i'll make it simple sbb the process itself  was quite short, so here goes....


Thursday 06/09/2012 -pagi th g check up kat INS... doc said everything is normal he even easked me what happen on te 3st of Aug masa iena warded kejap aritu.. so bagitau laaa pasal the contraction and so on.... lepas check up spent time with hubby g makan, then shopping skit barang rumah and then balik semula ke Arau
malam tuh mcm biasalah contraction tetap ada tp x berapa kuat, keep on telling the baby kalau nak kuar biarlah siang, cause malam nnti sian dekat abahnya, mana nak uruskan anak2 yg lain lagi... so i guess she listened...
pagi around 530 am, terjaga cause i felt something.... g toilet then perasan ada turun tanda cam brownish thingy....…

Quickie

am using my tab, so agak limited laaa keupayaan utk menaip karangan di dlm blog nih.. tp sbb rasa cam x best jer blog x berupdate so apa yg blh buat adalah update gmbr2 and short story lah.... itu jer yg mampu dibuat  the birth story pun kena tunggu dulu... story da karang cuma nak kena letak gambar2 sekali... 


A gift from heart

from my love...... thanks for this beauty



from a dear friend who came to visit Pn Marina... thanks for coming






love by
Alina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799aP

52 Totally Feasible Ways To Organize Your Entire Home

satu benda yang iena suka buat adalah mengemas rumah... i prefer this  than cooking.. adehhh apa lah kan tak sesuai langsung tapi itulah iena lebih suka mengemas.. bagilah kerja2 mengemas dekat iena and iena akan buat dengan sungguh2...
sejak dua menjak nih iena ada terbaca pasal tajuk kat atas tuh di beberapa blog.. cam very interesting.. so i thought why not iena sharekan dengan kawan2 kat sini pulak...

suka tengok keadaan dalam fridge yang tersusun rapi gini..  idea yang boleh di guna pakai.. storage box tuh pun cam sangat berguna utk perkara2 lain kan


nih pun satu lagi yang menarik.. arrange kasut gini so that bila nak pakai senang nak amik kan instead of being in a shoe cabinet... kadang nak amik susah nak susun susah.. open gini lebih practical tapi kena make sure ruang yang betul laaa.. tak sesuai kot kalau letak kat living room..


divider tuh sangat practical tuk asingkan type of cloth kan.. ishhhh kena dapatkan.. 


sukanya kemas2 gini


this one pun practical tapi dari segi keb…

31st August - part 2

Sambungan entry 31st Aug.....
Since blum bfast lagi so ajak hubby g drive thru Mc D jer... Mmg nk sangat makan GCB tp sbb bfast set mana ada lagi meal2 lain so amik jer apa yg ada. Hubby puasa so dia x orderlah apa2... Sepjg perjalanan ke INS contractions happenee every 5-10 mins... Hubby mmg nak lajulah but i told him no need to rush... At that moment mmg rasa xkan bsalin lagi haritu... Tp still nk g jugak check, who knows kan..


 doa nabi Yunus yang dijadikan amalan...
“La ilaha illa anta, Subhanaka, inni kuntu minaz zhalimin.” bermaksud “Tiada Tuhan melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau, Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri.”
Doa yang baik lagi mujarab ini diucapkan oleh Nabi Yunus sebagaimana dirakamkan oleh Allah:
"Dan (sebutkanlah peristiwa) Zun Nun (gelaran bagi Nabi Yunus), ketika dia pergi (meninggalkan kaumnya) dalam keadaan marah, yang menyebabkan dia menyangka bahawa Kami tidak akan mengenakannya kesusahan atau cubaan; maka d…