Skip to main content

Hujan...



Assalamualaikum.. 

hmm hujan jer sejak dari kemarin.. walaupun hujan nih rahmat dari Allah tapi risau jugak sebab dok tengok air di sungai depan sekolah dah makin tinggi.. kalau naik ke atas jalan lagi laaa mencuakkan diriku.. huhu.. mungkinkah musim hujan sudah tiba?? mudah2an segalanya di dalam perlindungan Allah s.w.t..



now still at school.. around 230 kot balik harini sebab ada aktiviti ko kurikulum.. anak2 mungkin lewat lagi balik sebab dorang ada latihan untuk pertandingan Sabtu nih..Baru je lepas selesai semakn nama dan pengesahan guru dalam sistem PBS.. huhu risau gak memikirkan sesi persekolahan yang dah hampir ke penghujungnya namun masih ada guru yang belum 100% faham ttg PBS.. aku lak yang risau...

yerlah.. semua dibawah tanggungjawab aku.. kalau slack nanti mungkin aku juga yang akan dipersalahkan wpun latihan dan bimbingan telah diberikan.. tetiba teringat lak lirik lagu Guru Malaysia.

 Amanah yang diberi, 
Kami tak persiakan, 
Apa yang kami janji, 
Tunai tetap kami tunaikan

i will do my best and hopefully others too.. 

ok.. nak share apa lagi yer... tadak dah kot.. nanti pulak kalau ada idea k





Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…