Skip to main content

The birth story 01

 
 
 
salam semua.... 
just realized that alot of pic tures are mising in my blog..
am not sure what i've done

tapi bila tgk byak gmbr yg kuar exclamation mark!!
owh my.... nnti i'll try to figure out lahhh 
......
 
 
now nak story pasal my birth story.. maybe i'll make it simple sbb the process itself 
was quite short, so here goes....



Thursday 06/09/2012 -pagi th g check up kat INS... doc said everything is normal
he even easked me what happen on te 3st of Aug masa iena warded kejap aritu..
so bagitau laaa pasal the contraction and so on.... lepas check up spent time with hubby
g makan, then shopping skit barang rumah and then balik semula ke Arau

malam tuh mcm biasalah contraction tetap ada tp x berapa kuat, keep
on telling the baby kalau nak kuar biarlah siang, cause malam nnti sian dekat
abahnya, mana nak uruskan anak2 yg lain lagi... so i guess she listened...

pagi around 530 am, terjaga cause i felt something.... g toilet then perasan ada
turun tanda cam brownish thingy.... hehe no need to explain laa kan... kejut hubby
suh bangun tuk solat Subuh and also informed him pasal da turun tanda tuh
i tried being very calm because i know even da kuar tanda nih pun belum tentu 
lagi nk bersalin, kena check bukaan dulu bagai.. so get ready, mandi semua, kejut
the twin, bgtau yg dorg x yah g skolah instead g duduk umah Mak Na (jiran sblh yg 
babysit Afi).... once everything is ready, g hantar anak kat umah sebelah, sempat laa
minta maaf apa semua then around 7++ kami gerak ke Alor Star...

had breakfast nasi lemak n Neslo Ais (adoiiii sedapnya), then terus ke INS..
kami smp around 840am gitu, nmpk kereta doc Annuar ada kat parking
waaa so early, yesterday kami yg awal, doc pun x smp lagi... told hubby nk 
g toilet dulu... contraction was ok lah.... 
 
 
 
 
then kuar dr toilet nmpk nurse tunggu, she told
me to go to labor room tp tetiba je dtg sorg lg suh masuk bilik doc jap..
alkisah doc ada d bilik and he said he wantedu to check the opening first...
all i can say is VE mmg kurang best, wpun da berkali kena... but doc Annuar nih
dia sgt lemah lembut and i'm fine with that.... doc bgtau da 3-4cm ms nih... and he asked me to straight away go to the ward...

naik level 2, rupanya bilik single penuh... kalau nk jugak esok ada... eh gitu pulak
xkan nak balik, hehe so lepaklaa dlm bilik 7 org.... ramai jugak dlm bilik tuh..
hubby segan laaa nak lepak dlm ward nih sebab ramai mommies dlm tuh so he said
he will be going out doing something, iena pun ok ker sebab yerlah nk tunggu pun
bukannya tahu bila nak boleh bersalin... alkisahtetiba realized i forgot my purse..
ada kaaa patut, yg lain semua ad tiba purse x bawak... so hubby adalah kerja yakni balik Arau just to ge my purse because i need my ic (registration at INS) - sila yer pastikan purse anda sentiasa ada dlm hbag or else jadilah cam saya.....


dlm wad tunggu jerlah, then hubby nak p solat Jumaat.. xperlah, dic dtg check pun
dia kata dia akan dtg semula utk check lepas solat.. so tunggu lagi, 
contraction ms nih kdg 5mins sekali, kdg x rasa so iena x amik kisah sgt...
and somemore tgh lapar ok... no lunch provided huhu sedey, nurse dtg
and she told me
 
'akak kot kalau teringin nk mkn Mc D kaaa apa kaa blh suruh husband beli,
lepas nih dah kena pantang, dah x blh mkn'
 

 
 adoiiii so sweetnya kamu wahai nurse, hehe mcm tahu2 jer iena mmg nk mkn
GCB, so i told hubby to get Mc D for lunch... pas solat hubby balik with burgers and we
ate together, nak dijadikan cerita x taulaaa salah siapa hubby or org Mc D
burger kami order double GCB tp dpt single, order mcflurry and sundae
tp x dpt.... but hubby malas nk g amik so abaikan jerlah
sedekahjer kalau dah mmg betul bukan rezeki kami..

then before 3pm doc dtg to check again... the same 3-4 cm but he wanted me
to go to labor room... hehe maybe its time... so off we go...






- to be continued

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...