Skip to main content

Our Melaka Trip



Awal2 cuti sekolah terus g holiday sbb
Hn will be busy with his rugby team..
And somemore pergi awal senang bcoz
xnak nnti sangkut dgn banjir, jem bagai

so we choose Melaka (again) 
tp mmg best pun x puas melawat



First day smp we just went to Pantai Klebang and Hn g cr sekolah lama dia posting in 2001... Hehe bring back the memories kot.. Xperlah bukan selalu

Pas check in hotel, we moved to his friend's house dekat Ayer Molek. He cooked us dinner.. Alhamdulillah thanks alot... Pas maghrib ke rumah member sorg lagi... Habiskan ziarah kawan2 sbb plan esok dah nak jalan2...


Next day kami ronda2 tgk Muzium Baba n Nyonya, Muzium Kapal Selam (mmg superb) and apa lagi eh.... Ala x ingat..

Tp serius muzium kapal selam mmg best... Pengalaman tuh...
Ingat malam nak naik cruise dgn family member tp hujan turun dengan lebatnya... Huhu so kami masuk Coral Wonderland... Hehe best jugak



Taman Buaya, Taman Rama-Rama, naik Menara Tamingsari, night cruise and jalan2 kat Jonker Walk







Susunan gambar g x ikut program.. Ada yg missed kot tp mmg puas hati.. Gambar dlm fb pun ada so kalau nak tgk  blh laaa klik fb icon kat sebelah tuh

Gmbr dlm nih semua yg Hn amik pakai Cik Canon....




Annisa captured this...
Seronok blh pegang camera besar



And i love this last pics of me n aisyah..
Masa nih dlm muzium tldm... Beli tiket dkt kapal besar tuh m boleh masuk 3 muzium...  


Haha entry caca merba tp nak buat jugak sbb nak post pics kat dlm nih..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…