Skip to main content

52 Totally Feasible Ways To Organize Your Entire Home


 satu benda yang iena suka buat adalah mengemas rumah... i prefer this 
than cooking.. adehhh apa lah kan tak sesuai langsung tapi itulah iena lebih suka mengemas..
bagilah kerja2 mengemas dekat iena and iena akan buat dengan sungguh2...

sejak dua menjak nih iena ada terbaca pasal tajuk kat atas tuh di beberapa blog..
cam very interesting.. so i thought why not iena sharekan dengan kawan2 kat sini pulak...


suka tengok keadaan dalam fridge yang tersusun rapi gini.. 
idea yang boleh di guna pakai.. storage box tuh pun cam sangat berguna utk perkara2 lain kan



nih pun satu lagi yang menarik.. arrange kasut gini so that bila nak pakai senang nak amik kan
instead of being in a shoe cabinet... kadang nak amik susah nak susun susah..
open gini lebih practical tapi kena make sure ruang yang betul laaa..
tak sesuai kot kalau letak kat living room..



divider tuh sangat practical tuk asingkan type of cloth kan..
ishhhh kena dapatkan.. 



sukanya kemas2 gini


this one pun practical tapi dari segi kebersihan.. hmm yerlah dia open cam gitu kan



interesting kan

DIY Magnetic Makeup Board

Camner nak buat board nih boleh refer here.

 some pictures yang menarik perhatian iena while reading the article..
yang bestnya ada guideline or tutorial camner nak sediakan benda2 DIY nih..
so sangatlah membantu.... boleh cuba sendiri kan...
kalau nak tahu lebih lagi boleh click link di bawah..



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..