Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Miss Her

Published with Blogger-droid v2.0.8

watch out!!

who are they???

They're the leaders for the  GREEN LEADERS GROUP
they have achieved the highest rank in this business they have earned 5-6 digits income they are the fashionista who help others to achieve goals and dreams

we are celebrating their BIG days tomorrow at Shah Alam.. its going to be a big celebration since it is the
20th anniversary of Hai O
yeay!!!


Garam Buluh

cerita pasal Garam... yup.. garam aka salt dalam bahasa inggerisnya.. semua pun pernah guna garam kan.. ishhh bohong sangatlah kalau kata tak pernah makan garam.. sampai perumpamaan melayu pun ada menggunakan garam 'makan garam dulu dari engko' means....  haaa sendiri jawab...
so alkisah 
Garam, juga dikenali sebagai garam makan atau garam batu, ialah sejenis galian yang komponen utamanya ialah natrium klorida. Ia penting untuk kehidupan manusia dan haiwan dalam kuantiti kecil, namun berbahaya jika berlebihan.- taken from Wikipedia
garam kini boleh didapati dalam dua jenis iaitu - garam biasa - garam buluh ok apa yang membezakan kedua2 jenis garam ini adalah seperti yang dinyatakan di bawah

Garam Biasa : mengandungi 99% Natrium Klorida,  bersifat asid, banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.
Garam Buluh : di masak di dalam buluh secara berulang kali, ditutupi dengan tanah liat, di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 darjah kepanasan sehingga…

Pretty

Sekarang mcm kesukaan kan mengenakan riben comelsss nih kat kepala baby girls...  Yup mmg sweer jer bila tgk baby girl pakai riben gini. 


Masa mula2 dulu mmg nak sgt beli tp memikirkan  adakah aku cukup rahin nak letak kat kepala Aisyah buat aju pikir 2-3x jugak...
Tp akhirnya aku beli jugak 1 dozen 12 piece masa pergi KWC haritu...  X tahan tgk riben yg comel nih.. So yeah i bought it and sempat pakaikan Aisyah beberapa kali... 



Tp dek kerana kami xdelah ke mana sgt cuti nih so most of the time the ribbon were there inside a bag.. x kuasa plak nak pakaikan dlm rumah jer... Hehe..  Apalah aku ni kan walhal blh jer pakaikan bukan ada masalah apa pun..

GLAM Edisi Oktober

its started with the GLG - Green Leaders Group then expanded to GLAM - Green Leaders Academy Malaysia
and the mastermind behind the success of the group is of coz non other than 
our CDM Hanis Haizi..


so officially in October (if i'm not mistaken) our GLC had introduced something new to the floor
100G  - given to business partner for achieving sales of 100Grand = 100k = 100,000 sales in a month

everybody is capable of achieving this becoz in GLG we're doing it in group aka TEAMWORK!!!


and this is our latest CDM in Green Leaders Group CDM Syukran and CDM Adibah sapa  kata lelaki x boleh buat biznes Premium Beautiful??



In order to succeed,  your desire for success should be greater than your fear of failure. - Bill Cosby


and the latest event for GLG

wow!!!! last year masa iena attend the same seminar rasanya x seramai nih but now u can see how GLG has grown up..
Di GLAM konsep kami sangat mudah dan semuanya di bantu oleh leaders
kami ada

sesi personal coachingclasses (weekly)New Distri…

70 : 30

salam.. wah agak lama x berupdate sian blog nih kan... 
so what to tell u all yer now am at my mom.. lepaking here before ke umah abah inshaaAllah esok td my bro yg g amik d Perlis... kat sini hujan so sejuk je tp kat sana panas... huhu apapun syukur alhamdulillah... itu semua ketentuan Illahi
hmmm Aisyah is sleeping so dptlaa layan blog jap kalau dia jg jgn haraplaa nak dpt menaip bagai gini... setakat FB n Insta jer blh lepas, blog walking blhlaaa ditambah plak dgn Afi pun yg skrg mcm menjadi2 perangainya adoiii x terkawal kalau sorang2...  haaa just nak inform for Nov - Dec nih iena buat promosi for PB buyers yg membeli dgn iena introduce new buyers and u are entitled a free gifts from iena sbb u all da pakai PB n da rasai kehebatannya so why not share the  benefitsss of PB to others and let me know for cash/credit card buyers of coz ad few free gifts for u too mmg da byk sgt kebaikan guna Premium Beautiful nih x kira tua muda, lelaki perempuan, dah kahwin or belum benefits for al…

Sblm tido

Salam semua..


Skrg nih sblm tido mmg mnum susu cmpr horlicks.. Kalau lagi rajin campur dgn oat. Tp sbb td da dinner agak berat so xnak tmbh oat. Alkisah ms pregnant dulu pun x serajin nih minum susu... Tp mungkin sbb resepi baru nih so susu jd sedap n yummy..  Wpun siang x tido sbb kdg Aisyah x tido-perah susu-xleh tido-kemas umah tp so far mlm mmg jarang laaa tido awal. Da dua mlm tido kul 2, pastu bersambung jaga sbb Aisyah nak susu jadinya tido mmg x cukup laaa.. Tp mujur jugak sbb skrg pagi x ke sekolah so blh lajak lewat skit. Itu jer nak tulis..  Owh satu lagi esok kalau kelapangan yg duduk area alor star-perlis jomlaaa ker babywearing meet up d Alor Star. Adoiii lupa plak  kedai tuh.. Free jer.. Jom!! Published with Blogger-droid v2.0.8

Islam itu Indah dan Mudah

Cara senang utk dptkan pahala
walaupun slps mati . Pasang kipas di surau/masjid
wlaupun 1 , setiap kali org guna ,
anda dpt pahala walau slps mati .Derma kerusi roda di hospital . Setiap kali psakit guna , anda akn dpt pahala . Beri baju kpd org , setiap kali org pakai , anda dpt pahala .Beri makanan kpd org , anda dpt pahala selagi makanan itu mnjadi darah dagingnya .Menyampaikan ilmu yg bermanfaat , selagi mereka mengamalkan pahala anda tetap ada .InsyaAllah yg penting keikhlasan kerana Allah semata2...7 kalimat yg harus di biasakan.. 1.Bismillahirrahmannirrahim-Setiap hendak melakukan sesuatu. 2.Alhamdulilah-Setiap habis melakukan sesuatu. 3.Astagafirullah-Jika melakukan sesuatu yg buruk. 4.InsyaAllah-Jika ingin melakukan sesuatu pada masa yg akan dtg. 5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah-Bila tidak dpt melakukan sesuatu yg agak berat/melihat hal yg buruk.6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun-Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khbr kematian. 7.Lailaha illallah muhammadur…