Skip to main content

Sabtu kami...



Bermula dengan hantar twin ke rumah ustazahnya sbb dorang ada Mahrajan j-Qaf peringkat negeri di SK Arau... X boleh laa nak hntr ke sekolah sbb its early and nak bwk Afi n Aisyah sekali.. So tumpangkan dekat ustazah senang..

Around 830am barulah the three of us pulak gerak ke sana.. 


First time laaa Aisyah duduk atas car seat nih.. Ingatkan nak meraung2 tp x jugak cuma nangis time iena keluar kunci pintu rumah jer.. Ini carseat abg Afi so rasanya dah boleh pass pada Aisyah. 


Nangis laaa jugak sikit masa stop abb lampu merah.. Tp sambil2 nangis tuhasih lagi dok goyang2 kaki cam happy jer. 

Sampai terua cari kawan2.. Mujur jugak belum mula lagi pertandingannya.. Our PKP dpt no 6 giliran membuat persembanan.. Oklah bagi depa tgk dulu puas2 sblm smp masanya..


While waiting biasalah anak bujang melasak sana sini.. Dah bwk game tp jemu gamaknya so mula buat perangai.. Belikan air sbb katanya dahaga.. Lupa jugak nk bawak air dlm botol dia.. 

Sebelum sampai giliran ustaz n ustazah bawak dorang keluar tuk final touch up





Lepas jer persembahan habis iena terus balik sbb Aisyah dah tido and Afi pun kalut dah nak balik.. They did quite good tapi tgklah nanti apa keputusannya.. Semua team pun hebat2 belaka...


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…