Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Kacau jgn x kacau

Hari rabu (yesterday) kat sekolah buat program kacau Bubur As Syura... Mmg best semua cikgu gorong royong kacau 7 kawah bubur... Hasilnya diagihka pada semua murid, guru dan staf...

Opsss gmbr dah delete dr phone sbb dah masuk fb sekolah... 

Rapuh by Opick

Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisanSeribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMuMaafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dada ku harap hanya
Dirimu yang bertakhtaDetik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu

Luahan hati

Salam semua... Me tgh mode worried so much with these two girls... Kenapa??
Hmm let see..
1. Its exam week but they both so sempoiii giler x study... Study pun ikut kalau kita suruh bagai nak rak baru nak p baca buku. Itupun x tau laaa betul2 baca or ulangkaji or not... - mommy sgt stress lorrr
2. Adoiiii camner nak ckp... They really mencabar kesabaranku (sometimes)... Letih laaa nak bercakap, menegur, mengajar dorang nih... Kadang rasa mcm i've failed to be a good mother to them... Elok pulak kalau org lain yg suruh turut jer... Huhu - mommy double stress about this...

Dua jerlah isunya... Tp ini sudah cukup bagi kepala otak ku pening... Xperlah all i can do is pray to Allah so that they would change and be a good daughters, sisters... Be good to others, respect and yang paling penting jadi hambaNya yang solehah.. 
I know i'm lacking here and there, well i'm not perfect... And until now i still feel that i'm not ready and prepared for this.. Tapi in shaa Allah, i am tryin…

shhhh

now is exam week..

Raya Korban

Alhamdulillah dah selamat berkorban segala kan.. Hmm tahun nih kami sekeluarga balik Kulim sbb di umah mak mentua pun x buat korban... Kebetulan plak adik iena n wife buat korban di surau taman so kami semua balik sana laaa..
Jumaat petang dah balik sebab Hn nak gerak ke Puncak Alam malam tuh jugak.. Sabtu Ahad kan ada Moto GP...

Malam tuh dekat kul 12 jugak gerak dari Kulim... Xperlah kami di rumah jer anak beranak dengan mama... Ahad malam barulaaa dorang bertolak balik ke Kulim...  Isnin plak iena, Hn, mama n abah berpuasa sunat... Alhamdulillah wpun sibuk memasak (menolong sebenarnya sbb iena x pandai) tp dpt puasa sbb cuaca pun sejuk jer dek kerana hujan x henti2... Siaplaaa beberapa juadah oleh adik ipar Nurul Diana petang tuh... 
Ada rendang kambing, kuah kacang, ayam ungkep dengan sambal jawa... Mmg sedap.. Thanks dear.. Kalau harap kakak iparmu nih alamaknya x tahulah jadi apa.. Hahahaha


Baju raya Aisyah dr #aqilheartalya by AisyahSamsudin.. Besar laaa ski tp ok jer tgk Aisy…

Surah pendek..

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat dan diturunkan di makkah  dan bermaksud sungai di surga.kolam sungai ini diperbuat  daripada batu permata nan indah dan cantik.  Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu  dan lebih wangi daripada kasturi. 
Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad  kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi  iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib. 
Berbagai khasiat terkandung di dalam surah ini boleh di amalkan: 
♥ baca surah ini ketika hujan turun dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t memakbulkan doa kita. 
♥ jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosokan di leher, insya Allah hilang dahaga 
♥ jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak sapukan air mawar   yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata. 
♥ jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x mudah-mudahan Allah s.w.t   bagi ilham kepada kita d…

Hanya kamu...

Sayangku bagiku kau mempersona
Kau sempurna kau terima aku seadanya
Walaupun hidup tak selalunya indah
Hariku indah kerna kamu selalu ada

Hanya kamu saja yang mampu membuatku terbang tinggi
Kamu saja yng mampu membuat tidurku lena
Kamu saja yang mampu membuatku jatuh cinta
Kamu saja yang mampu membuat diriku bahagia

Tak pernag terlintas di hatiku ini
Untuk curangi dan berpaling pada yang lain
Namamu saja yang terukir di hati
Kau menerangi diriku dikala ku sepi

Hanya kamu saja yang mampu membuat mimpiku indah
Kamu saja yang mampu membuatku selalu ceria
Kamu saja yang mampu membuat aku tertawa
Kamu saja yang mampu membuat diriku gembira

Family Time

Salam semua.. Hmm ala2 cam dah segan plak nak hapdet blog... Erksss apakah?? Hehe... 
Xper still posting.. Kat bawah nih cerita smlm keluat bwk anak2 dinner kat luar.. Hn ckp sebab dah 2 hr cuti dorang asyik di sekolah ada latihan so malam tuh bwklaaa dorang makan... Yerlah sgt, sbnrnya abah dorang yg nak g makan lidah masak merah kat kedai Pokok Tui... Hahaha anak2 plak yg jd faktor penyumbang... Xdak maknanya...


Lepas maghrib kitaorg keluar... So elok laaa smp order nasi putih, sup tulang, lidah masak merah, ayam paprik dgn satay... Hmm actually agak kurang skit makan d luar sbb now Aisyah agak membuat perangai... Mmg most of the time x dapatlaaa iena nak makan dgn tenang... So senang citer everytime keluar makan mmg iena jarang makan... 

Mujur jugak nowadays mmg x berasa sgt nak mkn nih... So idakler kuciwa sangat kalau x dpt makan... Eh byk pulak makan-makan.... While waiting Afi mmg hadap youtube dan kakak2 ada chance join sekaki.. Hmm anak2 zaman gadget... Maknya pun sama asikl…

Help me to stop!!!

i think i need to stop this habit of mine taking picture of myself macam perasan diri ku comey sangat.. wakakka...


Isnin yang lalu






Selasa




 Rabu




and today.. huhu.. apakah... camner nak stop.. sedangkan hp depan mata...  uwaaaa... teruk dah nih..