Skip to main content

KAP Penang




salam semua... waaa lama jugak x update nih..
actually baru abis kursus 4 days kat Penang...
membantu unit TMK siapkan modul for KAP 2013


Alhamdulillah da setel... seronok dpt jumpa kawan2
and dpt knowledge baru kat sana..
sempat jugak ke Bukit Bendera n Kebun Bungah






tempat yg sememangnya x pergi bila kami ke Penang (dgn family)
so it was nice...

pengalaman jugak wat stok susu tuk Aisyah... sbb mmg every 2-3 hours 
mesti bengkak... yor lahhh kalau kat umah mengempeng
tiba kat sana xdak haaa amik kau... kalau x pump mau demam!!!


makan durian masa tengah2 sibuk siapkan kerja
tetiba sorang participant nih ckap jom turun makan durian.
haha.. kalut semua turun makan.. mmg terbaiklaaa...
ropanya dia ada kebun buah di Penang so thats why.. boleh kata setiap hari jugak
dia dok ajak makan


dapat merasa pasembor, kerang bakar kat Padang Kota..


hehe...melihat senario di mana berpusu2 orang kedai dtg
each table tuk amik order... sampai kami x tau nak order ngan sapa
walaupun duduk hotel yg sungguh mendukacitakan

tp semua tuh di cover balik dgn pengalaman yg best
Tq to Mr Driver (nama dirahsiakan) yg sudi angkut bwk g jalan2..
Lin ngan Boss pun thanks yer..

enjoy the course n trips....



gambar masa day 1 course kat Grand Continental Penang



nih apa kes banyak benar gambar aku nih..
adoiiii

 

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…