Skip to main content

My baby girl



salam semua....
waaa dah lama tak berblog menggunakan laptop iena yang satu nih..
hehe... all this while mmg update guna Iphone jer...

thanks to technology.. semuanya dah mudah sekarang...
guna hp pun boleh update blog.. tapi tak berapa best laa sebab saiz keyboardnya kan
halus mulus nak dibandingkan dengan saiz jari yang agak chubby nih

so this one alkisahnya kita buat gini
upload gambar guna hp then update story pakai laptop
haha.. janji ada pic n story kan.



my baby girl yang dah pun 8 bulan now..
kejap jer kan.. 
she is a very active lil girl
lepas2 demam campak hari tuh... dia asyik nak berdiri jer...
pantang diletakkan di bawah terus jer nak cari either dinding or sofa
nak bangun berdiri..
mmg kena bagi extra attention laaa




dalam dok tengok pun ada jugak masanya jatuh tergolek..
hehe..
takpelah anak itu maknanya kamu belajar.. tahu kalau jatuh sakit yer..
haa dlm gambar nih yang botol kuning tuh botol abangnya..
hmm mmg Afi still guna botol minum susu... bukan taknak stop botol
tapi sebab pengalaman masa dengan twin dulu iena stopkan dorang botol
terus susu pun tak mau minum.. so agak ralat di situ.. now biarlah selagi dia nak minum susu
selagi tu iena bagi cuma kadang2 mmg train jugak minum dlam cawan
esp at school dia mmg minum dalam cawan, cikgu tak bagi bwk botol


In shaa Allah this Saturday 1st June abangnya dah 4 tahun..
Aisyah pulak next jab will be on her 1st birthday..
so far berat dia 7.5kg.. yup maybe agak small tapi alhamdulillah
perkembangan dia semua ok... 

as for now dah start makan (of coz le kan) 
tried bagi bubur nasi (blend), ayam, sayur, nestum, buah and air masak dah start minum


hmm apa lagi eh??
itu jerlah dulu.. nanti kang kita update lagi...
 

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...