Skip to main content

Sabun...






 cerita sabun pulak..
hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok 
samada di tangan mahupun di stokis..
sebab apalah sabun nih glamour sangat???


sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah
kehitaman di bahagian badan yang terlindung...
seperti di bawah ketiak, leher dan peha..
muahahahahah direct to the point...

tak percaya.. haaa google tengok..

ok let me intro sikit pasal sabun nih ok

Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua
produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE
untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua
peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak
diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat
pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak
korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



 

more about Marine Essence


Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organik kerang laut mmg akan merangsang
anda untuk menggunakannya setiap hari.. 

Bahan Utama dalam Sabun Marine Essence

Garam Buluh - sumber yang kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit, anti bakteria, anti alergi dan anti keradangan.. 

Pheno-SFE (Ekstrak The Pu-erh) - terkenal dengan antioksidan dan sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahawa daripada terus merosakkan sel kulit (anti penuaan). Membantu memperbaiki dan memperbaharui sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan mudah.

Ekstrak Liquorice - Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam (patut mcam pernah dengar ada dalam produk kecantikan kan), selain bertindak mencerahkan pigmentasi kulit

Minyak Tea Tree - anti bakteria dan anti kulat

Vitamin E - antioksidan, anti penuaan, menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan (kalau pernah guna Vitamin E mesti tahu kebaikannya kan)

Gliserin - tidak mengeringkan kulit sebaliknya menarik kelembapan udara ke dalam kulit.. Bertindak sebagai pelembap kulit yang baik.

Aloe Vera - Menyembuh dan merangsang pembaharuan sel kulit pada kulit yang bermasalah...

Sesuai digunakan oleh semua especially those yang ada masalah kulit contohnya eczema, pimples, panau, jeragat, pigmentasi dsb...











Testimoni







Sekotak ada 3 ketul..
Seketul RM 35 
Sekotak RM105......


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…