Skip to main content

Hari Raya Korban





salam....
waaaa masih berehat di rumah ke? Hows raya haji aka Aidiladha?
byk ke makan daging korban... makan smp pening...
 
 

alhamdulillah masih berpeluang beraya bersama keluarga
kalinih kami beraya d Kulim... selalunya raya haji
kami akan beraya di Perlis, umah IL mmg setiap tahun buat korban
 


then masak2, makan ramai2 jemput jiran tetangga and adik beradik belah ayah (FIL)...
tapi tahun nih sbb Hn x buat korban makanya kami balik Kulim..
 
me?? Of coz mode HAPPY!!!!
rasa dahnlama x balik ke sana... last raya aritulah b4 bsalin..
pastu nilah baru nak balik... mujur Aisyah x meragam dlm kereta..
half of the way she slept in her car seat and the rest di pangkuan sbb
asyik nk mengempeng jer.. x nak lepas...

ok so smp umah around 5pm gitu... my sis pun smp last nite dgn my dad
cuma adik laki jer x balik sbb kebetulan thn nih raya sblh mentua dia
mlm mama n adik buat rendang n gulai daging, kuah kacang
rebus nasi impit, they bought ketupat palas d pasar...
iena belikan extra moist choc cake tuk raya nih..
 
 
 
yummy 


esoknya raya mcm biasalah solat sunat semua
but i didnt go sbb the kids sapa nak tgk kan...
so the rest of the day
just makan2 and lazying around watching movies and bla bla bla

the next day baru g visit relatives
more makan2...
and that nite (saturday) we went to Tesco
hehe time to wrap Aisyah again...
i like eventhough sometime rasa cam x konfiden
tp as long as Aisyah nampak comfortable in it then shud be ok
 
 
 
did some shopping (HN n Afi yg g membeli)
while me, mom and sis g survey shoes

my sis yg nk beli shoes... so dptlaaa
balik umah layan paranormal act 2 & 3
serius sblm nih x pernah tgk tp dgn bantuan adikku yg dah pernah tgk
mlm tuh km layan citer tuh...
huhu mmg scary wa ckp lu
Annisa kebetulan tertgk naaa hamik mlm tuh terus xleh tido
iena pun cam terasa2 jugaklaaa
tu pun my sis ckp mujur x tgk yg first kalau x lglaaa

the next day, km balik Perlis around 12 noon
sbb ada kenduri umah pakcik Hn and got some bad news
MIL kena gigit ngan kucing smp bengkak kakinya..
now xleh jln da sbb bengkak tuh...
more reasons not to allow cat at home...




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…