Skip to main content

My baby girl



salam semua....
waaa dah lama tak berblog menggunakan laptop iena yang satu nih..
hehe... all this while mmg update guna Iphone jer...

thanks to technology.. semuanya dah mudah sekarang...
guna hp pun boleh update blog.. tapi tak berapa best laa sebab saiz keyboardnya kan
halus mulus nak dibandingkan dengan saiz jari yang agak chubby nih

so this one alkisahnya kita buat gini
upload gambar guna hp then update story pakai laptop
haha.. janji ada pic n story kan.



my baby girl yang dah pun 8 bulan now..
kejap jer kan.. 
she is a very active lil girl
lepas2 demam campak hari tuh... dia asyik nak berdiri jer...
pantang diletakkan di bawah terus jer nak cari either dinding or sofa
nak bangun berdiri..
mmg kena bagi extra attention laaa




dalam dok tengok pun ada jugak masanya jatuh tergolek..
hehe..
takpelah anak itu maknanya kamu belajar.. tahu kalau jatuh sakit yer..
haa dlm gambar nih yang botol kuning tuh botol abangnya..
hmm mmg Afi still guna botol minum susu... bukan taknak stop botol
tapi sebab pengalaman masa dengan twin dulu iena stopkan dorang botol
terus susu pun tak mau minum.. so agak ralat di situ.. now biarlah selagi dia nak minum susu
selagi tu iena bagi cuma kadang2 mmg train jugak minum dlam cawan
esp at school dia mmg minum dalam cawan, cikgu tak bagi bwk botol


In shaa Allah this Saturday 1st June abangnya dah 4 tahun..
Aisyah pulak next jab will be on her 1st birthday..
so far berat dia 7.5kg.. yup maybe agak small tapi alhamdulillah
perkembangan dia semua ok... 

as for now dah start makan (of coz le kan) 
tried bagi bubur nasi (blend), ayam, sayur, nestum, buah and air masak dah start minum


hmm apa lagi eh??
itu jerlah dulu.. nanti kang kita update lagi...
 

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…