Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…

Next Month...

She will be ONE!!!!

cepatnya masa berlalu kan...  all pictures were taken when she was  owh my i dont know when...


baru dok belajar meniarap n merangkak masa nih and now she is on her way to walk

bolatttnya dia...

alhamdulillah she is such a great lil girl tak banyak karenah.. jarang sangat laa nak merengek  senang nak jaga.. and thanks to Allah i can still breastfeed her wpun dah bercampur susu lain....
be good, be kind, be a great muslimah  mama will always love you..

Mineral Coffee

Assalamualaikum semua.. ( sila jawab ala2 murid di sekolah ok - hehe pelik kan cara jawab salam tak pernah berubah sejak dari kecik sampai laa dah jadi cikgu tgk cara jawab masih lagi melodi yang sama)Hehe.. still at work tapi rehat kejap.. been teaching since 815 until 1235.. gap hanya sejam jer tadi.. letih jugak laa..
Hmm lately jarang dah update pasal biznes kan.. alhamdulillah masih lagi berbiznes dan masih lagi ingin berkongsi perkara2 baik tentang produk dari Hai O #haio.... so harini iena nak share lagi pasal Mineral Coffee dari Hai O.. Sebelum nih mmg pernah dah story tapi cam biasalah orang kalau tak diingatkan berkali2 mmg tak ingat.. haha... 
sapa tak minum coffee??? sapa yang mmg hantu kafein ??  mmg laaa orang kata minum kafein nih tak elok tapi i believe taking them  makes me more energize everyday.. sebab itulah Iena mmg akan minum at least one mug/day...
(ketagihan berlaku bila kita amik lebih dari 8 kali satu hari)

Kajian menunjukkan bahawa jika seorang wanita minum 2 hing…

Kerja malam nih

Salam semua...  Dah nak tido eh... Iena belum lagi sbb td agak lewat makan paatu  rasa cam uuuu cannot sleep yet...  so godek2 laaa blog nih seronok pulak ubah itu ini.. Dah lama x buat kerja nih hahahaha... 

Owh td pas hantar twin mengaji kami berempat ke pasar malam  di Kangar
Ish lama jugak x ke situ Masa bulan puasa ada laaa pergi bazaar di Stadium Kangar kami sampai td angin da sepoi2
Sempat jalan kejap tetiba hujan turun so sempat beli ini jer Hn beli nasi n murtabak berkejaran ke kereta.. Haha penatss


Sedap... Suka ubi rebus tuh especially yg lembik2... Afi pun suka
😬😬😬😬


pindah bilik...

salam semua.. hows ur day so far.. mine was fine.. harini ada Open House dekat Kolej Komuniti (next to our school) so tadi sempat laa pergi dengan kawan2.. 
now back to work.. this week i've decided to move to a new room kalau before this duduk bilik BBM dengan sorang roomate  tapi sebab roomate pun dah spent more time di bilik guru (she's teaching year 6) so i pun membawa diri ke bilik Operasi PBS..
bilik nih actually mmg classroom kot dulunya tapi sebab jarang digunakan so kami tukar jadi bilik OPBS.. ada rak fail perkembangan murid, meja guru, meja jepun dan blackboard

so i choose to be here, class pun buat kat sini jer senang.. alang2 dah tadak sapa yang menggunakan so better i use it..


Lil girl day out

Memula g tgk my friend yg baru deliver her new baby girl.. Tahniah..

Seronok dpt naik kuda kayu nih..

Of coz laaa si kakak kena tlg pegang

Then we went to Tesco. The kids naik main kat sini and we wanted to buy few things... So while waiting for Hn (solat Zuhur) kami berempat lepak laaa kat sini

Post Raya

Salam semua.. Masih di dalam bulan Syawal so nak amik kesempatan ucapkan Salam Aidilfitri buat semua yang sudi membaca blog iena yg x seberapa nih..
Mohon ampun andai ada salah dan silap, tersalah tutur bicara... Sempena lebaran yang penuh keberkatan ini marilah kita sama2 rapatkan ukhwah di antara kita..

Raya2 d Selangor

Aisyah minat memanjat pulak sekarang... Kereta yg besar dr dia pun dipanjatnya nak naik.. Hadooii letih melayan


Bergambar dgn mama n adik


Ziarah adik beradik sebelah mama aka pakcik2 dan makcik... Alhamdulillah dpt jugak jumpa mereka tahun ni


Lepas raya abis jadi bulat balik... Adoiii

Her day...

Tuan rumah sibuk jugak nak ada gmbrnya di sini.. Alhamdulillah majlis akad nikah di hari Jumaat, penghulu segala hari.. Next day adalah hari kenduri

Baru 3 hari raya

Hmm baru lepas Behrang.. X sedap badan laaa.. Perut especially.. Maybe terkejut dgn jumlah makanan yg masuk slps sebulan kawal nafsu makan..
Harini satu hari rasa gini.. X bestnya...

Jammed ...

Salam Aidilfitri buat semua yg membaca.. Tgh dlm kereta on our way balik Tg Karang.. Memula smooth jer jalan tp once masuk Perak dah jammed..

Masa nih dkt bukit gantang kalau x silap.. Huhu dah mengantuk sgt sbb seharian open house.. So mmg terlelap kejap tp pastu terjaga masa Hn stop dekat RnR mana tah 

Haha sempat amik gmbr lagi tuh.. Tp gelap laa.. Aisyah dah tdo lepas keluar dr pekan Junjong.. Afi mmg dr rumah lagi dah selamat mimpi.. Twin naik dgn tok, wan n aunt Didi..

Lepas jer Ipoh jammed lagi.. Sampai ke Simpang Pulai masa nih.. We need to go to the toilet tp nak masuk RnR pun jammed so hubby drive slowly and mmg byk kereta park kat bahu jalan.. So sbb dah mmg nak sgt g toilet, parked jugaklaa sblh kon2 tuh and off to petronas punya toilet.. Senang org pun x ramai...

Ucapan...

Selamat Hari Raya kepada semua yang membaca
Kalau ada salah dan silap mohon ampun dan maaf yer



the writer....