Skip to main content

My baby girl



salam semua....
waaa dah lama tak berblog menggunakan laptop iena yang satu nih..
hehe... all this while mmg update guna Iphone jer...

thanks to technology.. semuanya dah mudah sekarang...
guna hp pun boleh update blog.. tapi tak berapa best laa sebab saiz keyboardnya kan
halus mulus nak dibandingkan dengan saiz jari yang agak chubby nih

so this one alkisahnya kita buat gini
upload gambar guna hp then update story pakai laptop
haha.. janji ada pic n story kan.



my baby girl yang dah pun 8 bulan now..
kejap jer kan.. 
she is a very active lil girl
lepas2 demam campak hari tuh... dia asyik nak berdiri jer...
pantang diletakkan di bawah terus jer nak cari either dinding or sofa
nak bangun berdiri..
mmg kena bagi extra attention laaa




dalam dok tengok pun ada jugak masanya jatuh tergolek..
hehe..
takpelah anak itu maknanya kamu belajar.. tahu kalau jatuh sakit yer..
haa dlm gambar nih yang botol kuning tuh botol abangnya..
hmm mmg Afi still guna botol minum susu... bukan taknak stop botol
tapi sebab pengalaman masa dengan twin dulu iena stopkan dorang botol
terus susu pun tak mau minum.. so agak ralat di situ.. now biarlah selagi dia nak minum susu
selagi tu iena bagi cuma kadang2 mmg train jugak minum dlam cawan
esp at school dia mmg minum dalam cawan, cikgu tak bagi bwk botol


In shaa Allah this Saturday 1st June abangnya dah 4 tahun..
Aisyah pulak next jab will be on her 1st birthday..
so far berat dia 7.5kg.. yup maybe agak small tapi alhamdulillah
perkembangan dia semua ok... 

as for now dah start makan (of coz le kan) 
tried bagi bubur nasi (blend), ayam, sayur, nestum, buah and air masak dah start minum


hmm apa lagi eh??
itu jerlah dulu.. nanti kang kita update lagi...
 

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…