September 02, 2013

Pity me... and same goes to you...


just nak luahkan rasa sedih tentang perangai budak2 kelas yang satu nih.. huhu i know i shouldnt do this.. but i need to let it out.. at least here...

kalau nak dibandingkan zaman belajar dulu dan sekarang mmg totally different kan.. kalau dulu kita hormat pada guru, takut pada guru dan alhamdulillah berkat rasa itu kita menjadi insan seperti sekarang... not saying sekarang tadak yang menjadi tapi ada kurangnya... kalau zaman mak ayah kita
dulu mungkin lagi hebat peranan guru dan penangan guru tapi sekarang... 

contoh macam kelas yang iena ajar nih.. adoiiii dah tak boleh nak manage dah rasanya... tegur harini esok buat lagi.. kadang tuh takyah tunggu esok dlm 20 minit pas kena tegur buat balik.. dilayannya guru umpama kawan2 sekelas.. bahasa percakapan dorang adoiiii sakit hati mendengar.. lagi ditegur esoknya di buat lagi.. huhu sangat sedih...

macam tadi iena suruh salin jer karangan di depan.. satu group budak nih boleh dok bersembang..
ok fine.. ditegur baik sekejap.. salin laaaa 2-3 baris... pastu sembang lagi..
kita cakap ok fine dah nak sembang go ahead, tapi tolong salin...
tak lama pastu sembang lagi... kalinih lagi rancak.. 
(mmg tak menggangggu rakan2 yg lain sbb dorang duduk dalam group tapi annoying kan)
so i give them each satu rotan.. haaa tahu laaa kejap bahasa..
tobat, ampun semua keluar..

tapi lepas tuh ....

lembut sangat kah aku dalam mengajar dorang..



No comments:

Post a Comment

Ads