Skip to main content

Family Time


Salam semua.. Hmm ala2 cam dah segan plak nak hapdet blog... Erksss apakah?? Hehe... 

Xper still posting.. Kat bawah nih cerita smlm keluat bwk anak2 dinner kat luar.. Hn ckp sebab dah 2 hr cuti dorang asyik di sekolah ada latihan so malam tuh bwklaaa dorang makan... Yerlah sgt, sbnrnya abah dorang yg nak g makan lidah masak merah kat kedai Pokok Tui... Hahaha anak2 plak yg jd faktor penyumbang... Xdak maknanya...



Lepas maghrib kitaorg keluar... So elok laaa smp order nasi putih, sup tulang, lidah masak merah, ayam paprik dgn satay... Hmm actually agak kurang skit makan d luar sbb now Aisyah agak membuat perangai... Mmg most of the time x dapatlaaa iena nak makan dgn tenang... So senang citer everytime keluar makan mmg iena jarang makan... 


Mujur jugak nowadays mmg x berasa sgt nak mkn nih... So idakler kuciwa sangat kalau x dpt makan... Eh byk pulak makan-makan.... While waiting Afi mmg hadap youtube dan kakak2 ada chance join sekaki.. Hmm anak2 zaman gadget... Maknya pun sama asiklaaa nak mengambil gambar kan...


Cumanya x ambil gmbr makanan sbb tangan pegang Aisyah, so jgn haraplaaa nak dpt amil gmbr.. Pastu nak pulak nanti dpt jelingan dr Hn... So xdaklaaa gmbr makanan.. Wpun nak sgt ngambilnya... Aisyah now dah blh duduk dlm baby chair tp tulah x lama mana pun.. Nih sempat laaa 2 gmbr pastu dia dah nak memanjat keluar... Hadooiiii letih tgn mak memegang kamu sayang.... 

Silap haribulan mau terseliuh wrist dibuatnya... Then i captured this.. Hn ckp asal kalau aku amik gmbr mesti cantik... Haha the hand of a pro!!! Wahhhh perasan... Alkisahnya iphone dia xdak instagram... Byk gmbr yg iena amik mmg used instagram then post to fb and blog... Haha so dia sudah jealous.. Ala awak bukannya hantu amik gmbr cam wife awak nih... 


Kalau amik gmbr pun masa time game rugby dan kat asrama or bila awak g mana2 jer... So xyahler nak berinstagram bagai... Hahaha... So nak dijadikan sambungan cerita pas amik gmbr nih Hn minta tlg send to his WeChat acc... Hehe yolah saya yang menurut perintah...

So last nite, i ate satay, ayam paprik and rasa sup tulang skit... Alhamdulillah... 

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…