Skip to main content

Raya Korban



Alhamdulillah dah selamat berkorban segala kan.. Hmm tahun nih kami sekeluarga balik Kulim sbb di umah mak mentua pun x buat korban... Kebetulan plak adik iena n wife buat korban di surau taman so kami semua balik sana laaa..

Jumaat petang dah balik sebab Hn nak gerak ke Puncak Alam malam tuh jugak.. Sabtu Ahad kan ada Moto GP...


Malam tuh dekat kul 12 jugak gerak dari Kulim... Xperlah kami di rumah jer anak beranak dengan mama... Ahad malam barulaaa dorang bertolak balik ke Kulim...  Isnin plak iena, Hn, mama n abah berpuasa sunat... Alhamdulillah wpun sibuk memasak (menolong sebenarnya sbb iena x pandai) tp dpt puasa sbb cuaca pun sejuk jer dek kerana hujan x henti2... Siaplaaa beberapa juadah oleh adik ipar Nurul Diana petang tuh... 

Ada rendang kambing, kuah kacang, ayam ungkep dengan sambal jawa... Mmg sedap.. Thanks dear.. Kalau harap kakak iparmu nih alamaknya x tahulah jadi apa.. Hahahaha



Baju raya Aisyah dr #aqilheartalya by AisyahSamsudin.. Besar laaa ski tp ok jer tgk Aisyah pakai.. 


Masa nih lepas balik dr solat sunat.. Iena x pergi sbb kena take care of all the kids..







Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…