Skip to main content

Our Melaka Trip



Awal2 cuti sekolah terus g holiday sbb
Hn will be busy with his rugby team..
And somemore pergi awal senang bcoz
xnak nnti sangkut dgn banjir, jem bagai

so we choose Melaka (again) 
tp mmg best pun x puas melawat



First day smp we just went to Pantai Klebang and Hn g cr sekolah lama dia posting in 2001... Hehe bring back the memories kot.. Xperlah bukan selalu

Pas check in hotel, we moved to his friend's house dekat Ayer Molek. He cooked us dinner.. Alhamdulillah thanks alot... Pas maghrib ke rumah member sorg lagi... Habiskan ziarah kawan2 sbb plan esok dah nak jalan2...


Next day kami ronda2 tgk Muzium Baba n Nyonya, Muzium Kapal Selam (mmg superb) and apa lagi eh.... Ala x ingat..

Tp serius muzium kapal selam mmg best... Pengalaman tuh...
Ingat malam nak naik cruise dgn family member tp hujan turun dengan lebatnya... Huhu so kami masuk Coral Wonderland... Hehe best jugak



Taman Buaya, Taman Rama-Rama, naik Menara Tamingsari, night cruise and jalan2 kat Jonker Walk







Susunan gambar g x ikut program.. Ada yg missed kot tp mmg puas hati.. Gambar dlm fb pun ada so kalau nak tgk  blh laaa klik fb icon kat sebelah tuh

Gmbr dlm nih semua yg Hn amik pakai Cik Canon....




Annisa captured this...
Seronok blh pegang camera besar



And i love this last pics of me n aisyah..
Masa nih dlm muzium tldm... Beli tiket dkt kapal besar tuh m boleh masuk 3 muzium...  


Haha entry caca merba tp nak buat jugak sbb nak post pics kat dlm nih..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…