Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Alor Star - Arau for a 2 days course

dulu ms kerja d Alor Star everyday ulang alik kuar gelap smp umah pun dah nk gelap.. tp sbb everyday so xderlah rasa sgt penat wpun mmg penat sbnrnya
but










these 2 days ulang alik ke AS for a course alahaiiiii dgn penatnya, dgn mengantuknya.. mmg complete set mujur selamat pergi dan balik...




plan mmg nk stay sana jer sbb they provided room tetapi bila memikirkan only my SIL yg akan tgk2kan the kids terus rs cam i prefer to drive back n forth.. xperlah penat pun... kalau setakat mjaga twin.. rasanya blg lg tp bila bab Afi n Aisyah, BIG NO!!!
nih pun jap lg nk g amik dorg.. smp td terus mandi, solat Asar and now pump kejap...



Selawat dan salam buatmu...

Maulidur Rasul (Arab : kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad . Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin (Dari hadith riwayat Muslim, 8/25), 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi  terakhir yang diutus oleh Allah  Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi . Setiap tahun pada hari itu, umat Islam  di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.Published with Blogger-droid v2.0.8

Jgn Baca!!

semua pun mcm da ada temper masing2 me, hubby and even the kids.. waaa the whole family tgh hotssss!!!!
asal silap skit nk ngamuk, asal salah skit nk tarik muka esp me... hormon apakah?? Ya Allah, aku pohon padamu agar aku menjadi hambaMu yg SABAR
seriously nowadays agak angin dgn en suami punya att just imagine he's a teacher, head warden and a rugby coach for his sch kira semua jawatan pentinglaaaa kan and he's only home for sleep, shower and in between maghrib n Isya' yipppp this is his routine so imagine waktu mn km anak beranak blh sembang or spent time dgn dia...  kalau korang laa mcm mn yer?

Alahan...

kalau dah abahnya ada alahan so anak2 pun pasti dptlaaaa kan...


How should i react to this?

retak seribu tablet Samsung aku...

YES!!! I'm still here

some people were asking me whether or not i'm doing Premium Beautiful biz now and the answer is YES!!!!
am still doing it, sharing the good things about Premium Beautiful and also other products from Hai O... Herba Maharani, Lactolite, Biozone Food Purifier, Garam Buluh and etc (u can just click link on the right side for more info) for me  when i get the benefits of the products i'm using  i'll definitely share it with others... buat apa simpan sorang2 kan









if u want to try u can just contact me will give u a demo for the products u wanted to try.. and a demo is for FREE!!!
set the appointmet, we will set the time and place :-) 019 479 5730 / 013 533 8799 or just email me at
inz8799@yahoo.com

Easy 10 minutes

salam semua... kejap jer dah nak masuk pertengahan Jan 2013 awal2 tahun biasalah mmg agak sibuk di sekolah dan di rumah pun sama kan..  nak set balik semua jadual2 kerja n also anak2 alhamdulillah Afi pun da start sekolah, Aisyah pun dah ok di rumah bs mulai next week balik sekolah lepas twin habis kafa so lewat skit laaa amik Aisyah.
weekends jer sempat masak skrg... kesian gak sbb Hn nak kena kuar g beli nasi bungkus so i've decided to try some easy to prepare dish for the family (mudah2an dpt buat sehabis baik)


nak guna ideas from this book.. and buat adjustment skit2 all the best to me  :-)

I'm going to school too

Afi Arrayyan da mula sekolah tahun nih... saja hantar awal sbb kalau duduk dkt bs dgn Aisyah maunya x sempat bs nk tgk both since Afi agak x suka org lain pegang2 adiknya
the best is to sent him to school Dec aritu ms pendaftaran x mau balik sbb kat tadika ada byk toys inside out... so dia sudah tertarik...
di bawah adalah aksi Afi ms first day sekolah.. alhamdulillah x nangis

Books

dek kerana ketiadaan masa tuk buat story panjang so upload photo sekeping and story seringkas mungkin lah yer.
gambar books yg di beli masa Big Bad Wolf itu hari wallah tahun lepas punya cerita... apaleh buat mmg x sempat nak berblog..

Dah tahun 2013

Salam semua. Amboiii busy sungguh sampai x sempat nak buat entry for many things yg berlaku end if Dec 2012 aritu..Bertambah busy sebab minggu ptama sekolah. Di hari pertama jer dah ada pelawat yg dtg. Its normal mmg pelawat akan dtg tgk samada sekolah mmg jalankn PNP or not on the 1st day. Di tambah plak sbg org yg buat jadual i've to admit mmg sbuk awal2 nih sbb ada yg x kena itu dan ini.. So proses buat jadual mmg berulang kali.. I'm not perfect!! Sekali buat terus ok. Ngajar year 1 and 4 lagi tahun nih.. Year 1 baru jer td dpt modul for transisi. 3 weeks.. AdoiiiNantilah ada time kita update story cuti2 last Dec.
Published with Blogger-droid v2.0.8