Skip to main content

Nak g mana di Terengganu dan Kelantan


salam... sihat ke korang semua...
hehe.. hujung2 dah cuti sekolah.. tinggal 2 minggu lagi nak buka balik sekolah
now busy building up the school time table
baru je siap yesterday arini dapat call ada lagi cikgu baru masuk.. 
rombak balik.. tapi tak banyak sebab aku menggunakan kuasa veto yang diberikan
tuk ubah apa yang patut.. 
tak banyak mana pun sebab cikgu baru masuk tuh opsyen BM so adjustment been 
made to all yang ajar BM dan subjek2 minor jer..

hehe seronok tau buat jadula waktu nih... tapi jgn heran tahun depan boleh 
berubah lagi jadualnya... pernah tahun bila tah tak ingat.. sampai 3-4 kali tukar jadual
sampai semua naik pening... hehe.. saya yang menurut perintah.. 
org suh saya buat saya buatlah jadual..


eh korang cuti sekolah nih gi mana..
kalau nak ikutkan kami sekeluarga belum betul2 gi holiday..
takat gi KL sebab gi umah my dad adalah aritu.. tapi tu pun sebab
alang2 Hn ada training di KL.. so takkan dia nak tinggal kitaorg kat Arau plak kan
sebab tu dihantarnya ke Kulim then my mom nak gi KL so kitaorg pun follow laaaa

cuti kalinih tak berapa berjalan sangat sebab Hn tak cuti (sek dia naik taraf jadi kolej)
so dorang ikut sistem semester.. tambah pulak dia tuh kan Ketua Warden jadi tidak boleh
tinggal asrama lama2.. hadoiiii bosan nak gila.. eh tak gila lagi.. sebab mujur lah ada 
si kecik nih yang membuatkan aku masih rasional dan ada kerja nak dibuat..
anak2 laaa agak bosan sebab selalunya kalau cuti sekolah mmg gi jalan2  
paling koman pun Langkawi..

this coming Friday kami akan gerak ke KL lagi sebab on Sunday ada weeding
di Pahang... kiranya kami ala2 berkonvoi dengan family sebab Tg Karang ke Pahang
pastu kebetulan plak Hn mmg ada training lagi di KL so nanti dia akan jumpa kami jer
kat sana... lepas kenduri kami plan gi Terengganu n Kelantan...
my family pun nak join (inshaaAllah) sebab bersambung cuti Krismas kan...
mama dan adik aku di KL dah amik cuti... horrayyyyy family holiday...

apa eh yang best di Terengganu dan Kelantan????







plz share...


love by
Azlina Majid

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…