Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

a short one

hehe pinjam motor kawan sekolah sat nak bergambar hehe.. this was taken on Saturday  masa kami ada program Merentas Desa..

masa nih baru sampai sekolah dari bertugas di check point  sambil2 lari sambil2 tengok budak2 n sembang2 dengan kawan2 waaaa banyaknya nombor 2.. hehe..

When she wakes up

Priceless



She wakes up from her afternoon nap and i just have to take these...  Her reaction are priceless... I love doing this.. I can do this all day long...
My everything...

Today's activities

Salam semua... This was taken earlier today..
We had our weekly cross country training.. So i managed to jog again..
Alhamdulillah..



Sempat jer nak bergambar dgn akak2 kesygan... 


This was after Zuhur... Yeah i've change my hijab this time..
Hehe serabut eh.. Sorry i kinda like it this way..
Excuse my serabutness eh.. Hehe..

The wide shawl is from TheAppleJambu..
U can get them from Wana Tanim fb acc.. Just search for her.. 

Caca merba kaler yg iena pakai.. Haha again i'm not so perfect in wearing what color
with what and so on.. Most of the time main bantai jer..
And i dont really have alot of tshirt either long sleeves or short..
Nih tshirt sekolah...
Baru sampai last check point for cross country..
Yeay!!! Bolehlaaa lama giler x lari jauh2 gini...
So managed to finish was a huge achievement..

Poyolah ko nih..



My girls...  laju laa skit anak2 ooiii letih dah mama kamu menunggu... huhu tak tahulah on Saturday it self korang nak sampai kul berapa

Musim sejuk di Perlis...

just something to share with you readers..



Berlainan tahun lalu yang menyaksikan kepanasan  melampau melanda Perlis, kini penduduk berdepan ‘musim dingin’  pada sebelah malam.
Kesejukan luar biasa itu dijangka berlarutan sehingga Tahun Baru Cina sekali gus membolehkan penduduk negeri itu merasai cuaca tanah tinggi buat sementara waktu. Untuk tempoh dua minggu akan datang, Perlis dijangka mencatatkan suhu antara 24 darjah celsius hingga 34 darjah celsius.

Menurut laporan kaji cuaca, Perlis mungkin mengalami hari paling sejuk pada Sabtu ini (25 Januari) apabila Kangar dijangka mencatat suhu paling rendah 20 darjah celsius.
Jurucakap Jabatan Meteorologi pula memberitahu bahawa Perlis sedang mengalami musim berangin dan keadaan itu akan mempengaruhi ‘rasa sejuk’ penduduk negeri tersebut.

Untuk maklumat, Perlis sebelum ini turut mengalami cuaca luar biasa pada tahun lalu apabila mencatatkan suhu tinggi yang mencecah 36 darjah celsius pada April, Mei dan Jun.

Aleeya Adriana n Aleeya Annisa

My first babies... U will be my girls... We have arguments and disagreements..  But i will always love you...  I may not be very good in showing my love to u both but trust me ......



Mama sayang kakak-kakak... Be a good sisters... 







Afi Arrayyan

Hero mama yg selalu bagi mama marah2..  But still i love u and nothing can change that..



one thing about this guy.. apa dia nak kena jugak usahakan dpt  adoiii letih lorrr.. tpi kadang tuh i just ignore jer.. haha...




Yeah now its hard to take a decent pic of my boy....  ada jer muka2 yang dibuatnya... geram sesangat...

Ameera Aisyah

I love her... 









My 1st...

Salam semua... Haha excited sbb td dpt jogging dgn kawan2 n murid2 SKTT..
Wallah hehe... Ntah pape kan, sy mmg jarang sgt workout nih.. Sebulan sekali pun susah..... (Percayalahhhhhh)
So td mcm lepas geram sbb mmg nak sgt berlari2 gitu... Cumanya x buat before this sbb segan aka malas kot..

Kebetulan harini ada program 1M1S... So amik kesempatan laaa tuk pkai baju sukan ke sekolah... And.... Horrayyyyy
Dapat lari 2 pusingan padang... Alahaiiiii apa sgtlaaa 2 pusingan tuh kan...Huhu bg org cam saya yg mmg x  workout 2 pusingan tuh pun rsnya dah kira oklaaaa kot kan.. 
Kiranya skrg nak buatlaaa jadikan kemestian every thursday jogging  waktu aktvt nih.. Owhhh nnti ada  cross country plak.. Yeay nak lari2  lagi laaaaa... Cam best jer boleh lari2..

