Skip to main content

52 Totally Feasible Ways To Organize Your Entire Home


 satu benda yang iena suka buat adalah mengemas rumah... i prefer this 
than cooking.. adehhh apa lah kan tak sesuai langsung tapi itulah iena lebih suka mengemas..
bagilah kerja2 mengemas dekat iena and iena akan buat dengan sungguh2...

sejak dua menjak nih iena ada terbaca pasal tajuk kat atas tuh di beberapa blog..
cam very interesting.. so i thought why not iena sharekan dengan kawan2 kat sini pulak...


suka tengok keadaan dalam fridge yang tersusun rapi gini.. 
idea yang boleh di guna pakai.. storage box tuh pun cam sangat berguna utk perkara2 lain kan



nih pun satu lagi yang menarik.. arrange kasut gini so that bila nak pakai senang nak amik kan
instead of being in a shoe cabinet... kadang nak amik susah nak susun susah..
open gini lebih practical tapi kena make sure ruang yang betul laaa..
tak sesuai kot kalau letak kat living room..



divider tuh sangat practical tuk asingkan type of cloth kan..
ishhhh kena dapatkan.. 



sukanya kemas2 gini


this one pun practical tapi dari segi kebersihan.. hmm yerlah dia open cam gitu kan



interesting kan

DIY Magnetic Makeup Board

Camner nak buat board nih boleh refer here.

 some pictures yang menarik perhatian iena while reading the article..
yang bestnya ada guideline or tutorial camner nak sediakan benda2 DIY nih..
so sangatlah membantu.... boleh cuba sendiri kan...
kalau nak tahu lebih lagi boleh click link di bawah..



love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…