Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Robert Kiyosaki

Hari Raya Korban

salam.... waaaa masih berehat di rumah ke? Hows raya haji aka Aidiladha? byk ke makan daging korban... makan smp pening...
alhamdulillah masih berpeluang beraya bersama keluarga kalinih kami beraya d Kulim... selalunya raya haji kami akan beraya di Perlis, umah IL mmg setiap tahun buat korban

then masak2, makan ramai2 jemput jiran tetangga and adik beradik belah ayah (FIL)... tapi tahun nih sbb Hn x buat korban makanya kami balik Kulim.. me?? Of coz mode HAPPY!!!! rasa dahnlama x balik ke sana... last raya aritulah b4 bsalin.. pastu nilah baru nak balik... mujur Aisyah x meragam dlm kereta.. half of the way she slept in her car seat and the rest di pangkuan sbb asyik nk mengempeng jer.. x nak lepas...
ok so smp umah around 5pm gitu... my sis pun smp last nite dgn my dad cuma adik laki jer x balik sbb kebetulan thn nih raya sblh mentua dia mlm mama n adik buat rendang n gulai daging, kuah kacang rebus nasi impit, they bought ketupat palas d pasar... iena belikan extra moist choc cake …

Easy job??

hmmmm let see if this is true??


i believe its true...
adalah mustahil untuk berjaya hanya dengan kata2 semangat dan poster2 segak ini
tapi  dengan kata2 semangat inilah kita sekurang2nya dapat bangun dari kelekaan dan kealpaan..
utk berjaya motivasi diri mmg penting... i mean sgt penting sebab segalanya bermula dgn diri kita sendiri
kata orang kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya sama juga dengan kita  kalau tidak diexplorasikan segala keupayaan dan kebolehan  yg ada dlm diri masakan kita dapat menjadi seorang yg lbh berjaya
alhamdulillah dgn apa yg iena buat sekarang ada perkara baru yg iena blh buat ada keberanian utk cuba sesuatu yg baru ada keyakinan utk membicarakan sesuatu
kesimpulannya tidak salah mencuba sesuatu yang baru dengan syarat kita memulakan langkah itu

Premium Beautiful & Biozone Food Purifier free demo, consultation









- azlina majid 013 533 8799 -

tidolah sayang

salam semua... selamat bekerja sblm semuanya mula bercuti for Aidiladha
so now tgh try to tidokan Aisyah...  sebab i need to take my shower, cook yup a bit late sbb smlm kul 2 baru tido siapkan marking paper final exam bebudak... bg tuk solat Subuh then tido balik dengan si kecik... and now dia xmo tido2 lagi.. hmm tunggu jerlah





Its finally here

salam alhamdulillah hari ke 44 berpantang.. selesai satu bab kan, mmg for some people dok tgu hari, kira bila nak abis dan syukur semuanya ok cuma tunggu khamis depan for 2nd appt regarding  Aisyah'a weight.


so i guess everything is back to normal

i am hoping to be able to help others 9/10 punca rezeki dtg dr berbiznes... and this is ur chance take it now and lets have a better future
Azlina Majid - 013 533 8799 inz8799@yahoo.com Premium Beautiful - Biozone Food Purifier (free demo)

Day 43 : Terkejut

Salam... Pergghh pagi nih terkejut dibuatnya. Apa cerita?? Haaa just a short one sbb pengalaman pertama nih...So just now since Aisyah masih tido iena pun nak pump laaa susu... Tetiba jer dengar bunyi lain dr yg lain... Tgk2 ada susu masuk dalam tube yg bersambung ke motor pump.. Adoiii terus tekan button off. Never happen before this, so mmg cam 'jgnlaaa rosak ke apa'. Tp td try pump lagi cam ok jer... Published with Blogger-droid v2.0.8

