Skip to main content

Hoyyyeeehhhh






an update.... air dah ada around 7pm td... adoiii kelam kabut sungguh
MIL pun elok2 time tuh jugak smp tuk mandikan Aisyah..
i know its quite late tp apa leh buat air xdak and iena pun 
belum ada condifen nak mandikan baby...

as for me, haaa sekali mandi lmbt jugak...
mmg x bagus dlm oantang mandi dah nk malam nih... sejuk badan
but i need to take my shower or else aku leh mengelupur mlm sbb
badan rs x selesa... lgpun Aisyah asik dengan iena jer the whole day...
ngempeng org kata (yeke)...
kalau blh x mau berenggang lgsg... so anither reason knp mandi lewat..

twin pun mandi lewat jugak... huhu air yg ada mmg budget tuk kegunaan yg 
lbh penting aka toilet... yg lain blh tunggu
da byk kali juga jd gini when hubby is not around... adoii mmg mendtgkan stress
tp apa blh buat kan... bukan kerja kita bab2 air nih..

hubby called petang td informed us that air hanya akan ada
esok pagi... haaa sudah (waktu itu lah) tp mujur jugak air dtg lebih awal
dr apa yg hubby maklumkan...




hmm... camner yer cerita confinement iena.... well nothing special
cuma now bila da rs kuat skit mcm2 benda nak buat... tp one thing
yg x blh tahan adalah last night tak boleh tido sbb bdn gatal2... and i know
mesti pasal i ate something... huhu
bgtau MIL pg td and she told me maybe ikan kering yg dia goreng kot..
iena da mati2 ingat pasal makan ayam... tp mak ckp bukan...
so harini xdak lagi ikan masin tuh.... nantilah iena story pasal berpantang
which remind me citer pasal bersalin aritu pun belum abis....
hehe... sejak dua menjak nih jadi ralit di facebook
mengadap group sekolah lama... baca balik post and comments dorang...
kira menghiburkan hati jugak laaa... xderlah bosan waktu berpantang...



oklah nak rest dulu.. inshaaAllah esok sambung lagi...
x sabar nak tunggu Isnin, hubby n Afi balik dr Seremban...
miss my lil boy

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…