Skip to main content

Hujan...



Assalamualaikum.. 

hmm hujan jer sejak dari kemarin.. walaupun hujan nih rahmat dari Allah tapi risau jugak sebab dok tengok air di sungai depan sekolah dah makin tinggi.. kalau naik ke atas jalan lagi laaa mencuakkan diriku.. huhu.. mungkinkah musim hujan sudah tiba?? mudah2an segalanya di dalam perlindungan Allah s.w.t..



now still at school.. around 230 kot balik harini sebab ada aktiviti ko kurikulum.. anak2 mungkin lewat lagi balik sebab dorang ada latihan untuk pertandingan Sabtu nih..Baru je lepas selesai semakn nama dan pengesahan guru dalam sistem PBS.. huhu risau gak memikirkan sesi persekolahan yang dah hampir ke penghujungnya namun masih ada guru yang belum 100% faham ttg PBS.. aku lak yang risau...

yerlah.. semua dibawah tanggungjawab aku.. kalau slack nanti mungkin aku juga yang akan dipersalahkan wpun latihan dan bimbingan telah diberikan.. tetiba teringat lak lirik lagu Guru Malaysia.

 Amanah yang diberi, 
Kami tak persiakan, 
Apa yang kami janji, 
Tunai tetap kami tunaikan

i will do my best and hopefully others too.. 

ok.. nak share apa lagi yer... tadak dah kot.. nanti pulak kalau ada idea k





Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…