Byk kekangan nak lari nih... Anak 4 org nak kena tgk... Nak pergi jog sorg2 sapa nak bagi... Kalau bg pun kena  bwk kids sekali.. Agak2 laaa blh ker nak merasai nikmat berlari kalau at the  same time kena layan 4 kids... 
Bukan x seronok nak bwk anak2 gi jog…

what??!!

salam semua..  apa khabar eh?? hopefully semua yang membaca sihat hendaknya..
hmm let see what should i write today.. works??
maybe i should.. so starting from this year until my girls completed their UPSR  i'll be staying up late till 5pm at school.. this year they're in year 5  Kelas Fardhu Ain will be until 435 (Monday n Tuesday) and 505 for Thursday they will also attends extra classes (in Feb) on Wed and Friday.. waaa... 

i do have options a. go back home at 135 and come back at 430 to pick them or b. stay at school and do what ever works i can do to kill the time..

and i choose B!!!! why???
Because going back and fro is just a waste of time... At least for me it is.. If our home is just 5-10 mins away (back n fro) then maybe option a is acceptable but......

Going back home means i need to stop at 5 traffic lights (if all were red when i reached there) and reaching home doing this and that and later when out again and facing the same traffic lights again... Huhu... 
So no n…

Lets FAST!!!

salam semua  eh ada entry lagi..  hehe just nak share kalenda nih..
dekat fb mmg dah ramai yang share so i thought  why not share kat blog pulak..


jom PUASA tahun nih... hehe kempen sikit...

Adriana n Aisyah's moment

on Firday kot masa keluar gi Kangar Hn nak betulkan piala so all of us kita sekali.. adoiii Aisyah sangat laaa suka naik kereta n kalau dalam kereta  mmg tak reti duduk diam.. letih yang memegangnya..
so i have to make sure Hn install her car seat ASAP!!!!

dah elok sampai kat kedai tempat nak betulkan piala tuh baru perasan afi tinggal kasut di rumah so i know i have to stay at the car laaa kan.. takkan nak tinggal dia pulak.. mujur at park area tuh ada pokok2 ala icity nih.. so Aisyah n her sister Adriana dok main kat sini laaa..
senang...

she's a good sister wpun kadang2 amatlaaa segan nak mengasuh adik2 tapi bila mood rajin or mood nak menjaga tuh datang she will do it

sampai tak terkejar.. mmg kena ikut laa her sister sebabnya mak dia kan sibuk nak amik gambar ntah apa2 tah.. hahaa... since jalan dia tar so takut laa jatuh ke apa kan.. tapi mujur semua selamat..

kakak dah tak larat nak kejar adiknya.. hehe.. they are so cute...

School work

We're back at school for cross country training...  How time flies.. Already the 2nd week of school...  At some point i'm not quite ready for it..
Some pictures during the training last Thursday


The english team... Next week pakai baju sukan n kasut sukan...  Not heels to the field ok!!!

Plus ustazah Siti Fatimah... Colorful we are, aren't we??

The kids...




This was taken early.. Before they start running...  So one month training.. Horrayyy!!!

The Reception...

its their wedding day...  5th Jan 2014... Alhamdulillah everything went well..
the food was superb, eventhough i can only eat them when we're back at home that night... rasa rugi plak x mkn tp dek kerana x menang tgn melayan all the guests xperlah.... ramai yg ckp sedap, so millionsss thanks to my brother Mohd Azlan for planning and managing everything...


the bride and groom.. both are gorgeous and smart..

my biras... Nawra, arent she a beauty.... 

us, didnt manage to caoture family picture withbthe newly wed... darn...

my friends all the way from Perlis... thanks for coming... semoga cukup segalanya yer, maaf laaa x dpt nak sembang lama2...

with my lovely schoolmates... x sangka dpt jugak jumpa...
us again with the newly wed... i love ur dress dear... i want to wear it tooooo.....

with cousins....

again....


kak iena doakan kalian berdua bahagia hingga ke akhir hayat... love u both...