Skip to main content

52 Totally Feasible Ways To Organize Your Entire Home


 satu benda yang iena suka buat adalah mengemas rumah... i prefer this 
than cooking.. adehhh apa lah kan tak sesuai langsung tapi itulah iena lebih suka mengemas..
bagilah kerja2 mengemas dekat iena and iena akan buat dengan sungguh2...

sejak dua menjak nih iena ada terbaca pasal tajuk kat atas tuh di beberapa blog..
cam very interesting.. so i thought why not iena sharekan dengan kawan2 kat sini pulak...


suka tengok keadaan dalam fridge yang tersusun rapi gini.. 
idea yang boleh di guna pakai.. storage box tuh pun cam sangat berguna utk perkara2 lain kan



nih pun satu lagi yang menarik.. arrange kasut gini so that bila nak pakai senang nak amik kan
instead of being in a shoe cabinet... kadang nak amik susah nak susun susah..
open gini lebih practical tapi kena make sure ruang yang betul laaa..
tak sesuai kot kalau letak kat living room..



divider tuh sangat practical tuk asingkan type of cloth kan..
ishhhh kena dapatkan.. 



sukanya kemas2 gini


this one pun practical tapi dari segi kebersihan.. hmm yerlah dia open cam gitu kan



interesting kan

DIY Magnetic Makeup Board

Camner nak buat board nih boleh refer here.

 some pictures yang menarik perhatian iena while reading the article..
yang bestnya ada guideline or tutorial camner nak sediakan benda2 DIY nih..
so sangatlah membantu.... boleh cuba sendiri kan...
kalau nak tahu lebih lagi boleh click link di bawah..



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...