Skip to main content

Nak g mana di Terengganu dan Kelantan


salam... sihat ke korang semua...
hehe.. hujung2 dah cuti sekolah.. tinggal 2 minggu lagi nak buka balik sekolah
now busy building up the school time table
baru je siap yesterday arini dapat call ada lagi cikgu baru masuk.. 
rombak balik.. tapi tak banyak sebab aku menggunakan kuasa veto yang diberikan
tuk ubah apa yang patut.. 
tak banyak mana pun sebab cikgu baru masuk tuh opsyen BM so adjustment been 
made to all yang ajar BM dan subjek2 minor jer..

hehe seronok tau buat jadula waktu nih... tapi jgn heran tahun depan boleh 
berubah lagi jadualnya... pernah tahun bila tah tak ingat.. sampai 3-4 kali tukar jadual
sampai semua naik pening... hehe.. saya yang menurut perintah.. 
org suh saya buat saya buatlah jadual..


eh korang cuti sekolah nih gi mana..
kalau nak ikutkan kami sekeluarga belum betul2 gi holiday..
takat gi KL sebab gi umah my dad adalah aritu.. tapi tu pun sebab
alang2 Hn ada training di KL.. so takkan dia nak tinggal kitaorg kat Arau plak kan
sebab tu dihantarnya ke Kulim then my mom nak gi KL so kitaorg pun follow laaaa

cuti kalinih tak berapa berjalan sangat sebab Hn tak cuti (sek dia naik taraf jadi kolej)
so dorang ikut sistem semester.. tambah pulak dia tuh kan Ketua Warden jadi tidak boleh
tinggal asrama lama2.. hadoiiii bosan nak gila.. eh tak gila lagi.. sebab mujur lah ada 
si kecik nih yang membuatkan aku masih rasional dan ada kerja nak dibuat..
anak2 laaa agak bosan sebab selalunya kalau cuti sekolah mmg gi jalan2  
paling koman pun Langkawi..

this coming Friday kami akan gerak ke KL lagi sebab on Sunday ada weeding
di Pahang... kiranya kami ala2 berkonvoi dengan family sebab Tg Karang ke Pahang
pastu kebetulan plak Hn mmg ada training lagi di KL so nanti dia akan jumpa kami jer
kat sana... lepas kenduri kami plan gi Terengganu n Kelantan...
my family pun nak join (inshaaAllah) sebab bersambung cuti Krismas kan...
mama dan adik aku di KL dah amik cuti... horrayyyyy family holiday...

apa eh yang best di Terengganu dan Kelantan????







plz share...


love by
Azlina Majid

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…