Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

my son

salam semua...

hmm my son said i'm KEDEKUT sebab tak bagi dia main my tab.. adoilaaa anak..
cukup2laaa xkan sepanjang hari nak pegang tab jer.. byk benda lain yg boleh dibuat.. i want to play and learn not only from the tablet..



Light and Easy

Share ideas on home decor and its just a DIY. 

shoes keeper from plastic bottle.. pasni beli jus dlm botol tu, botolnya jg dibuang tp buat tmpt simpan kasut


tempat simpan aksesori nih pun semuanya dr bahan2 terpakai yg guna botol th cantik tp kalau nak amik gelang cam susah pulak



tangga yg diubahsuai jd shelves nih pun cantik...


Jom bersukan

salam semua.. mcam mana negeri2 yang berjerebu.. dah ok ker?? hopefully semua dah selamat dan yg tak berapa nak sihat tuh cepat2 laaa pi cari ubat yer
alhamdulillah kami di Perlis masih sihat lagi kondisi udaranya dan dek kerana itu minggu ini adalah minggu Kejohanan Balapan dan Padang peringkat sekolah..
sepanjang 5 tahun di sekolah inilah tahun pertama iena betul2 join sukan sekolah.. selalunya time sukan mesti kena gi kursus sampai kalinih pun siap dah  bertanya beberapa orang kawan 'takdak kursus ka tahun nih, selalunya tak pernah ada waktu sukan' hehe... apa leh buat... 
tapi tadi da selamat bertugas sebagai penjaga masa hehe.. petang nih pun ada lagi acara saringan...


akhirnya kami ada khemah sukan sendiri sebelum2 nih mmg dok pinjam laa dengan sekolah2 lain.. tapi alhamdulillah ada rezeki dari projek sewaan dewan sekolah dan sebagainya inilah hasilnya.. memang semua dok tunggu lama dah haritu plan nak buat khemah yang permanent kat situ dengan duit kutipan wakaf tapi t…

Sejak kebelakangan ini...... Kursus

salam semua.. amboiii aihhhh sejak Mei sampai sekarang asyik laaa berkursus Penang > Langkawi > Penang > Perlis..  huhu mmg back to back..
perasaan... mmg best tapi kadang tuh rasa jugak penat dan ralat sebab asyik tinggalkan anak n kerja2 di sekolah.. but i have too because of the knowledge and trust yang diberikan...
alhamdulillah i love doing it... well semua benda ada pro and cons nya kan.. so lets just look at it as a good way to build up the good things in me..
 Penang - utk bantu unit ICT (murnikan) modul KAP




Alor Star - Program dengan PINTAR Foundation 




Penang - Jurulatih Utama Program LINUS 2.0






Penang - Pemantapan PBS untuk S/U sekolah rendah Perlis



Langkawi - Pendedahan LINUS 2.0 Guru2 Negeri Perlis
and 
the latest is from yesterday to Sunday




Kursus Pendedahan KSSR English Year 4


hmmm...  yolah takdelah banyak mana pun.. tapi kekerapannya agak tinggi hehe.. takpelah tumpang muda  in shaa Allah.. all the best to me and semoga segala ilmu yang dapat nih akan digunaka…

Its here again...

this month only.. cash rebate is back for the following products..
Premium Beautiful - RM150 Biozone Food Purifier - RM120 Bio Aura - RM200 Bio Velocity Sleep Mate - RM120

sesuai sangatlah dengan nak raya dah nih (choppp puasa dulu yer) tapi mmg berbaloiiiii so kalau nak please grab your now..
In shaa Allah result mmg ada dont worry.. kalau nak berbeza pun cepat dan lambat alhamdulillah so far yg paling senang nak turun kalau kita amalkan pemakanan yang sihat dan workout.. lagi cepat turun..
- suka jer bila orang kata ada body figure, well i should thanks PB for that wpun maybe the kgs susah jugak nak gerak tapi bila ada cutting tampak lebih yakin... alhamdulillah..
so sapa nak grab cash rebate nih.. boleh buat tindakan cepat sebab until 30 June jer... 


shared by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 019 479 5730

DIY = Do It Yourself

nak share this
45 BEST Home Organizational & Household Tips Tricks & Tutorials






i like this one... kalau boleh buat di sekolah.. mesti jadi tempat lepak budak2 conteng2, lukis2.. nice kan..

love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 9 479 5730

Dad

A dad is someone who
wants to catch you before you fall
but instead picks you up,
brushes you off,
and lets you try again. 

A dad is someone who
wants to keep you from making mistakes
but instead lets you find your own way,
even though his heart breaks in silence
when you get hurt. 

A dad is someone who
holds you when you cry,
scolds you when you break the rules,
shines with pride when you succeed,
and has faith in you even when you fail...

I love u dad.. 

Plan naik bukit....

hehehe.. kan semalam kata nak pi naik bukit.. alkisahnya.. bgn mmg awal dah.. tapi pas jer solat subuh sambung tido lepas susukan Aisyah.. so in the end hanya Annisa dan paksunya saja yang pergi

yg best tuh Afi bangun tido terus tanya bila nak naik bukit yolahhh dia pun mmg excited jugak nak naik tapi dah boleh bayang kalau dia ikut maunya sekerat jalan jer naik pastu dia gaduh tak larat pastu jenuh laaa kami nak kena angkat.. hahaha.. tau sangat dah anak mama yang sorang tuh..
so we all lepak2 di rumah jer...

and owh remember i dok bising2 kat fb pasal my external hd yang tak boleh nak guna tuh hehe.. am a very happy lady now.. sebabnya.. i manage to solve the problem ................. akhirnya dengan bantuan my lil bro andddddd    
MR GOOGLE

veryyyy happyyy x susah pun... 

