Skip to main content

Kain raya


last Monday.. projek kami laki bini
mencari kain utk raya n kenduri adik iparku
in shaa Allah lepas raya ke 6 adik iparku akan jadi isteri orang.. hehe
tahniah kak Ayu..

so mmg dah cakap kat MIL yang kami akan pilih jer lah kaler apa pun 
tuk raya kalinih sebab mak mesti sibuk nk prepare for the wedding..


so off we go to Sungai Petani for shopping..
hehe sebenarnya we had our date di Penang before that..
ala setahun sekali jer dpat kuar together2... 
kalau nak bawak semua ahli keluarga mmg almost every holiday gi jalan2
(tapi cuti kalinih jer tak bawak dorang sebab abahnya x cuti sama)



kalau sebelum2 nih asyik ke Jakel.. so this time kami pilih Gulatis pulak..
hmm kalau korang tanya iena mana best, kedai mana ok, kain mana best..
sorry i dont have the answer... iena bab beli kain senang jer..
tengok kaler cantik, berkenan and sesuai dengan budget then go ahead..

lagi satu iena tak berapa envy kain mahal2 nih..
sebab once jadi baju nanti iena nih mmg lasak sikit pakai pastu kat sekolah pulak kan..
kang sangkut sana nih.. wooooo sangat tak best bila itu berlaku..

eh back to the topic... so tahun ni kaler grey seperti di atas..
huhu actualy i want black n gold tapi sebab kain yg nak tuh dah abis so amik grey
alih2 rupanya dah pernah last 2 years kot kaler grey juga.. tapi tak kisahlaaa..


utk kenduri corak batik... lupa nak snap kaler kain dia..
dah pass to all 
and da siap sampai kat tangan tailor



macam manalah nak kuruskan lagi peha tuh..
hmmm



payment 60:40...
hehe...
takperlah utk anak2 dan ahli keluarga.. duit boleh cari..
tapi kegembiraan pada wajah mereka di saat kita hadiahkan sesuatu
adalah priceless..




this year, from Gulati's


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...