Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

My baby girl

salam semua.... waaa dah lama tak berblog menggunakan laptop iena yang satu nih.. hehe... all this while mmg update guna Iphone jer...
thanks to technology.. semuanya dah mudah sekarang... guna hp pun boleh update blog.. tapi tak berapa best laa sebab saiz keyboardnya kan halus mulus nak dibandingkan dengan saiz jari yang agak chubby nih
so this one alkisahnya kita buat gini upload gambar guna hp then update story pakai laptop haha.. janji ada pic n story kan.


my baby girl yang dah pun 8 bulan now.. kejap jer kan..  she is a very active lil girl lepas2 demam campak hari tuh... dia asyik nak berdiri jer... pantang diletakkan di bawah terus jer nak cari either dinding or sofa nak bangun berdiri.. mmg kena bagi extra attention laaa



dalam dok tengok pun ada jugak masanya jatuh tergolek.. hehe.. takpelah anak itu maknanya kamu belajar.. tahu kalau jatuh sakit yer.. haa dlm gambar nih yang botol kuning tuh botol abangnya.. hmm mmg Afi still guna botol minum susu... bukan taknak stop botol …

Kain raya

last Monday.. projek kami laki bini mencari kain utk raya n kenduri adik iparku in shaa Allah lepas raya ke 6 adik iparku akan jadi isteri orang.. hehe tahniah kak Ayu..
so mmg dah cakap kat MIL yang kami akan pilih jer lah kaler apa pun  tuk raya kalinih sebab mak mesti sibuk nk prepare for the wedding..

so off we go to Sungai Petani for shopping.. hehe sebenarnya we had our date di Penang before that.. ala setahun sekali jer dpat kuar together2...  kalau nak bawak semua ahli keluarga mmg almost every holiday gi jalan2 (tapi cuti kalinih jer tak bawak dorang sebab abahnya x cuti sama)


kalau sebelum2 nih asyik ke Jakel.. so this time kami pilih Gulatis pulak.. hmm kalau korang tanya iena mana best, kedai mana ok, kain mana best.. sorry i dont have the answer... iena bab beli kain senang jer.. tengok kaler cantik, berkenan and sesuai dengan budget then go ahead..
lagi satu iena tak berapa envy kain mahal2 nih.. sebab once jadi baju nanti iena nih mmg lasak sikit pakai pastu kat sekola…

Bib

Cute kan... But its true. There are times when i wish not to be disturb tapi apakan daya... I will try and do my best.


Happy School Holiday .... For kids jer laaa for teachers, tiada istilah cuti sebab kerja yg perlu dibuat adalah bertimbun.

Me and my Canon

On Teachers' Day











Hmm

Ada yg ckp nampak berisi,
Ada yg ckp mcm xdak anak lagi...

Huhu nak amik yg mana tah



Good things

Akan berkusus lagi...

Kalinih in shaa Allah di Langkawi pulak. Sambungan LINUS 2.0 pulak... Honestnya a bit nervous sbb guru2 yg akan attend mostly guru2 yg dah lama mengajar so ilmu dorg mmg lebih dr iena...

Tp amanah yg diberi perlu disampaikan sebaik mungkin... Hopefully will manage.. As far as i know, ada gak yg merasakan kursus ini menganggu perjalanan tugas memandangkan dateline pelaksanaan LINUS 2.0 adalah pada 27/5... Dan kami ambil masa 4 hari utk kursus pendedahan.. Perancangan ini bukan iena yg buat kerana kami juga 'yang menurut perintah'...

I prefer going to courses to gain knowledge drpd pergi sekadar bwk bdn menjadi pendengar dan balik ke sekolah benda tuh x berjalan... Thats why rasanya kalinih maybe kami akan bykkan hands on... Yerlah kdg2 di sekolah guru mengeluh x punya masa utk sediakan bahan bantu mengajar, so hopefully masa yg ada nih dpt dimanfaatkan sebaiknya...

Ok. Hn pun xdak sbb pergi bwk budak rugby ke Penang.. Ahad baru balik dan Ahad iena dah nak…

I think

Peaceful...

Selamat memangkah

Semua pun dah bergerak balik ke destinasi masing2. Apapun yg bakal berlaku esok semoga ianya dpt menjamin masa depan yang baik. Be good ok..