Skip to main content

Penang with family








Salam semua.. Hows ur holiday?? Kami baru dpt bercuti sekeluarga start jumaat lepas... 
Hmm nak g jalan2 x blh sbb Hn cuti x sama dengan kami.. 
Plus he is sooooo busy with his rugby team.. Every weekend mmg ada game 
dgn team2 lain, preparation for SUKMA katanya..

So last friday kami ke Penang, itupun sbb dah janji dgn kids nak p beach..
We actually tried to change it to Cameron Highland but dorg xnak, nak g beach jugak..


We manage to get a room at Naza Tallya, Tg Bungah..
k hotel nih sbb ada pool and access to beach. Arrived at 3pm, checked in then off to lunch
kt Tesco nearby.. Pas dah kenyang ingat nak jalan2 kat Gurney tp yaaa ampunnnn
punya banyak kereta kat area situ so patah balik ke Batu Feringghi.
Nak mandi pantai kan. Urghhhhh i dont like. I love beaches tp x suka bila mandi,
siap pasir2 lekat kat badan baju semua. Huhu


The kids and hubby jerlah yg mandi.. Tu pun dlm 30 mins jer sbb public toilet
close at 645pm.. Apakah?? So sbb xnak lambat sgt nanti ramai org masuk
 toilet utk shower and everything so around 620pm da minta semua naik..

Malam tuh jalan dekat Uptown (night market) Batu Feringghi...
Blh jalan dlm 10-20mins jer sbb Afi and Aisyah dah mula meragam.
Hajat di hati nak jalan lama2 x kesampaian jugak 😞 sedey...
Dptlaaa beli some dvds and also lampu pastu terus balik.


Next morning, kami breakfast the kids mandi kat pool plak.. Love the view..
Hehe perasan x iena ada gmbr mcm nih jugak sblm nih?? 

Pas checkout kami plan nak g jalan kat Kebun Bungah sbb asa pameran bunga
tp sbb cuaca da panas so cancel. Next to Penang Hill. Bwk the kids naik cable car...


Observation deck.. Adoiii this boy aaaa manyak susah mau dgr kata nowadays.. Geram!!!!


Abah n Aisyah 


Masuk Owl Museum. Not bad. Kids free tp adult kena byr RM10.


Ketinggian dr aras laut is 700 something.. Nih masa kami dah turun.. 
Coach berhenti kejap kat sini utk turunkan someone...


So itulah cerita holiday kami.. Hows urs?? Sharelaaa

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…