Skip to main content

off to Penang again..



salam semua... Alhamdulillah another beautiful day for us..
in shaa Allah kejap lagi dah nak gerak gi Penang for another course
LINUS for year 2 plak...
alhamdulillah masih diberi kepercayaan untuk menimba ilmu 
dan kemudiannya berkongsi dengan rakan2 sejawatan...

same place like earlier this year... dekat Naza Tallya Penang...
hahaha... mujur iena suka hotel tuh..  i love the view...

so kena tinggal laa lagi anak2 dengan abahnya... Hn pun baru je balik dari Johor
yesterday at 5am dia sampai... so yesterday kami bawak laa anak2 kuar gi Tesco AS
dapatlah dorang main dekat indoor park tuh... 
Aisyah pun ok jer yesteday tapi macam tahu2 jer mama dia nak tinggalkan dia
so semedang ler nak didukung... but i love doing it.. love being close to her

this morning... pas mandikan n bagi susu.. hantar ke rumah babysitter
masa nak bagi tuh dia nangis.. as if she knows that her mommy nak tinggal dia p kursus
huhu.. sedey laa kejap dengar dia nangis tuh but kejap jer.. 

ala sebelah rumah jer so mmg boleh dengar laaa dia nangis ker dia main ker...
pesan jugak dekat Mak Na to look after the kids masa Hn sekolah..
yerlah being a warden masa dia kadang2 tak tentu di rumah..
the twins mmg laaa boleh diharapkan tuk tgk2 kan adik.. 
but sometimes ikut mood dorang jugak..

just hoping that everything will goes well...
as for me... semoga dapat timba ilmu sebanyak mungkin.. 
and enjoy the course ( i will sebab dapat tahu kawan2 yang p ada yang pernah attend course sekali)

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..