Skip to main content

Penang with family








Salam semua.. Hows ur holiday?? Kami baru dpt bercuti sekeluarga start jumaat lepas... 
Hmm nak g jalan2 x blh sbb Hn cuti x sama dengan kami.. 
Plus he is sooooo busy with his rugby team.. Every weekend mmg ada game 
dgn team2 lain, preparation for SUKMA katanya..

So last friday kami ke Penang, itupun sbb dah janji dgn kids nak p beach..
We actually tried to change it to Cameron Highland but dorg xnak, nak g beach jugak..


We manage to get a room at Naza Tallya, Tg Bungah..
k hotel nih sbb ada pool and access to beach. Arrived at 3pm, checked in then off to lunch
kt Tesco nearby.. Pas dah kenyang ingat nak jalan2 kat Gurney tp yaaa ampunnnn
punya banyak kereta kat area situ so patah balik ke Batu Feringghi.
Nak mandi pantai kan. Urghhhhh i dont like. I love beaches tp x suka bila mandi,
siap pasir2 lekat kat badan baju semua. Huhu


The kids and hubby jerlah yg mandi.. Tu pun dlm 30 mins jer sbb public toilet
close at 645pm.. Apakah?? So sbb xnak lambat sgt nanti ramai org masuk
 toilet utk shower and everything so around 620pm da minta semua naik..

Malam tuh jalan dekat Uptown (night market) Batu Feringghi...
Blh jalan dlm 10-20mins jer sbb Afi and Aisyah dah mula meragam.
Hajat di hati nak jalan lama2 x kesampaian jugak 😞 sedey...
Dptlaaa beli some dvds and also lampu pastu terus balik.


Next morning, kami breakfast the kids mandi kat pool plak.. Love the view..
Hehe perasan x iena ada gmbr mcm nih jugak sblm nih?? 

Pas checkout kami plan nak g jalan kat Kebun Bungah sbb asa pameran bunga
tp sbb cuaca da panas so cancel. Next to Penang Hill. Bwk the kids naik cable car...


Observation deck.. Adoiii this boy aaaa manyak susah mau dgr kata nowadays.. Geram!!!!


Abah n Aisyah 


Masuk Owl Museum. Not bad. Kids free tp adult kena byr RM10.


Ketinggian dr aras laut is 700 something.. Nih masa kami dah turun.. 
Coach berhenti kejap kat sini utk turunkan someone...


So itulah cerita holiday kami.. Hows urs?? Sharelaaa

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...