Skip to main content

Pity me... and same goes to you...


just nak luahkan rasa sedih tentang perangai budak2 kelas yang satu nih.. huhu i know i shouldnt do this.. but i need to let it out.. at least here...

kalau nak dibandingkan zaman belajar dulu dan sekarang mmg totally different kan.. kalau dulu kita hormat pada guru, takut pada guru dan alhamdulillah berkat rasa itu kita menjadi insan seperti sekarang... not saying sekarang tadak yang menjadi tapi ada kurangnya... kalau zaman mak ayah kita
dulu mungkin lagi hebat peranan guru dan penangan guru tapi sekarang... 

contoh macam kelas yang iena ajar nih.. adoiiii dah tak boleh nak manage dah rasanya... tegur harini esok buat lagi.. kadang tuh takyah tunggu esok dlm 20 minit pas kena tegur buat balik.. dilayannya guru umpama kawan2 sekelas.. bahasa percakapan dorang adoiiii sakit hati mendengar.. lagi ditegur esoknya di buat lagi.. huhu sangat sedih...

macam tadi iena suruh salin jer karangan di depan.. satu group budak nih boleh dok bersembang..
ok fine.. ditegur baik sekejap.. salin laaaa 2-3 baris... pastu sembang lagi..
kita cakap ok fine dah nak sembang go ahead, tapi tolong salin...
tak lama pastu sembang lagi... kalinih lagi rancak.. 
(mmg tak menggangggu rakan2 yg lain sbb dorang duduk dalam group tapi annoying kan)
so i give them each satu rotan.. haaa tahu laaa kejap bahasa..
tobat, ampun semua keluar..

tapi lepas tuh ....

lembut sangat kah aku dalam mengajar dorang..



Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…