Day42 : My Story

salam.... day 42 of my confinement... waaa menghitung hr plak xderlah beria sgt nk tunggu habis pantang coz everyday is the same cuma hopefully pas abis pantang nih senang skit laaa nak move out n about especially nak g beli brg rumah, stokis nk amik barang and nak sgt g spa!! nak g buat body scrub, facial and hair treatment okay itu citer pasal iena... now an update on baby Aisyah as u know previously i did wrote on hee weight problem kan so on wednesday we went to INS to meet her paed mujur sempat sbb dia ada d klinik until 1pm jer so we talked to Doc Lim about her condition, her prev visit to Hosp Kangar and so on...  lepas doc periksa Aisyah... he came out with few conclusion 1. Aisyah adalah ok secara keseluruhannya cuma perkembangan dia saja yg tak berapa ok. Berat and tinggi kurang memuaskan tp ukur lilit kepala is ok - dibandingkan dgn ukuran semasa lahir 2. pemakanan (susu ibu) tidak cukup tuk cover pembesaran Aisyah secara keseluruhan sbb tuh berat n tinggi x naik at one po…

Day 41 of my confinement

Salam... Alhamdulillah masih bernafas sehari lagi di bumi Allah. Kejap jer da hari ke 41 berpantang.. Haha lagi nak abis lagi ke laut pantang larangnya... Socks da on off ikut dan jer, mandi pun da ngan air sejuk jer - well we dont have water heater and time nak mandi is either waktu aisyah tido or waktu dia dimandikan. So kalau waktu dia mandi, iena nak kena masak air semua dulu so agak leceh... Baby bukannya mandi 2-3 jam so end up mandi jer air biasa.

Badan mmg kdg rasa cam bisa2, sejuk and lenguh2, tp apa blh buat. I've to manage all by myself. Bab mkn so far iena rasa masih kategori bpantang laaa sbb xdelah makan lauk grand2 pun biasa jer ikan temenung, bilis, sawi, lobak, daging, ayam... Itu jer. Blame me sapa suh x pandai masak!!! Wakakaka

Da blh pakai full set PB (alhamdulillah) tp dek bergelut nak tgk baby nangis itu ini so kdg pakai full kadang cukup dgn girdle n waist nipper jer... Dlm pantang iena amik lactolite and maharani.. So far boh are helping me in their own wa…

Biozone Food Purifier

We are what we eat!!


Pernah dgr x perumpamaan ini, mesti pernah kan
tp apa respons anda berkenaannya??

Kesihatan kita bergantung byk kpd faktor pemakanan kita kan..
Elok yg kita mkn eloklah hasilnya - bdn sihat, otak cergas....
Tp pernahkah kita benar2 ambil tahu dgn apa yg kita mkn??





Masyarakat kini sememangnya amat berhat2 dlm memilih
apa yg akan mereka mkn. Justeru itu kita lihat kini pelbagai produk pemakanan yg sihat berada d pasaran - organik cthnya.
Kita tegar memilih yg fresh2 saja bila di pasar, pasaraya dsbnya.
Namun hakikat sebenar bahawa penggunaan racun serangga, antibiotik
dan bahan2 pengawet dlm produk mknan tidak dpt disangkal. Kita
tahu kesan pgunaan bhn2 ini ke atas mknan kita namun kita hny
sekadar mampu membersih dgn harapan agar bhn2 ini dpt disingkirkan.



Mencuci menggunakan air garam adlh salah satu kaedah membersih
yg kita rasa sudah cukup utk mknan kita namun ini tidak semestinya
menjamin bahawa mknan kita adalah bersih dan selamat utk jangka
masa panjang.


Kin…

Weight Issue : Baby NO DIET Please

salam semua... jap jer dah 35hari iena berpantang.... da ujung2nih rasa lg cam biasa jer menjalani kehidupan sehari2  masak, basuh kain baju, lipat, sidai, mengemas dsb... alhamdulillah jugak blh dikatakan hampir setiap hari masak tk mkn.. which before this adalah jarang kugak memasak except for weekend last 2 days g check up for one mth... i was hoping for good news utk weight Aisyah tapi apa leh buat bukan saja tidak naik malah drop plak... her weight now is 2.95kg compared to 3.25kg ms keluar dulu huhu mmgmms nirse timbang i was shocked rs x caya jer bila jarum x smp angka 3... even the nurse pun x caya siap check penimbang n setting semua bagai mmg kat klinik aritu riuh dgn kes berat Aisyah jer... kebetulan iena dgn nurse kat situ pun ala2 d mesra gitu kan wpun dalam hati so worried tp ttp ada gelak tawa di situ. then km jumpa dgn doktor sbb maslah berat Aisyah.. doc said nothing wromg cuma kena let the pakar yg tentukan so the next day km ke hospital plak.. appointmemt sepatutny…

