Skip to main content

Balik kampung




Yesterday balik Kulim dgn adik. He drive alone all the way to Perlis 
sbb kakaknya x sanggup nak duduk di rumah dek kerana masalah air di Perlis.. 
Adoiii sian adikku.. Dia smp around 7 something, then iena kemas2 baju (main campak jer sbnrnya)... 
Pastu terus off we go..

Smp around 10 then anak2 semua masuk tdo, iena smbg sembang2 dgn mama.. 
Aisyah mmg tdo sepjg jln so bila smp dia bangun plak.. 

Today plak bwk anak2 jln ke Megamall Sbrg Prai.. 
Saja jalan2 sini plak wpun xdak mende pun nak cari... 
Just bought a new cover for my Samsung tab pastu 
my dad smp masa km dekat Men's dept.. 

We deviced to move on to Pantai Bersih... 
Haha Afi masa smp nmpk pantai terus ingat nak mandi.. Ayooo mana blh..  
Monyok laaa kejap, pastu nampak ada gerai jual toys terus happy... 
Nak beli bubble gun tp iena x bg sbb dah ada sblm nih, so he choose this



Dia sgtlaaa suka dgn benda alah nih.. Oklah... 
Jln2 dgn mama sbb ada uptown kat situ.. Xderlah byk mana pun gerainya tp blhlaaa... 
Belikan twin n Afi baju, then mama beli shawls.. 

Minum kejap tunggu Maghrib, then lepas solat kami gerak ke Sg Dua




Abah nak makan mee udang kat Sg Dua.. Kami ok jer... 
Tp sungguh mengecewakan.. I remembered the last time kami dtg the food was good, 
semua berasa laaa org kata. But today, air kelapa xdak isi, nasi goreng xdak rasa, 
kuah mee cair.. Huhu.. Kecewa... Even dad said the same.. 


Ntahla... Apapun syukurlaa dpt mkn... 
Terus balik lepas tuh sbb esok plan nak naik bukit.. Waaaa!!!

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…