...............................................................................
ok nak share sikit pasal kek EMCC yang memang betul2 HOT sekarang di FB kalau korang belum rasa... i rekemen korang pi lah cari... ke…

Balik kampung

Yesterday balik Kulim dgn adik. He drive alone all the way to Perlis  sbb kakaknya x sanggup nak duduk di rumah dek kerana masalah air di Perlis..  Adoiii sian adikku.. Dia smp around 7 something, then iena kemas2 baju (main campak jer sbnrnya)...  Pastu terus off we go..
Smp around 10 then anak2 semua masuk tdo, iena smbg sembang2 dgn mama..  Aisyah mmg tdo sepjg jln so bila smp dia bangun plak.. 
Today plak bwk anak2 jln ke Megamall Sbrg Prai..  Saja jalan2 sini plak wpun xdak mende pun nak cari...  Just bought a new cover for my Samsung tab pastu  my dad smp masa km dekat Men's dept.. 
We deviced to move on to Pantai Bersih...  Haha Afi masa smp nmpk pantai terus ingat nak mandi.. Ayooo mana blh..   Monyok laaa kejap, pastu nampak ada gerai jual toys terus happy...  Nak beli bubble gun tp iena x bg sbb dah ada sblm nih, so he choose this


Dia sgtlaaa suka dgn benda alah nih.. Oklah...  Jln2 dgn mama sbb ada uptown kat situ.. Xderlah byk mana pun gerainya tp blhlaaa...  Belikan …

Penang with family

Salam semua.. Hows ur holiday?? Kami baru dpt bercuti sekeluarga start jumaat lepas...  Hmm nak g jalan2 x blh sbb Hn cuti x sama dengan kami..  Plus he is sooooo busy with his rugby team.. Every weekend mmg ada game  dgn team2 lain, preparation for SUKMA katanya..
So last friday kami ke Penang, itupun sbb dah janji dgn kids nak p beach..
We actually tried to change it to Cameron Highland but dorg xnak, nak g beach jugak..

We manage to get a room at Naza Tallya, Tg Bungah..
k hotel nih sbb ada pool and access to beach. Arrived at 3pm, checked in then off to lunch
kt Tesco nearby.. Pas dah kenyang ingat nak jalan2 kat Gurney tp yaaa ampunnnn
punya banyak kereta kat area situ so patah balik ke Batu Feringghi.
Nak mandi pantai kan. Urghhhhh i dont like. I love beaches tp x suka bila mandi,
siap pasir2 lekat kat badan baju semua. Huhu

The kids and hubby jerlah yg mandi.. Tu pun dlm 30 mins jer sbb public toilet
close at 645pm.. Apakah?? So sbb xnak lambat sgt nanti ramai org masuk
 toile…

6th June

just want to  wish u  a very 


I LOVE YOU



I'm so lucky to be blessed with a man like you in my life.  Work may let me down, but I know that when I come home,  you are always there to pull me up.


May every path be smooth for you,
May every corner bring you happy surprises,
May every day put a smile on your face,
May every friend bring you price and joy,
May you get whatever you always wished for,
And may you never forget Me!



We fight, we make up,
We share secrets over a coffee cup.
Sometimes you're my friend, sometimes a guide,
You are the person in whom I take pride.
May you get the best of everything in life!

the best gift ever right...
Happy Birthday, dear husband. May you always fly high in life and touch all your dreams. 


Lots of love, Your Wife

ini jerlah

salam semua.. hehe masih adakah lagi yang membaca blog iena nih.. kalau ada thanks yer.. and maaflaaa sejak dua menjak ni mcm da jarang update kan.. hope korang maafkan..
yup setelah sekian lamanya  tetiba jer kan blog berubah wajah..  saja laaa rerajin pulak sesambil bersahur so layan godek2 blog.. takdelah major sangat pun tapi sebab macam dah agak lama tak berubah kan..
how is it?? ok tak??



plain jer.. lagipun laptop baru format so banyak editing software yg belum install jadinya tak banyak benda yang boleh buat... hmm keyboard nih pun dah buat hal..  lama dah nih.. since 2007 kalau orang lain sure dah amik yg baru... tapi iena syang laaaa






love by Azlina Majid inz8799@yahoo.com @ 013 533 8799

Fesyen Tudung Saya

Nowadays pakai tudung ikut mood.. Dan bergantung jugak pada keadaan waktu pagi.  Kalau haritu iena pakai shawl means baby girl still tido  or mmg i hv lots of time (mmg jarang sgttt laaa ada masa waktu pagi).  Tapi kalau pakai instant hijab tuh kiranya Aisyah dah bgn masa tgh bsiap.  Bawal plak ikut kaler baju.. X byk tudung plain color,  so thanks to Aidijuma sbb bawal 204 & 205 dia ada byk color in one..
Hmm gitulah kiranya...