Skip to main content

Hari Raya Korban





salam....
waaaa masih berehat di rumah ke? Hows raya haji aka Aidiladha?
byk ke makan daging korban... makan smp pening...
 
 

alhamdulillah masih berpeluang beraya bersama keluarga
kalinih kami beraya d Kulim... selalunya raya haji
kami akan beraya di Perlis, umah IL mmg setiap tahun buat korban
 


then masak2, makan ramai2 jemput jiran tetangga and adik beradik belah ayah (FIL)...
tapi tahun nih sbb Hn x buat korban makanya kami balik Kulim..
 
me?? Of coz mode HAPPY!!!!
rasa dahnlama x balik ke sana... last raya aritulah b4 bsalin..
pastu nilah baru nak balik... mujur Aisyah x meragam dlm kereta..
half of the way she slept in her car seat and the rest di pangkuan sbb
asyik nk mengempeng jer.. x nak lepas...

ok so smp umah around 5pm gitu... my sis pun smp last nite dgn my dad
cuma adik laki jer x balik sbb kebetulan thn nih raya sblh mentua dia
mlm mama n adik buat rendang n gulai daging, kuah kacang
rebus nasi impit, they bought ketupat palas d pasar...
iena belikan extra moist choc cake tuk raya nih..
 
 
 
yummy 


esoknya raya mcm biasalah solat sunat semua
but i didnt go sbb the kids sapa nak tgk kan...
so the rest of the day
just makan2 and lazying around watching movies and bla bla bla

the next day baru g visit relatives
more makan2...
and that nite (saturday) we went to Tesco
hehe time to wrap Aisyah again...
i like eventhough sometime rasa cam x konfiden
tp as long as Aisyah nampak comfortable in it then shud be ok
 
 
 
did some shopping (HN n Afi yg g membeli)
while me, mom and sis g survey shoes

my sis yg nk beli shoes... so dptlaaa
balik umah layan paranormal act 2 & 3
serius sblm nih x pernah tgk tp dgn bantuan adikku yg dah pernah tgk
mlm tuh km layan citer tuh...
huhu mmg scary wa ckp lu
Annisa kebetulan tertgk naaa hamik mlm tuh terus xleh tido
iena pun cam terasa2 jugaklaaa
tu pun my sis ckp mujur x tgk yg first kalau x lglaaa

the next day, km balik Perlis around 12 noon
sbb ada kenduri umah pakcik Hn and got some bad news
MIL kena gigit ngan kucing smp bengkak kakinya..
now xleh jln da sbb bengkak tuh...
more reasons not to allow cat at home...




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...