Skip to main content

Mineral Coffee






Assalamualaikum semua.. ( sila jawab ala2 murid di sekolah ok - hehe pelik kan cara jawab salam tak pernah berubah sejak dari kecik sampai laa dah jadi cikgu tgk cara jawab masih lagi melodi yang sama)Hehe.. still at work tapi rehat kejap.. been teaching since 815 until 1235.. gap hanya sejam jer tadi.. letih jugak laa..

Hmm lately jarang dah update pasal biznes kan.. alhamdulillah masih lagi berbiznes dan masih lagi ingin berkongsi perkara2 baik tentang produk dari Hai O #haio.... so harini iena nak share lagi pasal Mineral Coffee dari Hai O.. Sebelum nih mmg pernah dah story tapi cam biasalah orang kalau tak diingatkan berkali2 mmg tak ingat.. haha... 

sapa tak minum coffee??? sapa yang mmg hantu kafein ?? 
mmg laaa orang kata minum kafein nih tak elok tapi i believe taking them 
makes me more energize everyday.. sebab itulah Iena mmg akan minum at least
one mug/day...

(ketagihan berlaku bila kita amik lebih dari 8 kali satu hari)


Kajian menunjukkan bahawa jika seorang wanita minum 2 hingga 3 cawan kopi sehari, mereka dapat mengurangkan risiko kematian kerana penyakit jantung sehingga 24%.Nampak sangat laaaa orang perempuan yang suka minum kopi nih..hehe kalau tak idakler dapatan kajian pun cam gini kan... Alhamdulillah dengan minum kopidapat kurangkan risiko penyakit jantung... Tetapi kena pastikan kopi yang kita minum adalah betul2 yang membantu badan. Banyak coffee 3 in 1 yang ada sekarang tinggi kandungan gulanya and that is why orang tak bagi kita minum air2 3 in 1 nih banyak2..sebab kangungan gula mmg tinggi (yg lain2 pun tinggi jugak cam fats, carbo...) 

Oleh yang demikian wahai coffee lovers semuanya..jom bertukar kepada produk Mineral Coffee dari Hai O


Kandungan utama Mineral Coffee dari Hai O

Biji Kopi Robusta
As it is less susceptible to pests and disease, Robusta needs much less herbicide and pesticide than arabica.

Biji kopi yang digunakan untuk pembuatan mineral coffee ini ialah biji kopi robusta. Berbau wangi dan air rebusannya terasa pahit. Biji kopi robusta ini diambil daripada pengeluar robusta terbaik dunia, Vietnam. As mentioned above, kopi Robusta kurang penggunaan bahan2 kimia.... means lebih selamat dan sihat untuk digunakan...






  Garam Buluh
Dalam kopi ada garam??? Hmm itulah istimewanya Mineral Coffee nihsemua sedia maklum tentang kebaikan Garam Buluh kan (boleh godek2 link berkenaan garam buluh Hai O)..Selain itu Mineral Coffee Hai O mengandungi unsur Chlorogenic Acid yang mana ianya adalah sejenis protein yang dapat mengawal penyerapan gula dalam darah..  Ini secara tidak langsung menjadikanpeminum Mineral Coffee selamat dari masalah obesiti (kalau yang dok risau minum coffee banyak2 takut gemuk laaa kan..) 

MINERAL COFFEE = ANTI OBESITI

Selain anti obesiti, Mineral Coffee jugak 
  1. Kaya dengan anti-pengoksidaan, 
  2. Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium, 
  3. Membantu menghilangkan keletihan fizikal dan mental
  4. Melegakan tekanan
Kelebihan Mineral Coffee dengan garam buluh.. Selain sedap baik tuk kesihatan kan.. Ada sesetengah orang tak boleh nak minum garam buluh semata2 sebab tak tahan dengan bau dia so ini alternatif yang mmg selamat dan sihat untuk anda... Kalau dah ditakdirkan mmg kita nak sakit itu sudah takdir tapi kita boleh berusaha untuk elakkan risiko itu..




RM26.50 sekotak (20sachet)


kalau nak cuba dulu one sachet boleh bagitau iena.. am willing to share it with you...
just pm iena 019 479 5730... 


“Berubatlah wahai hamba-hamba Allah, sesungguhnya Allah tidak meletakkan penyakit, 
 meletakkan untuknya ubat, kecuali satu penyakit, iaitu tua” 
(Riwayat Ahmad, Abu Daud, al-Tirmizi dan Ibn Majah).


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…