Skip to main content

Kain raya


last Monday.. projek kami laki bini
mencari kain utk raya n kenduri adik iparku
in shaa Allah lepas raya ke 6 adik iparku akan jadi isteri orang.. hehe
tahniah kak Ayu..

so mmg dah cakap kat MIL yang kami akan pilih jer lah kaler apa pun 
tuk raya kalinih sebab mak mesti sibuk nk prepare for the wedding..


so off we go to Sungai Petani for shopping..
hehe sebenarnya we had our date di Penang before that..
ala setahun sekali jer dpat kuar together2... 
kalau nak bawak semua ahli keluarga mmg almost every holiday gi jalan2
(tapi cuti kalinih jer tak bawak dorang sebab abahnya x cuti sama)



kalau sebelum2 nih asyik ke Jakel.. so this time kami pilih Gulatis pulak..
hmm kalau korang tanya iena mana best, kedai mana ok, kain mana best..
sorry i dont have the answer... iena bab beli kain senang jer..
tengok kaler cantik, berkenan and sesuai dengan budget then go ahead..

lagi satu iena tak berapa envy kain mahal2 nih..
sebab once jadi baju nanti iena nih mmg lasak sikit pakai pastu kat sekolah pulak kan..
kang sangkut sana nih.. wooooo sangat tak best bila itu berlaku..

eh back to the topic... so tahun ni kaler grey seperti di atas..
huhu actualy i want black n gold tapi sebab kain yg nak tuh dah abis so amik grey
alih2 rupanya dah pernah last 2 years kot kaler grey juga.. tapi tak kisahlaaa..


utk kenduri corak batik... lupa nak snap kaler kain dia..
dah pass to all 
and da siap sampai kat tangan tailor



macam manalah nak kuruskan lagi peha tuh..
hmmm



payment 60:40...
hehe...
takperlah utk anak2 dan ahli keluarga.. duit boleh cari..
tapi kegembiraan pada wajah mereka di saat kita hadiahkan sesuatu
adalah priceless..




this year, from Gulati's


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…