Skip to main content

Mineral Coffee






Assalamualaikum semua.. ( sila jawab ala2 murid di sekolah ok - hehe pelik kan cara jawab salam tak pernah berubah sejak dari kecik sampai laa dah jadi cikgu tgk cara jawab masih lagi melodi yang sama)Hehe.. still at work tapi rehat kejap.. been teaching since 815 until 1235.. gap hanya sejam jer tadi.. letih jugak laa..

Hmm lately jarang dah update pasal biznes kan.. alhamdulillah masih lagi berbiznes dan masih lagi ingin berkongsi perkara2 baik tentang produk dari Hai O #haio.... so harini iena nak share lagi pasal Mineral Coffee dari Hai O.. Sebelum nih mmg pernah dah story tapi cam biasalah orang kalau tak diingatkan berkali2 mmg tak ingat.. haha... 

sapa tak minum coffee??? sapa yang mmg hantu kafein ?? 
mmg laaa orang kata minum kafein nih tak elok tapi i believe taking them 
makes me more energize everyday.. sebab itulah Iena mmg akan minum at least
one mug/day...

(ketagihan berlaku bila kita amik lebih dari 8 kali satu hari)


Kajian menunjukkan bahawa jika seorang wanita minum 2 hingga 3 cawan kopi sehari, mereka dapat mengurangkan risiko kematian kerana penyakit jantung sehingga 24%.Nampak sangat laaaa orang perempuan yang suka minum kopi nih..hehe kalau tak idakler dapatan kajian pun cam gini kan... Alhamdulillah dengan minum kopidapat kurangkan risiko penyakit jantung... Tetapi kena pastikan kopi yang kita minum adalah betul2 yang membantu badan. Banyak coffee 3 in 1 yang ada sekarang tinggi kandungan gulanya and that is why orang tak bagi kita minum air2 3 in 1 nih banyak2..sebab kangungan gula mmg tinggi (yg lain2 pun tinggi jugak cam fats, carbo...) 

Oleh yang demikian wahai coffee lovers semuanya..jom bertukar kepada produk Mineral Coffee dari Hai O


Kandungan utama Mineral Coffee dari Hai O

Biji Kopi Robusta
As it is less susceptible to pests and disease, Robusta needs much less herbicide and pesticide than arabica.

Biji kopi yang digunakan untuk pembuatan mineral coffee ini ialah biji kopi robusta. Berbau wangi dan air rebusannya terasa pahit. Biji kopi robusta ini diambil daripada pengeluar robusta terbaik dunia, Vietnam. As mentioned above, kopi Robusta kurang penggunaan bahan2 kimia.... means lebih selamat dan sihat untuk digunakan...






  Garam Buluh
Dalam kopi ada garam??? Hmm itulah istimewanya Mineral Coffee nihsemua sedia maklum tentang kebaikan Garam Buluh kan (boleh godek2 link berkenaan garam buluh Hai O)..Selain itu Mineral Coffee Hai O mengandungi unsur Chlorogenic Acid yang mana ianya adalah sejenis protein yang dapat mengawal penyerapan gula dalam darah..  Ini secara tidak langsung menjadikanpeminum Mineral Coffee selamat dari masalah obesiti (kalau yang dok risau minum coffee banyak2 takut gemuk laaa kan..) 

MINERAL COFFEE = ANTI OBESITI

Selain anti obesiti, Mineral Coffee jugak 
  1. Kaya dengan anti-pengoksidaan, 
  2. Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium, 
  3. Membantu menghilangkan keletihan fizikal dan mental
  4. Melegakan tekanan
Kelebihan Mineral Coffee dengan garam buluh.. Selain sedap baik tuk kesihatan kan.. Ada sesetengah orang tak boleh nak minum garam buluh semata2 sebab tak tahan dengan bau dia so ini alternatif yang mmg selamat dan sihat untuk anda... Kalau dah ditakdirkan mmg kita nak sakit itu sudah takdir tapi kita boleh berusaha untuk elakkan risiko itu..




RM26.50 sekotak (20sachet)


kalau nak cuba dulu one sachet boleh bagitau iena.. am willing to share it with you...
just pm iena 019 479 5730... 


“Berubatlah wahai hamba-hamba Allah, sesungguhnya Allah tidak meletakkan penyakit, 
 meletakkan untuknya ubat, kecuali satu penyakit, iaitu tua” 
(Riwayat Ahmad, Abu Daud, al-Tirmizi dan Ibn Majah).


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…