Skip to main content

Balik kampung




Yesterday balik Kulim dgn adik. He drive alone all the way to Perlis 
sbb kakaknya x sanggup nak duduk di rumah dek kerana masalah air di Perlis.. 
Adoiii sian adikku.. Dia smp around 7 something, then iena kemas2 baju (main campak jer sbnrnya)... 
Pastu terus off we go..

Smp around 10 then anak2 semua masuk tdo, iena smbg sembang2 dgn mama.. 
Aisyah mmg tdo sepjg jln so bila smp dia bangun plak.. 

Today plak bwk anak2 jln ke Megamall Sbrg Prai.. 
Saja jalan2 sini plak wpun xdak mende pun nak cari... 
Just bought a new cover for my Samsung tab pastu 
my dad smp masa km dekat Men's dept.. 

We deviced to move on to Pantai Bersih... 
Haha Afi masa smp nmpk pantai terus ingat nak mandi.. Ayooo mana blh..  
Monyok laaa kejap, pastu nampak ada gerai jual toys terus happy... 
Nak beli bubble gun tp iena x bg sbb dah ada sblm nih, so he choose this



Dia sgtlaaa suka dgn benda alah nih.. Oklah... 
Jln2 dgn mama sbb ada uptown kat situ.. Xderlah byk mana pun gerainya tp blhlaaa... 
Belikan twin n Afi baju, then mama beli shawls.. 

Minum kejap tunggu Maghrib, then lepas solat kami gerak ke Sg Dua




Abah nak makan mee udang kat Sg Dua.. Kami ok jer... 
Tp sungguh mengecewakan.. I remembered the last time kami dtg the food was good, 
semua berasa laaa org kata. But today, air kelapa xdak isi, nasi goreng xdak rasa, 
kuah mee cair.. Huhu.. Kecewa... Even dad said the same.. 


Ntahla... Apapun syukurlaa dpt mkn... 
Terus balik lepas tuh sbb esok plan nak naik bukit.. Waaaa!!!

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...