Skip to main content

Kain raya


last Monday.. projek kami laki bini
mencari kain utk raya n kenduri adik iparku
in shaa Allah lepas raya ke 6 adik iparku akan jadi isteri orang.. hehe
tahniah kak Ayu..

so mmg dah cakap kat MIL yang kami akan pilih jer lah kaler apa pun 
tuk raya kalinih sebab mak mesti sibuk nk prepare for the wedding..


so off we go to Sungai Petani for shopping..
hehe sebenarnya we had our date di Penang before that..
ala setahun sekali jer dpat kuar together2... 
kalau nak bawak semua ahli keluarga mmg almost every holiday gi jalan2
(tapi cuti kalinih jer tak bawak dorang sebab abahnya x cuti sama)



kalau sebelum2 nih asyik ke Jakel.. so this time kami pilih Gulatis pulak..
hmm kalau korang tanya iena mana best, kedai mana ok, kain mana best..
sorry i dont have the answer... iena bab beli kain senang jer..
tengok kaler cantik, berkenan and sesuai dengan budget then go ahead..

lagi satu iena tak berapa envy kain mahal2 nih..
sebab once jadi baju nanti iena nih mmg lasak sikit pakai pastu kat sekolah pulak kan..
kang sangkut sana nih.. wooooo sangat tak best bila itu berlaku..

eh back to the topic... so tahun ni kaler grey seperti di atas..
huhu actualy i want black n gold tapi sebab kain yg nak tuh dah abis so amik grey
alih2 rupanya dah pernah last 2 years kot kaler grey juga.. tapi tak kisahlaaa..


utk kenduri corak batik... lupa nak snap kaler kain dia..
dah pass to all 
and da siap sampai kat tangan tailor



macam manalah nak kuruskan lagi peha tuh..
hmmm



payment 60:40...
hehe...
takperlah utk anak2 dan ahli keluarga.. duit boleh cari..
tapi kegembiraan pada wajah mereka di saat kita hadiahkan sesuatu
adalah priceless..




this year, from Gulati's


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…