Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

Ameera Aisyah

lama jugak tak update kan..
Aisyah will turn 6 in 2 weeks.. adoiii cepat nya.. dah 6 bulan dah...

it means that Aisyah dah boleh makan solid food hehe.. alhamdulillah sampai ke harini Aisyah masih lagi bfeed dah da amik formula... takpelah wpun mmg aku nak sangat fully bf so next step dalam timeline Aisyah is makan...






 ada bantuan nih senang laa skit nak varietykan makanan Aisyah excited and hopefully dapat buat yang terbaik..




right now Aisyah dah boleh meniarap dengan jayanya pantang diletakkan di bawah mesti bergolek2 laaa pastu dah pandai carik orang.. kalau dipanggil namanya berat last check which is last Tuesday adalah 6kg alhamdulillah hampir 2x berat dilahirkan..
yang penting Aisyah sihat, aktif dan suka ketawa...
love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

i feel bad....

harini di fb aku dan kawan2 sekolah terpapar status berkenaan pemergian seorang sahabat... bila baca pasal status tuh aku jadi blur sangat we used to be at the same school..  i might know her... or maybe she is closed to me back then tapi ...  ntah laaa aku tak ingat sangat siapa dia sebenarnya... puas belek gambar2 di fb kepunyaan arwah dengan harapan dapat recall siapa dia...  huhu.. i fell bad... 
rasa teruk sebab tak ingat rakan2 lama...  bertambah rasa sebab mungkin ada tidak aku bersalah pada nya... Ya Allah kalau hambaMu itu bersalah pada ku  aku ampunkan segala dosanya Ya Allah, aku halalkan segalanya.. tapi bagaimana kalau aku ada salah padanya...
arwah meninggalkan seorang anak kecil.. sedihnya bila mengenangkan mungkin si kecil akan bertanya di mana ibunya bagaimana kalau dia mencari ibunya sekarang.. ya Allah aku jadi takut... aku takut ...
tapi mati itu pasti kan.. cuma kita tidak tahu bila...

aku pohon pada yang membaca blog nih sedekahkan lah surah al fatihah pada arwa…

Bukit Fraser.

alhamdulillah da selamat balik ke Kulim.. sampai around 12am last nite.. mmg agak penat sebab earlier we went to KLCC  then lepas maghrib terus cargasss my dad ajak balik...
just to share our family holiday kali nih.. this time we choose to be at Bukit Fraser.. since mom n dad last sekali pergi sini adalah sekitar 30 tahun yang lalu... hehe yer dah sama usia dengan aku...  masih ingat lagi ada gambar masa kami kecik mama n abah bawak gi sana
my hubby tak join cuti2 kalinih sebab dia ada
big tournament rugby di Bangkok
so the whole week centralized training di KL before off to Bangkok
so me n kids follow my parents laaa ke Bukit Fraser

mujur jugak pernah sampai sini last 2 years kot.. masa Hn konvo di UPSI dulu
so boleh laaa bagitau abah jalan mana nak ikut..
sebab jalan dia agak senang..
cuma bila nak naik tuh agak licin so please my advice BE CAREFULL

nak citer sikit sebab aritu masa on the way naik..
kami nampak ada sebiji Avanza nih nyaris terhumban dalam gaung..
mujur laaaa keret…

Saturday...

salam semua... waaa dah lama tak berblog menggunakan laptop kesayangan nih selalu dok guna tablet or my SW je... so arini dapat peluang guna laptop seronok sikit menaip...  yerlah mengasah balik skill menaip yang ada sejak amik kursus Pengurusan Pejabat suatu ketika dulu.. ewahhhh
hmm Aisyah dan Afi sedang bergolek2 di atas carpet bulu umah tok aka my mother laaa boleh laaa maknya membuat kerja2 lain sekejap.. sebelum Aisyah minta di dukung
well just want to paste some pictures here








love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

SUPRISE!!!

it was a good one by Hn actually..
well just for the record.. sejak dua menjak nih  mmg agak emo dn kesibukan Hn.. his been so busy smp aku rasa cam dilupakan  dia pun punya sibuk cam ala2 kuar masuk hotel jer umah nih.. huhu sedey ok...  wpun aku tau dia x kemana pun... dok training bebudak rugby kat padang tapi sgtlah terasa tau...
well nak dijadikan cerita last friday.... mmg aku balik lmbt skit sbb Sabtu kan Mesy PIBG so ada kerja nak kena siapkan... 
da inform kata akan balik lmbt dan beli mknan siap2 lgpun Afi masih d sekolah.. so xderlah risau sgt so balik smp umah mmg Hn xdak laaa sbb solat Jumaat kan.. letak beg then terus masuk bilik..  pelik sbb Hn padang aircond n lampu bilik.. then terus pandang atas katil... huwaaaa nak nangis rasa... speechless!!! Ya Allah he surely is full of suprise... i love the rose, the note and of coz the white box...
never dreamt of having an iphone... and this was definitely a SHOCK!!!!!