Confinement !!

salam semua... hmm baru jer tidokan Aisyah.. harini first time mandikan si kecik sendiri sbb all this while Hn yg mandikan  tapi,sbb hrni Hn kena attend course so nak tak nak kenalah mandikan  but all is done and Aisyah pun dah tido

bagi dia lena dulu then nak masuk dapur masak apa yg patut segan sungguh laa sbb will only cook for me myself...
tp nk kena mkn jugak sbb bfeed Aisyah kan...
harini cuma nak share experience bpantang sendiri... haa kalini sdn bhd.. i mean d rumah sendiri laaa sbblast 2 i was at my mom's house.. so here goes...
lepas jer keluar dr INS (baby pun bwk balik sendiri jer) smp rumah mlm th mmg both our parents ada dtg tgk...  my dad yg bising2suh iena g baring dlm blik sbb dia tgk sepjg balik dr spital iena asik duduk jer... hmm kita dah biasa rasa bdn ok kita pun ikut dan jerlah kan nak duduk lama2 walhal sepatutnya kan dlm pantang nih kena byk rehat so since baby pun tido iena pun masuk bilik utk baring dan rehatkan diri.. few hours lepas tuh mom n dad de…

Congrats CDM Fazi

salam semua a quick update sbb nk bgtau yg our group leader CDM Nurfaziha (www.nurfaziha.com) da capai satu lagi impian beliau... Alhamdulillah dgn biz nih apa yg diimpikan x mustahil jd nyata







latest edition to her collection... black n white gitu... estima vs wish
inshaaAllah one day i wish for my dream to come true too
and i would love to invite you to join our beautiful journey toward a better future
simply email me or pm me or what ever u like

love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Beringat

Sblm terlambatPublished with Blogger-droid v2.0.8

Sebulan telah berlalu

salam semua.... hadoiii pening kepala den gini last nite tido kul 3... kul 6 da jg sbb Aisyah nak menyusu.. gitulah jadual tido ygx pernah menentu skrg. Aisyah byk tido siang, jaga pun blh tahan byk.. tp maybe sbb dia blum dpt set time siang dan malam so gitulah... iena ygnkena follow jadual tido dia.. so far blh laaa tolerate lagi cuma agak berterabur laaa sbb tgh hari nk kena masak, kalau time tuh dia x tido alamat lunch jd tea time laaa... hancusss

awal2 pantang mmg mudah sbb MIL tlg masak n also my confinement lady so xderlah kelam kabut tak ketahuan punca... tp skrg da sebln pantang so lemak laaa kalau nak minta mak masakkan lagi apa yg blh buat kita usahakan ... lambat pun lambatlaa nak buat lagu mana nak harapkan Hn huhu... kerja lain blh laaa dia nak tolong...


actually nk bgtau harini Aisyah da sebulan... 7 Sept - 7 Okt 2012.. plan haritu nak buat kenduri cukur rambut kemarin tp last min cancel... kelam kabut sgt... rambut pun da cukur awal haritu tinggal nak kenduri aqiqah j…

sekejap jer

adehlaaaa susah sungguh update blog guna tab nih.... da ada 2 entry yg pending dlm draft... alkisah nk edit guna tab sgt susah asal taip satu huruf then cursor nk lari g tmpt lain.... kira lau nk buat entry mmg kena buat smp siap, then terus publish kalau nk save dulu then buka balik haaa jenuh...
tu pasal byk entry x kuar lg... ada citer lepas balik dr spital and dalam pantang...

hmm today masuk dapur semula.. masak sendirik... perghhhh mmg berpeluh laa dlm dapur... masak pun ala cincai2 jer sbb xdak sapa d rumah and baby tido sorg2 kat depan... nk pkai wrap x brp nk confident lg.. lgpun si kecik tg tido..

buat sup sayur, goreng ikan, tomyam tuk anak n sardin... sardin tuh letak halia byk2.. sedap plak baunya... sedap punya masak tgk2 beras plak abis haaa apa cerita call Hn suh beli beras... elok jer time iena nk duduk pump susu Hn smp so nntilah masak nasi.... see mg time mkn agak x menentu....