Skip to main content

Penang with family








Salam semua.. Hows ur holiday?? Kami baru dpt bercuti sekeluarga start jumaat lepas... 
Hmm nak g jalan2 x blh sbb Hn cuti x sama dengan kami.. 
Plus he is sooooo busy with his rugby team.. Every weekend mmg ada game 
dgn team2 lain, preparation for SUKMA katanya..

So last friday kami ke Penang, itupun sbb dah janji dgn kids nak p beach..
We actually tried to change it to Cameron Highland but dorg xnak, nak g beach jugak..


We manage to get a room at Naza Tallya, Tg Bungah..
k hotel nih sbb ada pool and access to beach. Arrived at 3pm, checked in then off to lunch
kt Tesco nearby.. Pas dah kenyang ingat nak jalan2 kat Gurney tp yaaa ampunnnn
punya banyak kereta kat area situ so patah balik ke Batu Feringghi.
Nak mandi pantai kan. Urghhhhh i dont like. I love beaches tp x suka bila mandi,
siap pasir2 lekat kat badan baju semua. Huhu


The kids and hubby jerlah yg mandi.. Tu pun dlm 30 mins jer sbb public toilet
close at 645pm.. Apakah?? So sbb xnak lambat sgt nanti ramai org masuk
 toilet utk shower and everything so around 620pm da minta semua naik..

Malam tuh jalan dekat Uptown (night market) Batu Feringghi...
Blh jalan dlm 10-20mins jer sbb Afi and Aisyah dah mula meragam.
Hajat di hati nak jalan lama2 x kesampaian jugak 😞 sedey...
Dptlaaa beli some dvds and also lampu pastu terus balik.


Next morning, kami breakfast the kids mandi kat pool plak.. Love the view..
Hehe perasan x iena ada gmbr mcm nih jugak sblm nih?? 

Pas checkout kami plan nak g jalan kat Kebun Bungah sbb asa pameran bunga
tp sbb cuaca da panas so cancel. Next to Penang Hill. Bwk the kids naik cable car...


Observation deck.. Adoiii this boy aaaa manyak susah mau dgr kata nowadays.. Geram!!!!


Abah n Aisyah 


Masuk Owl Museum. Not bad. Kids free tp adult kena byr RM10.


Ketinggian dr aras laut is 700 something.. Nih masa kami dah turun.. 
Coach berhenti kejap kat sini utk turunkan someone...


So itulah cerita holiday kami.. Hows urs?? Sharelaaa

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…