Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

last of 2013

ok last entry for 2013.. hmm nak tulis apa yer..

macam tadak idea nak tulis apa tapi cam nak tulis jugak.. hmm apa yer...


ok laaa nnti ada idea iena sambung tulis.. waaa teruknya.. apakah???

adakah ini petanda blog ini akan terkubur?? huhu...

- updated ok just some backdated events in my life

my 34th birthday on December 21st.... huhu biar betul kan...  yerp betul.. dah 34 years old.. thanks to Allah for blessing me with these beautiful lifes, beautiful people around me...




the blue n pink combination for her akad nikah's day.. owh my sis is getting married next year.. so 4/1/14 is her akad nikah's day and we will be wearing blue n pink.. 5/1/14 is the reception's day and we will be wearing grey..
praying everything will run smoothly.. cant wait


hey i'm bored... this was taken when we're on our way for a short getaway to Penang.. just the 4 of us since twin got a camp.. we went there on the 24th and back to Perlis on the 25th... ntah pape kan... hahaha

my girls du…

Rindu

kalau korang minat cerita Playboy Itu ...... Aku
so mesti korang tahu lagu nih kan..

the song is quite nice...
Rindukanlah....






Rindu-rindukanlah diriku
Sepanjang hari-harimu
Sayangku... 
Ku adalah milikmu..

Doa-doakanlah diriku..
Di dalam hatimu..
Di dalam nafasmu
Sepanjang hari-harimu...





Kulim i-City

Salam semua... Semalam me n mom bwk budak2 g tgk lampu dekat Dataran Raudhah, Kulim.. Lebih kurang mcm i-City laaa tp skala kecil... Tp best laa dpt keluar jalan2...


Kida laa yg paling best.. Afi as usual mmg nak toys jer sbb naik2 jer terus da org jual mcm2... Aisyah plak bila da lepas bebas mmg semua tmpt dia nak pergi

Bil x dpt apa yg dia nak mula laaa nak buat perangai... Hehe mcm2 laaa hero nih




Hehe letak gak gmbr diri sendiri.. Huhu bukan senang nak dtg nih wpun dkt jer ngan umah mama... So alang2 dah smp kan... 

Wide shawl...

salam semua.. rasanya sekarang jenis tudung nih dah macam2 kan.. sampai dah tak  terfollow dah.. but for me i still prefer shawl.. ntah maybe sebab  senang nak lilit2 n boleh bantai ikut suka nak buat macam mana kan.. janji sedap n selesa di pakai..

like now mmg banyak keluar jenis wide shawl kan..  bagus jugak sebab bila lebar so maksudnya lagi senang nak pakai n boleh labuhkan  ikut kesesuaian.. and iena pun dah try wide shawl nih.. mmg best.. yg iena pakai nih from @aisyahsamsudin.... mmg sedap.. kualiti kain pun ok

lebar so sangat senang nak tutup apa yang sepatutnya..

most of the time mmg takda teknik yang iena gunakan.. semua pun try n error jer.. janji x serabut sangat.. haha... mmg ada jugak nak tiru beberapa tutorial dalam youtube ke apa ker kan  tapi bila cuba tak jadi seperti yang di ajar mula sakit kepala  so end up buat jer macam mana pun...
yg penting kemaskan ler lepas dah lilit2 tuh.. iena rasa itu jer yang buat gambar2 orang bershawl nih nampak  cantik jer bila pakai…

photobooth??

got this from #jovianina wedding.. huhu kalau nak jugak replika nih tuk my sis's wedding agak2 nak guna material apa eh?? haha..
mode : still terbayang2 keindahan wedding dorang..

Percaya Padaku..

a friend of mine shared this song.. and i kinda like it.. so thought of sharing it here



Aku tak tahu Apa yang ku rasakan Dalam hatiku Saat pertama kali Lihat dirimu Melihatmu
Seluruh tubuhku Terpaku dan membisu Detak jantungku Berdebar tak menentu Sepertinya aku tak ingin berlalu

Chorus Berikan cintamu juga sayangmu Percaya padaku ku kan menjagamu Hingga akhir waktu menjemputku Ku berikan cintaku juga sayangku Percaya padaku ku kan menjagamu Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh Izinkan aku ‘tuk selalu menantimu Untuk katakan ku ingin dirimu
Agar kau tahu Betapa ku terlalu mencintaimu Aku akan menunggu Hingga dirimu kembali untukku
Ulang Chorus Tolonglah aku Bgaimana diriku Ungkapkan itu Rasa yang membelenggu Dalam hatiku ku cinta padamu
Ulang Chorus Berikan cintamu juga sayangmu Percaya padaku ku kan menjagamu Hingga akhir waktu menjemputku

Happy Anniversary

We've tried to know each other We got engaged Separated due to work Got married on 14.12.2002

And now It has been 11 years We've gone through ups and down Sweet and sours in life And all i'm praying for is  Our loves will be forever Till Jannah...

From Menara Tamingsari...

Salam semua... Patutnya nak post yesterday tp line P1 sangatlaaa mendukacitakan... Sedey sungguh..


Nih masa naik menara Tamingsari.. Hn excited nak amik pics so i just post it here








Oklaaa not bad kan.. 

Special date...

11.12.13 Cantik kan date nih... Mungkin byk special occasion yg berlangsung pada tarikh nih... Ala bukan selalu blh dpt tarikh cantik gini...
Just to share more pictures of us masa g Melaka itu hari... All this are taken from our Canon... Mostly captured by Hn and Annisa... Me busy with Ameera Aisyah and also my iphone lorrr




This were taken masa melawat muzium samudera... Best dpt tgk sejarah pasal kapal, pasal Melaka... Kiranya kali nih percutian agak ilmiah skit laaa





Masa nih dekat luar muzium ada kapal park kat situ... Wah macam kereta plak kan main parking2... Huhu anak2 seronok laaa dpt naik atas kapal.. Iena n Aisyah stay kat bawak jer.. X larat kot nak panjat tangga...


Layannnnn..


Kesian cameraman tak byk gmbr... Ini Annisa laaa yg amik...

Last pose

Nak naik motor...

Our Melaka Trip

Awal2 cuti sekolah terus g holiday sbb Hn will be busy with his rugby team.. And somemore pergi awal senang bcoz xnak nnti sangkut dgn banjir, jem bagai
so we choose Melaka (again)  tp mmg best pun x puas melawat


First day smp we just went to Pantai Klebang and Hn g cr sekolah lama dia posting in 2001... Hehe bring back the memories kot.. Xperlah bukan selalu
Pas check in hotel, we moved to his friend's house dekat Ayer Molek. He cooked us dinner.. Alhamdulillah thanks alot... Pas maghrib ke rumah member sorg lagi... Habiskan ziarah kawan2 sbb plan esok dah nak jalan2...

Next day kami ronda2 tgk Muzium Baba n Nyonya, Muzium Kapal Selam (mmg superb) and apa lagi eh.... Ala x ingat..
Tp serius muzium kapal selam mmg best... Pengalaman tuh... Ingat malam nak naik cruise dgn family member tp hujan turun dengan lebatnya... Huhu so kami masuk Coral Wonderland... Hehe best jugak


Taman Buaya, Taman Rama-Rama, naik Menara Tamingsari, night cruise and jalan2 kat Jonker Walk






Susunan gambar …