Skip to main content

off to Penang again..



salam semua... Alhamdulillah another beautiful day for us..
in shaa Allah kejap lagi dah nak gerak gi Penang for another course
LINUS for year 2 plak...
alhamdulillah masih diberi kepercayaan untuk menimba ilmu 
dan kemudiannya berkongsi dengan rakan2 sejawatan...

same place like earlier this year... dekat Naza Tallya Penang...
hahaha... mujur iena suka hotel tuh..  i love the view...

so kena tinggal laa lagi anak2 dengan abahnya... Hn pun baru je balik dari Johor
yesterday at 5am dia sampai... so yesterday kami bawak laa anak2 kuar gi Tesco AS
dapatlah dorang main dekat indoor park tuh... 
Aisyah pun ok jer yesteday tapi macam tahu2 jer mama dia nak tinggalkan dia
so semedang ler nak didukung... but i love doing it.. love being close to her

this morning... pas mandikan n bagi susu.. hantar ke rumah babysitter
masa nak bagi tuh dia nangis.. as if she knows that her mommy nak tinggal dia p kursus
huhu.. sedey laa kejap dengar dia nangis tuh but kejap jer.. 

ala sebelah rumah jer so mmg boleh dengar laaa dia nangis ker dia main ker...
pesan jugak dekat Mak Na to look after the kids masa Hn sekolah..
yerlah being a warden masa dia kadang2 tak tentu di rumah..
the twins mmg laaa boleh diharapkan tuk tgk2 kan adik.. 
but sometimes ikut mood dorang jugak..

just hoping that everything will goes well...
as for me... semoga dapat timba ilmu sebanyak mungkin.. 
and enjoy the course ( i will sebab dapat tahu kawan2 yang p ada yang pernah attend course sekali)

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…