Skip to main content

Bukit Fraser.



alhamdulillah da selamat balik ke Kulim.. sampai around 12am last nite..
mmg agak penat sebab earlier we went to KLCC 
then lepas maghrib terus cargasss my dad ajak balik...

just to share our family holiday kali nih..
this time we choose to be at Bukit Fraser.. since mom n dad last sekali pergi sini adalah
sekitar 30 tahun yang lalu... hehe yer dah sama usia dengan aku... 
masih ingat lagi ada gambar masa kami kecik mama n abah bawak gi sana

my hubby tak join cuti2 kalinih sebab dia ada
big tournament rugby di Bangkok
so the whole week centralized training di KL before off to Bangkok
so me n kids follow my parents laaa ke Bukit Fraser

mujur jugak pernah sampai sini last 2 years kot.. masa Hn konvo di UPSI dulu
so boleh laaa bagitau abah jalan mana nak ikut..
sebab jalan dia agak senang..
cuma bila nak naik tuh agak licin so please my advice BE CAREFULL

nak citer sikit sebab aritu masa on the way naik..
kami nampak ada sebiji Avanza nih nyaris terhumban dalam gaung..
mujur laaaa kereta tuh terlanggar pokok yang betul2 menghalang dia dari jatuh
ke dalam gaung tuh..
Nauzubillah tak dapat aku bayangkan kalau tadak pokok tuh..
mmg tengok muka anak2 dan mak dorang pucat n for sure trauma kan..
ya Allah mujurlah perjalanan kami sekeluarga n jugak keluarga adik aku selamat


kami menginap di Silverpark apartment.. apartment nih adik ipar yang book
tq Nurul... sebab settlekan tempat tido awal2..
orang boleh tahan ramai laaa...
not sure plak kalau just naik n nak amik apartment boleh dapat ke idak sebab
yerlah public holiday kan..



masa nih mmg baru jer masuk dalam rumah..
fuhhhh kabus dah ala2 tebal gak masa nih


around 630pm lebih kurang laaa rombongan adik aku plak sampai dari Puncak Alam
hehe.. dorang lambat sebab byk urusan yg nak disettlekan..
takper janji selamat...
sampai jer duduk kejap my dear SIL Nurul terus masuk dapur siapkan dinner
yeayy she made steamboat...
(kenapa steamboat sinomin nooo dengan tempat sejuk???)

lepas da makan malam... my parents and all decided nak gi jalan2 kat park bawah
i stayed in sebab Aisyah da selesema pulak... so takpelah kasi dia rehat dulu
sebab taknak terus bawak dia keluar sejuk2...




next morning... lepas breakfast we decided to take a walk around the place..
sejuk sangat.. huhu sian pulak dekat twin sebab tak bawak dorang punya
baju sejuk... mujur mama ada bawak extra so dorang pakai laaa
hehehe...





mujur bawak wrap so mmg Aisyah dalam wrap jer lah
selesa sikit kan.. sebab kalau letak dalam stroller mau sejuk dia nanti...
lagipun not worth it laaa kalau bawak stroller sebab Fraser Hill nih bukan macam Cameron Hland
banyak tempat2 boleh shopping n lawat...

kami naik kereta pusing2 tengok Smoke House, then adik aku gi tengok
Air Terjun Jeriau (betul ke idak eh) pastu kami gi tengok lake then hujan turun
so balik laa semula ke rumah...



sampai rumah semua siap2 mandi dan pack barang2..
then adik2 aku buatkan maggi
lunch terus pastu check out...



ini gambar budak2 tengah mandi di apartment my dad
mmg di tunggu2 laaa nak datang ke umah tok wan sebab boleh mandi pool


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…