Skip to main content

Bukit Fraser.



alhamdulillah da selamat balik ke Kulim.. sampai around 12am last nite..
mmg agak penat sebab earlier we went to KLCC 
then lepas maghrib terus cargasss my dad ajak balik...

just to share our family holiday kali nih..
this time we choose to be at Bukit Fraser.. since mom n dad last sekali pergi sini adalah
sekitar 30 tahun yang lalu... hehe yer dah sama usia dengan aku... 
masih ingat lagi ada gambar masa kami kecik mama n abah bawak gi sana

my hubby tak join cuti2 kalinih sebab dia ada
big tournament rugby di Bangkok
so the whole week centralized training di KL before off to Bangkok
so me n kids follow my parents laaa ke Bukit Fraser

mujur jugak pernah sampai sini last 2 years kot.. masa Hn konvo di UPSI dulu
so boleh laaa bagitau abah jalan mana nak ikut..
sebab jalan dia agak senang..
cuma bila nak naik tuh agak licin so please my advice BE CAREFULL

nak citer sikit sebab aritu masa on the way naik..
kami nampak ada sebiji Avanza nih nyaris terhumban dalam gaung..
mujur laaaa kereta tuh terlanggar pokok yang betul2 menghalang dia dari jatuh
ke dalam gaung tuh..
Nauzubillah tak dapat aku bayangkan kalau tadak pokok tuh..
mmg tengok muka anak2 dan mak dorang pucat n for sure trauma kan..
ya Allah mujurlah perjalanan kami sekeluarga n jugak keluarga adik aku selamat


kami menginap di Silverpark apartment.. apartment nih adik ipar yang book
tq Nurul... sebab settlekan tempat tido awal2..
orang boleh tahan ramai laaa...
not sure plak kalau just naik n nak amik apartment boleh dapat ke idak sebab
yerlah public holiday kan..



masa nih mmg baru jer masuk dalam rumah..
fuhhhh kabus dah ala2 tebal gak masa nih


around 630pm lebih kurang laaa rombongan adik aku plak sampai dari Puncak Alam
hehe.. dorang lambat sebab byk urusan yg nak disettlekan..
takper janji selamat...
sampai jer duduk kejap my dear SIL Nurul terus masuk dapur siapkan dinner
yeayy she made steamboat...
(kenapa steamboat sinomin nooo dengan tempat sejuk???)

lepas da makan malam... my parents and all decided nak gi jalan2 kat park bawah
i stayed in sebab Aisyah da selesema pulak... so takpelah kasi dia rehat dulu
sebab taknak terus bawak dia keluar sejuk2...




next morning... lepas breakfast we decided to take a walk around the place..
sejuk sangat.. huhu sian pulak dekat twin sebab tak bawak dorang punya
baju sejuk... mujur mama ada bawak extra so dorang pakai laaa
hehehe...





mujur bawak wrap so mmg Aisyah dalam wrap jer lah
selesa sikit kan.. sebab kalau letak dalam stroller mau sejuk dia nanti...
lagipun not worth it laaa kalau bawak stroller sebab Fraser Hill nih bukan macam Cameron Hland
banyak tempat2 boleh shopping n lawat...

kami naik kereta pusing2 tengok Smoke House, then adik aku gi tengok
Air Terjun Jeriau (betul ke idak eh) pastu kami gi tengok lake then hujan turun
so balik laa semula ke rumah...



sampai rumah semua siap2 mandi dan pack barang2..
then adik2 aku buatkan maggi
lunch terus pastu check out...



ini gambar budak2 tengah mandi di apartment my dad
mmg di tunggu2 laaa nak datang ke umah tok wan sebab boleh mandi pool


love by
Azlina Majid
inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata