Skip to main content

Sabun...






 cerita sabun pulak..
hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok 
samada di tangan mahupun di stokis..
sebab apalah sabun nih glamour sangat???


sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah
kehitaman di bahagian badan yang terlindung...
seperti di bawah ketiak, leher dan peha..
muahahahahah direct to the point...

tak percaya.. haaa google tengok..

ok let me intro sikit pasal sabun nih ok

Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua
produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE
untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua
peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak
diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat
pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak
korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



 

more about Marine Essence


Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organik kerang laut mmg akan merangsang
anda untuk menggunakannya setiap hari.. 

Bahan Utama dalam Sabun Marine Essence

Garam Buluh - sumber yang kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit, anti bakteria, anti alergi dan anti keradangan.. 

Pheno-SFE (Ekstrak The Pu-erh) - terkenal dengan antioksidan dan sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahawa daripada terus merosakkan sel kulit (anti penuaan). Membantu memperbaiki dan memperbaharui sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan mudah.

Ekstrak Liquorice - Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam (patut mcam pernah dengar ada dalam produk kecantikan kan), selain bertindak mencerahkan pigmentasi kulit

Minyak Tea Tree - anti bakteria dan anti kulat

Vitamin E - antioksidan, anti penuaan, menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan (kalau pernah guna Vitamin E mesti tahu kebaikannya kan)

Gliserin - tidak mengeringkan kulit sebaliknya menarik kelembapan udara ke dalam kulit.. Bertindak sebagai pelembap kulit yang baik.

Aloe Vera - Menyembuh dan merangsang pembaharuan sel kulit pada kulit yang bermasalah...

Sesuai digunakan oleh semua especially those yang ada masalah kulit contohnya eczema, pimples, panau, jeragat, pigmentasi dsb...











Testimoni







Sekotak ada 3 ketul..
Seketul RM 35 
Sekotak RM105......


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..